Stukje wit in gat

Author:
Max_
Posted:
ma, 04/03/2006 - 09:02
Hallo mensen,

Ik heb een tijd terug (3 weekjes ofzo) mijn verstandskies rechtsonder laten trekken. Daarna heel erge pijn gehad en is ook gaan ontsteken, nadat ik mijn kuur die ik had gekregen had afgemaakt is de ergste pijn over.

Heb nu nergens meer last van, maar zie in het gat waar de verstandskies heeft gezeten een wit puntje zitten dat lijkt op tand.

Ik heb hiervoor de kaakchirurgie informatie lijn gebeld maar deze mevrouw deed er maar een beetje vaag over. Ik moest voelen of het hard was maar dit is het niet, maar misschien komt mijn tong ook wel niet zo ver. Volgens haar zou het een stukje tandvlees zijn?

Ik heb voor de rest bijna geen pijn meer het is alleen gevoelig. Is alles in orde of kan ik het beste terug naar de kaakchirurg voor de zekerheid? (Liever niet natuurlijk haha genoeg ellende gehad.)

Alvast bedankt!

Max
Geke

Als het hard is, wat de mevrouw ook vroeg, kan het zijn dat het een stukje bot is. Kiezen hebben vaak 2 of 3 wortels, waartussen nog wat botrandjes lopen. Als de kies eruit gehaald is, kan het zijn dat er nog wat randjes van bot zitten. Deze verdwijnen vanzelf, het kan soms wat gevoelig zijn. Omdat het geen functie meer heeft lost het eigenlijk op. Als het niet hard is kan het een soort vliesje zijn wat zich soms kan vormen tijdens het genezingsproces. Dit is ook niet iets om je zorgen over te maken. Ik denk dat het het beste is om het af te wachten en als je echt ineens er meer last van krijgt of het echt pijn gaat doen, kun je het beste contact opnemen met je tandarts of met de kaakchirurg. Dan kan mogelijk in het geval van een verstoorde wondgenezing de wond goed uitgespoeld en ontsmet worden. Maar naar wat je nu omschrijft lijkt me dat niet het geval. Wacht het af.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het altijd laten weten.

:smt006 Geke
di, 04/04/2006 - 21:19 Permalink
Max_

Hey heel erg bedankt voor je antwoord. Erg duidelijk moet ik zeggen.
Ik denk dat het een vliesje is dan alhoewel het er meer uitziet als bot.

Maar in principe: Als ik geen pijn heb is de kans erg klein dat er iets mis is? Iets achtergebleven oid.
wo, 04/05/2006 - 21:05 Permalink
Geke

Nee er is eigenlijk geen kans dat er iets mis is. Als er echt iets mis is, merk je dat vaak, omdat je lichaam het weg probeert te werken en het in dat gebied gaat ontsteken (rood, dik, warm worden). Soms kan het dan een kloppend gevoel geven. Mocht er echt iets in zijn blijven zitten merk je dat hierdoor en probeert je lichaam het er zelf uit te werken. Mocht je zoiets merken kan de tandarts of kaakchirurg er nog een foto van maken, om te zien of er een stukje tand is achtergebleven (vaak alleen als dit dieper onder het tandvlees zo is. Dit gebeurt echter bijna nooit, omdat de tandarts of kaakchirurg altijd goed controleert of de wortel van de tand of kies compleet is, als dit niet het geval is, proberen ze het er nog uit te halen. En als het heel erg klein is en niet zinvol delen ze je dit mede. Je hoeft je dus echt geen zorgen te maken, helemaal niet als je helemaal niks voelt. Ga er maar vanuit dat het allemaal in orde is.

Heel veel succes ermee, ik hoop dat het zo duidelijk is, als je nog vragen hebt kun je het laten weten.

:smt006 Geke
za, 04/08/2006 - 17:56 Permalink