tandloze bovenkaak en implantaten

Author:
chrissyke
Posted:
za, 03/25/2017 - 11:35
Hallo
Doordat enkele boventanden los kwamen te zitten, werd er beslist om de hele bovenrij eruit te halen, inclusief gezonde kiezen die volgens hen in de weg zaten. De immediaat prothese kan ik niet verdragen. Het is nu een maand geleden dat de tanden getrokken zijn. Het was behoorlijk gezwollen in het begin. Binnen vijf maanden worden implantaten geplaatst, ik hoorde over 6 voor 10 à 12 tanden.
Er bestaat ook kunstbot die ze toen gebruikten waar een tand uitgehaald werd die er nooit is uitgekomen maar in het bot is blijven liggen.
Nu vraag ik me af wat de mogelijkheden precies zijn met implantaten. Ik vermoed dat dit een gebit wordt geklikt op de implantaten. Ik vroeg me af of dit altijd zo is dat je die dan los moet maken om elke dag te poetsen of niet? Of wat daar de mogelijkheden zijn. Ik besef dat ik eigenlijk niet zo goed ben ingelicht. Want bij een hele bovenrij worden geen losse kronen geplaatst begrijp ik.
Ik begin wel onzeker te worden omdat ik nu zonder bovenrij ga werken. Ik ben 55. Ik vraag me af of ik de goede keuze heb gemaakt. Zal ik de implantaten dan wel kunnen verdragen?

Iemand tips of ervaring?
vV

er zijn altijd meerdere opties voor zoiets. Ik zou toch even de behandelaar vragen wat eigenlijk het precieze plan is. Is hij verplicht te geven die info namelijk. Ook wat kosten betreft want ik lees een plan van ergens tussen de 7500 en 10.000 euro. Wel handig om te weten wie dat gaat betalen en welk deel voor u is. Ook al betaald de verzekeraar de hoofdmoot (alleen na machtigingsafgifte!) er blijft een substantieel deel eigen bijdrage over, en bij dit soort plannen is goede info, goede kostenopgave EN toestemming patiënt (een niet zonder het ander) nodig.
Aanpassings- problemen zijn er altijd, het zal nodig zijn de prothese de komende tijd regelmatig aan te passen , misschien zelfs elke 2 weken. (ik ga ervan uit dat we het over behandeling in NL hebben)
za, 03/25/2017 - 11:59 Permalink