problemen met ontsteking/bacterie bij implantaat

Author:
MariaG
Posted:
wo, 11/07/2007 - 10:36
Hoi,
Ik had een implantaat en eindelijk zou de kroon er op komen maar helaas kwam de implantaat los en bleek er een flinke ontsteking te zitten. Niet in tandvlees maar in bot/kaak. Ik had al eerder bij de kies die daar zat een flinke ontsteking daarom moest ie er uit. Kennelijk was de ontsteking niet voldoende weg bij plaatsen implantaat.
Er is nu een monster opgestuurd naar een lab. En nu moet ik daar op wachten . Ik weet niet goed wat daar precies wordt onderzocht..

Heeft iemand dat ook wel eens gehad en is er kans dat ik weer een poging kan wagen? Hoe weet je nu zeker dat het probleem echt weg is ? ik wil niet weer een probleem-impantaat...

maria
JW Vaartjes

Dit is zeer zeldzaam, over het algemeen zal garantie op het implantaat gegeven worden en is het zeker de moeite waard om het nog eens te proberen.

Bacterien die ontsteking rondom de kies hebben veroorzaakt, zijn meestal als de buurtanden en kiezen nog gezond zijn, na enkele weken niet meer in het bot te vinden.

Helaas heb ik dit ook een keer meegemaakt en bij de tweede ingreep bleek er nog een klein scherfje wortel te zitten, welke op een rontgenfoto niet te zien was. Na verwijdering daarvan is het tweede implantaat succesvol vastgegroeid.

Succes met de behandleing.
wo, 11/07/2007 - 11:48 Permalink
2wortelpuntbeh…

Bij mij moest de eerste implantaat er uit vanwege een ontsteking
Ik had al pijn toen de verdoving nog werkte...
Ben er lang zoet mee geweest, implantoloog bleef maar zeggen dat het er goed uitzag, en ik maar zeggen dat het zo'n pijn deed
Ik kon niet slapen, werd gek van de pijn.
Na meerdere keren langs geweest te zijn en weer nieuwe en andere pijnstillers gekregen te hebben, bleef ik maar zeggen dat het voelde als ontsteking
Toen prikte hij met ding in tandvlees en ja hoor bingo
Antibiotica gekregen in de hoop dat het weg zou gaan, maar een week later nog steeds last, dus het implantaat moest eruit
Dat was het ergste niet, zodra de verdoving gezet was kwam de implantaat vanzelf omhoog gedreven!!!! :o
De implantoloog wist niet wat hij zag, het was gigantisch ontstoken. Nu pas besefte hij hoe veel pijn ik had gehad.
Ik dacht nu is het klaar, hechten en klaar, maar nee het ergste kwam nog :( het bot moest nog even schoongekrabt en dat heb ik geweten.
Tegen het plafond van de pijn, bij gespoten met verdoving, meerdere keren maar dit was zo pijnlijk, het was vreselijk.
Toen het eindelijk klaar was werd het gehecht.
De implantoloog was met stomheid geslagen, voelde zich vreselijk ten opzicht van mij omdat ik al die tijd al had gezegd dat ik zo'n pijn had (ws was het aan mijn gezicht te zien)
Een week later zijn de hechtingen eruit gegaan en was het in orde
Het was aan mij voor nog een poging of niet
Ik heb besloten om het nog een keer te proberen, maar dat was 3 kwart jaar later.
Nu ging het zonder problemen, ook geen na pijn niets.
Nu sinds een week zit de kroon erop......
(nu maar hopen dat het goed blijft gaan)

Dus opzich is het wel de moeite waard om het nog eens te proberen, maar geef het wel eerst rust en je moet er wel weer aan toe zijn!
wo, 11/07/2007 - 15:52 Permalink
MariaG

Nou, nou je hebt wel pech gehad.

Ik heb en had geen echte pijn dus ik had niet in de gaten dat ik een onsteking had totdat men die kroon er dus op wilde draaien en de implantaat los kwam (toen voelde ik wel wat hoor)
Daarom vind ik het zo lastig omdat ik geen echte pijn had en je niet weet wat er allemaal 'broeit'. Er waren ook geen foto's tussendoor gemaakt, ik denk dat je daar wel iets op gezien had(?)

Hij heeft me nog niet verteld dat ie mijn bot schoon moet schrapen.....
Fijn te lezen dat het wel weer goed kan komen

Maria
wo, 11/07/2007 - 16:02 Permalink