Sneetje in het tandvlees gaat maar niet weg

Author:
Piep
Posted:
ma, 12/14/2009 - 21:08
Hallo!

Afgelopen zomer is er bij mij een implantaat geplaatst op de plaats van mijn linkervoortand (21). Dat was nodig omdat de wortel bijna 4 jaar geleden (ik was toen 16 jaar) gebroken is door een val met de fiets. Het werd ineens een spoedgeval, omdat de boel toch begon te ontsteken na een periode van 4 jaar zonder enige problemen. Er kwam een behoorlijk fistel op het tandvlees, maar de implantoloog wilde het implantaat toch zo snel mogelijk plaatsen. Zo gezegd zo gedaan, eind juli dit jaar was ik een voortand armer en een implantaat rijker. Er zit nu een noodkroon op (dat is mijn eigen omgeslepen voortand) en die wordt binnenkort vervangen door een nieuwe kroon.

Ik heb heel weinig last gehad van de ingreep, het enige gekke is dat op de plaats waar de hechting heeft gezeten (een paar millimeter boven mijn noodkroon) nu al maanden een soort sneetje zit dat maar niet weg wil gaan. Het doet verder geen pijn, maar als ik aan de zijkanten druk komt er vaak een klein beetje troep uit. De implantoloog had geen idee wat het zou kunnen zijn en had het ook nog nooit gezien. Nu was ik vorige week bij mijn tandarts voor controle (hij verdiept zich ook al geruime tijd in het implanteren) en hij dacht dat het zou kunnen komen doordat er te veel druk op het abutment staat. Daardoor zou het tandvlees niet goed aansluiten, geloof ik.

Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn en wat de oorzaak ervan is? Staat er inderdaad te veel druk op het abutment? Ik weet namelijk niet zo goed hoe ik dat voor me moet zien.. Of zou het misschien nog iets te maken kunnen hebben met het fistel dat ongeveer op de plaats zat waar nu het sneetje zit?

Alvast heel erg bedankt!