Tandvleesontsteking na plaatsen implantaat

Author:
Birga
Posted:
vr, 03/05/2021 - 09:26
Een maand geleden is er botopbouw gedaan ( met kunstbot) zijn er twee implantaten in mijn onderkaak ( front) geplaatst, na het trekken van 2 tanden en een brug van eigen tanden ( waren er ook 2) Het tandvlees rondom het rechterimplantaat is goed genezen, maar links raakte het geïrriteerd en ontstoken. De implantoloog gaf een antibioticakuur en heeft een sneetje in het tandvlees gemaakt om de druk te verlichten. Inmiddels zit er een bobbeltje op de tandvleesrand en ziet het tandvlees er niet goed uit. Had het gebied niet grondig schoongemaakt moeten worden toen de ontsteking werd geconstateerd? Nu loop ik er al een maand mee rond en blijft het er slecht uitzien ( gelukkig weinig pijn) Na het weekend een nieuwe afspraak met de implantoloog. Ik maak me inmiddels veel zorgen. Kan dit nog goed komen of moet het implantaat eruit? Wat is de mogelijkheid met 1 implantaat? Kan er dan een brug in? Of 1 kroon en een brug? Heeft de implantoloog goed gehandeld door alleen de druk te verlichten? Kan hij het gebied schoonmaken of moet ik daarvoor naar de kaakchirurg?
Birga

Als antwoord op door Lieneke

Het gaat intussen gelukkig wat beter. Implantoloog heeft vastgesteld dat het tandvlees er nu goed uitziet. Het bobbeltje is een stuk kleiner en zal hopelijk helemaal verdwijnen. Volgende maand weer controle. Er komt dan een dopje op de implantaten.
Wel een geduldoefening. 3 maanden een bitje, 3 maanden een tijdelijke brug en dan pas de definitieve voorziening. Maar als het uiteindelijk maar tot een goed resultaat leidt..

do, 03/18/2021 - 10:15 Permalink
Birga

Als antwoord op door Birga

Een tijdje terug schreef ik hier over mijn net geplaatste implantaten, waarbij er bij 1 van hen een ontsteking was ontstaan. Gisteren bleek de rechterimplantaat goed vastgegroeid, maar de andere door de ontsteking los te zitten. Dus hup dat implantaat er weer uit. Alles is schoongemaakt en moet genezen. Begin mei wordt er een nieuwe implantaat ingezet. Iets meer naar rechts. Begint alles weer opnieuw en moet ik nog langer met een onderbitje lopen. Begin de moed een beetje te verliezen. Kan al maanden niet in gezelschap eten. Wie heeft dit ook meegemaakt en is het de 2e keer wel goed gekomen? Ben blij met reacties. Vast dank !

vr, 04/09/2021 - 11:49 Permalink