problemen door te strak klikgebit op implantaten

Author:
anouschka
Posted:
wo, 12/17/2008 - 16:16
2.5 jaar geleden heb ik 4 implantaten in mijn ondergebit gekregen waardoo 1 helaas is afgestoten
Ik heb een ontzettend dunne kaak en ook een zachte kaak.
Op 1 oktober dacht ik dat het goed was om mijn klikgebit iets strakker te laten zetten maar sindsdien loop ik mij gek naar de tandprotheticus.
Overal drukplekken en het gevoel dat ik een berenklem in mijn mond heb
Afgelopen weekeind ben ik naar de spoedhulp geweest omdat ik gek werd en wordt van de pijn in mijn onderkaak, zelfs oorpijn en opgezette lymfeklieren
Heb antibiotica gehad en maandag naar de tandarts gegaan.
Nu moet ik een week rust houden en dan gaan ze weer proberen om het gebit erop te zetten.
En ja het gebit ook losser zetten omdat ook zij denkt dat de problemen hierdoor zijn gekomen maar mijn tandprotheticus zegt van niet.
Komt dit vaker voor??????
Ik baal ontzettend want ik eet nu alles vloeibaar, kan ook het gebit nu met zachte basis(tijdelijk) en gaten geboord voor de drie tijdelijke doppen niet inhebben
hoor graag of iemand hier ervaring mee heeft
groet,
Anouschka :D
anouschka

ja het is een stegdolder,klopt
Maar voor ik het klikgebit dus strakker liet zetten heb ik nooit enig probleem gehad.
dus ik denk toch dat dit is ontstaan door teveel druk op de steg, ellende is dat ook mijn achterkaak ontzettend veel pijn zit en ik niets kan velen en er echt een soort gloeiende pijn voel die uitstraalt naar mijn oren ,terwijl daar geen implantaten zitten.
wo, 12/17/2008 - 18:10 Permalink
anouschka

ja er is een foto gemaakt waarop niet zoveel te zien was, er werd wel bij gezegt dat als ik nog een week had door blijven kauwen de implantaten los hadden gaan zitten.
Dinsdag dus weer naar de tandarts/implantoloog en dan mag de steg er weer in, naar mijn gevoel kan dit ook weer.
Ik kan nu helaas het gebit zonder steg met zachte tijdelijke bodem en gaten voor de implantaten niet inhebben, het is aan de ene kant te ruim en aan de andere kant knelt het.
Wat ik toch vreemd vind is dat ik een vieze smaak blijf houden en in de achterkaak pijnlijk,door de druk van het gebit is de kaak toch wat vergroeit , vraag toch of ze hier nog een foto van wil maken, mischien dat hier nog iets van een onsteking zit, en dit heeft niet met de implantaten te maken
1 ding is duidelijk,ik vraag dinsdag direkt om de klikkers losser te zetten anders begint het van voor af aan, maar door de noodgaten in het gebit kan ik er waarschijnlijk toch niets mee, dus zal met kerst wel vloeibaar worden,pffffffffffffffff
Hoop dat er snel een oplossing komt, ik val met bakken af en ben al zo dun
:)
zo, 12/21/2008 - 15:17 Permalink
anouschka

Ja hier ben ik dan weer, nadat ik bij de tandarts(tevens implantoloog) ben geweest, was duidelijk voor hun dat ik rommel in mijn mond had gekregen, de steg was door twee stukken in elkaar gelast en niet geschikt voor mijn kaak.Verder zowel het bovengebit als ondergebit totaal niet passend en zeer slordig afgewerkt, nu wordt alles opnieuw aangevraagt bij de zorgverzekeraar, dus nieuwe steg en gebit.
30 januari mag ik terug en hoop ik van mijn ellende af te zijn.
De pijn en onsteking in de implantaten werden dus veroorzaakt door een foute steg en een slecht passend(drukkend) gebit.
Voor de kerstdagen heb ik drie keer 2 uren bij de tandprotheticus aldaar gezeten en deze is net zolang bezig geweest zodat ik met de kerst ook een beetje lekker kon eten.
Geweldig!!!
Ik ga dus niet meer terug naar mijn vorige tandprotheticus, die maar bleef roepen dat de problemen door mijn kaak kwamen,terwijl ik voor behandeling totaal geen last had!
Daarbij werd mij door hem verteld dat hij 1 euro verdiende aan mij en voor 2.50 euro aan nazorg moest leveren.
Voelde mij dus heel rot en durfde zelfs niet meer naar deze man toe.
Gelukkig is mij nu duidelijk dat het ook anders kan,pffffffffffffffffffffffffff
Heb er weer vertrouwen in! :lol:
di, 12/30/2008 - 13:16 Permalink
anouschka

Dank voor uw reaktie!
De man in kwestie staat ook nog goed bekend, echt waar!
Hij heeft rommel geleverd, qua de steg vertelde hij mij dat deze speciaal voor mij was gemaakt aangezien het met mijn moeilijke gevoelige kaak(zijn zijn woorden) niet met een gewone steg kon.
Nu blijkt dat het rotzooi is, mijn bovengebit plak ik 8 keer per dag en overal drukplekken.
Wat ik heb begrepen gaat de nu adviserend tandarts en implantoloog samen met de tandtechnicus daar aanvragen bij het ziekenfonds en een klacht indienen.
Al die tijd heb ik alleen maar te horen gekregen dat het aan mijn kaak lag, mijn kaak is erg dun en ik heb bij wijze van spreken al een drukplek als je er naar kijkt,maar nu is tegen mij gezegt dat het een combinatie is van een slecht gebit en beroerde steg, gelukkig heb ik geen pijn meer in de implantaten en kaak, maar het had geen week langer moeten duren of de implantaten hadden los gaan wrikken.
Deze man die heeft een monepoly positie, verdient geld als water en werkt alleen nog maar van maandag tot woensdag,dus zegt genoeg,hij is altijd aardig voor mij geweest tot er problemen kwamen, dus de nazorg leverde hem niets op.
Zelf had ik al met de friesland zorgverzekeraar contact gehad met de vraag dat als ik steeds naar hem toeging voor drukplekken of hij dit betaald kreeg en ja hoor er is genoeg vergoeding voor aangezien ik zeer uitgebreid verzekerd ben.
Nu zal ik zelf denk ik alleen moeten bijbetalen voor het nieuwe kunstgebit?
Pfffffffffffffffff heb er behoorlijk tabak van en zal tot zeker 30 januari alleen af en toe mijn oude gebit in kunnen hebben maar ik bof,er zijn nu mensen die je als mens behandelen en niet als geldobject
groet,
Anouschka
di, 12/30/2008 - 16:11 Permalink
robinson

Een adviserend tandarts is in dienst bij een zorgverzekering.
De klacht moet door u zelf ingediend worden en niet door de tandarts en/of implantoloog.Zij kunnen wel op de achterfrond voor informatie zorgen richting adv. tandarts.
De eerste 2 maanden na plaatsing mag er niets gedeclareerd worden
bij de patient.
Een steg is overigens altijd maatwerk!
Als u het goed speelt hoeft u voor de nieuwe prothese niets bij te betalen.
Die kosten zouden door de "tandtechnicus" voor zijn rekening genomen moeten worden.
Kwestie van een aangetekende brief met dreiging tot klacht nadat u de goedkeuring van uw verzekering heeft gekregen.
Succes ermee iig.
di, 12/30/2008 - 16:23 Permalink