Superslecht gebit

Author:
Twentenaar1982
Posted:
do, 04/07/2016 - 14:45
Hallo allemaal ik ben nieuw hier en weet niet of ik mijn topic op de juiste plaats heb neergezet. Zo niet dan hoor ik dat graag.

Sinds mijn babytijd heb ik veel geduimd tot aan mijn 10de zo'n beetje. Zodoende heb ik dus een overbeet van anderhalve centimeter. Vanaf mijn 12de heb ik wel een tijd een blokbeugel gehad maar door slecht gebruik van de beugel is die overbeet er nog steeds. Inmiddels ben ik dus 34 jaar. Ook heb ik een angst voor de tandarts die ik dus al in geen jaren meer bezoek. Mijn tanden worden steeds slechter en mijn laatste bezoek aan de tandarts was dus ook om een zodanig rotte kies te laten trekken omdat het een zeer pijnlijke ontsteking was geworden.

Ik wil dit niet meer. Ook het vrouwelijk schoon wil niet echt vlotten door mijn tanden en kiezen. Recht laten zetten lijkt me moeilijk en ik denk ook veel gaten te hebben. Is een kunstgebit misschien een oplossing? En is dat wel mogelijk met mijn overbeet of is die overbeet dan nog steeds te zien?

Alvast bedankt. Ik ben zeer benieuwd naar de antwoorden.
Attach
Lieneke

Ik snap je wens, je wilt dat het in een klap in orde komt. Of alles trekken hier van toepassing is, kunnen we vanaf hier niet beoordelen. Een diagnose/prognose stellen is een precies werkje en ook het zoeken naar een geschikt behandelplan. Als je zo bang bent, kun je je misschien laten verwijzen naar een CBT (Centrum Bijzondere Tandheelkunde). Weet dat angst altijd een slechte raadgever is...luister goed naar de consequenties van je wens en denk dan goed na zonder te veel te varen op je emotie.
vr, 04/08/2016 - 10:31 Permalink