Tandtechnicus

Author:
linlin
Posted:
di, 04/11/2023 - 20:39
Hallo allemaal,
Ik lees van januari op dit forum mee omdat, ik in februari een totale gebitsextractie heb gekregen.

Ik ben nu inmiddels 2 maanden verder en heb vandaag mijn gebit gebracht voor een rebase..nu zei mij tandtechnicus..."je zal het na vandaag heel anders ervaren"...
Nou ik ben zwaar teleurgesteld hoor, ik vind het een minimale verandering, hij sluit iets meer aan..maar ik heb in de onderkaak gewoon nog weer ruimte...ik vraag me af hoe dit kan..omdat er vanmorgen een "afdruk" is gemaakt...dan zou die ruimte er toch niet moeten zijn? Ik krijg steeds minder vertrouwen in mijn tandtechnicus...ik ben ook ontevreden over hoe dik de laag hars is...moet ik hier nu weer 2 maanden met die ruimte ertussen lopen?
Tandarts_Richa…

Welkom in de wereld v d de eerste gebitsprothese. Als gerebased wordt zou de pasvorm beter moeten zijn , immers de verloren gegane kaakbot wordt vervangen door de dikkere (dikker) laag kunsthars. De kaak/tandvlees heeft weer een paar dagen nodig om zich aan te passen aan de nieuwe onderlaag. Lees eerdere posts. Zo lang mogelijk doorgaan ,eventueel met kleefmiddelen, voordat gerebased wordt. Het duurt ongeveer 18 maanden voordat het slinken v de kaak enigszins gestabiliseed is. Dan kan een definitief gebit gemaakt worden. En als de kaak aan de criteria v d zorgverzekering voldoet voor toestemming misschien met implantaten in de onderkaak. Vaak wordt te snel overgegaan naar implantaten, de kaak nog niet tot rust gekomen, slinkt verder, waardoor de implantaten te hoog uit het bot komen.
wo, 04/12/2023 - 08:45 Permalink