Scheve kaak

Author:
Violet
Posted:
za, 10/31/2015 - 20:55
Hallo,

Ik heb mij aangemeld op dit forum in de hoop dat ik advies kan krijgen.

Ik ben een vrouw van 24 jaar en ik heb tot mijn 15e geduimd. Het probleem wat ik heb is dat mijn kaak scheef staat. Dit kan je zien maar ook gevoelsmatig weet ik het gewoon.

Mijn probleem is best wel complex. Als je mijn gezicht van de voorkant ziet is er niet zo veel te zien maar beide zijkanten van mijn gezicht zijn anders omdat mijn kaak naar 1 kant staat (de kant waar ik geduimd heb?. Ik trek mijn kaak en spieren soms 1 a 2 cm naar links en dat voelt als de natuurlijke positie van mijn kaak en gezicht. En dan ziet mijn gezicht er ook symmetrisch uit.

Mijn bovenkaak is te groot voor mijn onderkaak dus mijn onderkaak heeft zelf een middenplek gekozen. Qua tand symmetrie is dit juist, maar in het geheel staat de onderkaak veel te scheef. Mijn onderkaak zou verbreed moeten worden of er moeten tanden uit mijn bovenkaak en zoizi moet de kaak ook terug naar links want mijn kin staat niet recht onder mijn neus.

Ik ben onlangs bij een orthodontist geweest. Hij zei dat mijn kaak 3 milimeter naar rechts staat. Hij heeft echter alleen gekeken naar de voortanden van mijn boven- en onderkaak. Aan de voorkant zie je inderdaad dat mijn ondertanden ietsje naar rechts staan. De orthodontist kijkt echter niet naar het gelaat van het gezicht. Hij kijkt alleen of mijn ondertanden goed onder mijn boventanden staan. Als ik mijn mond open doe met mijn tanden op elkaar en ik trek mijn ondertanden precies onder de linker boventanden dan voel ik dat dat de juiste positie is. Maar dan heb ik 1 centimeter open ruimte rechts. Dus mijn rechtee boventanden zijn door het duimen te ver naar rechts geschoven en mijn onderkaak ook. Het lijkt mij onmogelijk om met een beugel de onderkaak op te schuiven terug naar links. Zelfs mijn lach is recht als ik het bovengenoemde doe, want me lach is nu scheef.

Ik weet 100% zeker dat als er een foto gemaakt kon worden van mijn gebit in mijn schedel/gezicht, dat je dan ziet dat mijn onderkaak in zijn geheel 1 a 2 cm naar rechts staat. De orthodontist zegt dan wel dat mijn tanden redelijk op elkaar staan maar het gaat ook om de spieren en kaak.

2 maanden geleden heb ik botox laten injecteren in de hoop dat mijn kaak misschien rechter zou worden. Ik heb 15 dosis in de scheve kant gekregen en 5 in de goede kant (spieren). Mijn tandenknarsen is gestopt maar de assymetrie is gebleven. Bij deze kliniek werden er ook foto's gemaakt en zeiden ze dat er rechts veel meer kaak uitsteekt (logisch want me kaak staat die kant op).

Ik voel me niet serieus genomen door tandartsen en chirurgen. Als ze eens wisten hoe laag mijn zelfbeeld is. Ik sta bekend als het meisje met het scheve gezicht of scheve mond. Ik heb nooit een vriend gehad en dat allemaal ondat mijn kaak scheef staat. Ik weet gewoon dat een operatie dit kan oplossen want ik voel en weet gewoon dat mijn kaak niet goed staat, maar tot nu toe krijg ik alleen te horen ' valt wel mee' , leef er maar mee.

Hoe kan het dat ik zo veel verhalen lees van mensen die om de kleinste dingen een kaakoperatie krijgen. Maar iemand zoals ik die het echt nodig heeft krijgt geen hulp.

Ik weet me eigenlijk gewoon geen raad. Moet ik dan leren leven met een scheve kaak, tandenknarsen, hoofdpijn en knakgeluiden en wetende dat mijn natuurlijke positie van mijn kaak er nooit kan komen omdat dokters niet meer helpen om de echte problemen op te lossen?

Wie weet raad?
Attach