sinus lift of brug?!!!

Author:
zon11
Posted:
do, 06/15/2006 - 12:18
Hallo!!
Ik zit met en enorm dilemma en weet niet meer wat te doen. Hoop dat iemand mij advies kan geven.

Het volgende is aan de hand: Loop al een jaar te sukkelen met ontstekingen aan 2 kiezen (nr. 6 en 7) in mijn linker bovenkaak.

Vorige week weer naar een kaakchirurg geweest. Hij heeft wederom ontstekingen weggehaald en aangegeven dat de kiezen niet meer te redden zijn en eruit moeten. Aangezien mijn kaakbot bij die 2 kiezen grotendeels is verdwenen (aangetast door alle ontstekingen) heeft hij het advies gegeven om een sinus lift (opvullen bijholtes en plaatsen kunstbot) te laten doen en vervolgens 2 implantaten te plaatsen.

Echter mijn tandarts geeft aan dat dit veel te rigoreus is en adviseert een 4-delige brug te laten plaatsen. Heb nl. daar ook nog een verstandskies zitten. Hij zegt dat de brug aan mijn verstandkies en aan kies nr. 5 geplaatst kan worden. Vlgs mijn tandarts is de verstandskies gezond, heb ik genoeg ruimte voor die verstandskies en hoeft deze er niet uit.

Kaakcirurg is van mening dat verstandkies er wel uitmoet. Dit is nl. alleen maar een bacterieverspreider zegt hij. Dus verstandskies eruit, beide kiezen eruit en een sinus lift + implantaten.

2 specialisten met beide een heel andere mening en ik moet nu een keuze gaan maken terwijl ik er geen verstand van heb!!!

Weet niet meer wat te doen. Hoop dat iemand mij kan adviseren!