tanden getrokken en prothese bovenkaak

Author:
reinierdanielle
Posted:
za, 11/24/2012 - 00:13
Ik heb 2 dagen geleden mijn tanden en kiezen laten trekken en een prothese gekregen in mijn bovenkaak. Nu is er gisteren vanwege drukplekjes wat weggeslepen.
Vanochtend met het uitdoen van de prothese werd ik niet lekker.
Er zat tussen de hechtingen allemaal gele aanslag, heb dat zo goed als het kon weggespoeld
Maar toen ik mijn kaak aan het bekijken was toen zat er op mijn tandvlees een witte plek (zie foto). De plek doet pijn als ik erop druk maar als ik mijn prothese in heb kan ik niet zeggen dat het daar precies pijn doet.
Ik heb de foto doorgestuurd naar de tandarts en de assistente zei dat het gewoon een drukplek was maar ja je bent aan het zoeken op internet en nu lees ik over aveolitis ostitis (weet niet of je het zo schrijft).
Heb wel een beetje een rare smaak in mij mond maar ja dat kan ook komen doordat ik niets als alleen een beetje vloeibaar weg kan krijgen.
Heb er verder alleen pijn aan als ik erop druk.
Wat ik wil weten of het inderdaad een drukplek is.
Wordt gek van onzekerheid, het is niet niks om je tanden te laten trekken en ben erg onzeker.
Voel ieder pijntje en het gebit zit ook zo onwennig.
Attach
reinierdanielle

Dankjewel voor jullie antwoorden.
Vanochtend kwam ik erachter wat het was, een blaar dus die vanochtend kapot was.
Wist niet dat die dingen zo wit kunnen zijn.
Ik maak me alleen zorgen over de prothese want als ik de kaken op elkaar doe dan zitten de kiezen links netjes op elkaar en rechts als ik met mijn tong aan de binnenkant voel lopen de kiezen schuin omhoog en zitten ze verder naar rechts op de onderkaak dan links.
Vanavond wat proberen te eten en links heb ik gewoon een kauwvlak en rechts heb ik het gevoel alleen aan de buitenkant van mijn kiezen, de binnenkant komt niet in aanraking van de onderkiezen.
Dit is neem ik aan niet normaal en maak me zorgen of dat nu nog wel te veranderen is of dat er een nieuwe moet komen?
Voor vind ik dat de tanden verder naar voren zitten.
Had voorheen boventanden die veel verder naar achter zaten.
Ik snap dat een gebit over je kaak zit en je tanden er ook nog buiten.
Heb zoveel voor en na foto's gezien en daar past het bovengebit zo mooi en zie je niet van buitenaf dat het een kunstgebit is.
Ik vind de randen op mijn tandvlees ook zo dik maar heb begrepen dat dit nog weggewerkt kan worden.
Zo zal het ook normaal zijn dat het aan de binnenkant van de tanden vrij dik is, heb het gevoel mijn tong niet kwijt te kunnen. Ik praat er ook raar door wat vast normaal is maar had vantevoren niet in de gaten dat dit ggedeelte zo vol zou aanvoelen.
Ik weet gewoon niet wat normaal is en hoe het zou gaan aanvoelen.
za, 11/24/2012 - 20:07 Permalink
reinierdanielle

Ik geloof dat de antwoorden op mijn vragen iedere dag vanzelf beantwoord gaan worden.
De prothese is in ineens op zijn plek geschoven aan de voorkant en denk omdat de boel aan het slinken is.
Ik krijg mijn kaken weer op elkaar en het volle mond gevoel is weg en heb ook niet meer het gevoel dat mijn b voortanden zo ver naar voren steken, kan ze nu weer met mijn tong aan de voorkant voelen.
De boel was dus gewoon nog opgezet.
Echt als je alles vantevoren zou weten zou het leven een stuk makkelijker zijn.
zo, 11/25/2012 - 12:39 Permalink
reinierdanielle

Ze hebben wel wat verteld over de nazorg en of ik pijn kon verwachten en als ik drukplekjes zou hebben ik even langs mocht komen.
Ook dat het gebit de 1e week gewoon niet past.
Maar had ook niet het gevoel dat er zwelling was en dacht dat het gebit gewoon niet goed was.
Nu moet ik zeggen dat ik dit al jaren heb gewild en de tandarts vond het nooit nodig en toen ik 3 weken geleden een kies verloor door weer een ontsteking was voor mij de maat vol en heeft de tandarts gezegd dat ze me ging helpen.
Ik ben 1 week daarna op intake gegaan bij een kliniek omdat mijn tandarts in fases wilde trekken en ik zoiets had van trek het maar in 1x.
De kliniek zou het doen zoals ik wilde en 2 weken later was het al zover omdat ik het ook dit jaar wilde laten doen i.v.m de verzekering want er staan voor volgend jaar nog meer dingen op de planning.
Misschien is het achteraf toch te snel gegaan psychisch gezien maar ja wanneer kun je je wel goed voorbereiden, je weet niet vantevoren of je napijn zult hebben.
De tandarts heeft echt wel 15minuten mondeling uitleg over het trekken en hoe het allemaal zou gaan verlop en maar dan nog het is niet zomaar iets ook al heb je dit altijd gewild.
In mijn hoofd kwamen allerlei dingen naar boven waarvan ik dacht dat ik ze een plaatsje had gegeven maar als je zo labiel bent als de pest dan komt er even alles uit.
Ik weet ik ben er nog niet maar heb denk ik het ergste gehad.
Gisteren in de supermarkt was het drama omdat ik dacht dat iedereen het kon zien en vandaag even naar het tuin centrum en daar had ik het gevoel niet meer.
Morgen kom ik weer met de mensen in aanraking die me kennen maar moet dat ook maar over me heen laten komen.
zo, 11/25/2012 - 18:07 Permalink