Ruimtes tussen kronen na behandeling.

Author:
Durnstic
Posted:
wo, 06/30/2010 - 13:13
Hallo,

Nadat ik een half jaar met een plaatje heb rondgelopen zijn er vorige maand eindelijk 3 kronen op mijn implantaten gezet. De gehele behandeling is goed verlopen. Wel ik heb aan de bovenkant van de kronen tussen de kronen een open ruimte zitten (zie afbeelding voor verheldering). Volgens de tandheelkundige groeit naar verloop van tijd het tandvlees mooi om de kronen heen waardoor die ruimtes opgevuld worden met tandvlees. Om die ruimtes goed schoon te houden heb ik een aantal interdentaalborsteltjes meegekregen, die ik dagelijks gebruik. Wat ik mij nu af zit te vragen is het volgende. Hoe lang duurt het ongeveer totdat het tandvlees mooi om mijn kronen heen gegroeid is? En hoe kan het tandvlees die ruimtes opvullen als ik er dagelijks met een interdentaalborsteltje doorheen ga? Duurt dit zo niet veel langer?
Ik hoop dat jullie mijn vragen kunnen beantwoorden! Alvast heel erg bedankt!

Groeten,
Durnstic
Attach
vV

moeilijk te zeggen hoe lang dat gaat duren, ook een risicotje dat het niet of niet geheel gebeurt (heb ik zelf eigenlijk nog niet gezien mits vormgeving goed is) . Nu is schoonhouden van de implantaten wel belangrijker dan dat. geduld hebben zou ik zeggen, en vooral goed blijven rageren (maar niet overdrijven)
wo, 06/30/2010 - 15:21 Permalink
robinson

Ik ben bang dat die ruimtes in deze situatie niet meer opgevuld worden.
Zeker in het frontgebied moet je voorzichtig zijn met het direct plaatsen van kronen, zeker wanneer er met een partiële prothese is rondgelopen.
Met behulp van noodkronen kun je het tandvlees mooi modeleren.( soft tisue modeling). Is de situatie esthetisch naar wens dan kan er definitief afgedrukt worden. De zogenaamde afdrukstiften pas ik met composiet dan aan zodanig dat mijn technieker ook informatie heeft mbt. de tandvleessituatie.Op deze manier krijg je dan een voorspelbaar resultaat zonder de beruchte zwarte driehoekjes.( afwezigheid interdentale papil)
wo, 06/30/2010 - 16:12 Permalink