plaatsen implantaat bij kaakchrurg of parodontoloog???

Author:
Nettie
Posted:
za, 11/29/2008 - 16:29
Hallo,

IK heb de mededeling van mijn parodontoloog gekregen dat mijn achterste kies niet te redden is. (bovenkaak). Ik heb het advies gekregen om daar een implantaat te nemen, alleen hij vraagt heel veel geld. De kaakchirurg doet het veel voordeliger. Bij de Paro kost het me 3700, euro en bij de kaakchirug 2000,--Wat kan ik het beste doen??? Kan iemand mij advies geven...alvast bedankt...
BJN

Leg de offertes eens naast elkaar. Het kan niet zijn dat de prijzen zo uiteenlopen als het de zelfde behandelingen betreft. Vaal zet de kaakchirurg het implantaat er in en dan maakt de tamdarts de suprastructuur en de kroon er op.
Dat zit mogelijk bij de parodontoloog er al in. Soms laat de ene behandelaar in de offerte dingen weg die waarschijnlijk niet nodig zijn. Terwijl de andere het er juist bij zet om u volledig te informeren....
za, 11/29/2008 - 16:33 Permalink
Nettie

bedankt voor het anwoord BJN. IK heb van mijn parodontoloog een offerte gekregen, maar nog niet van de kaakchirurg. Hiervoor moet ik nog op consult . Maar per telefoon is mij medegedeeld dat het plaatsen van het implantaat 1000,-- euro kost en dat daar bovenop nog de kroon incl. techniekkosten a 1000,--euro komt. Maar ik vraag me af gezien mijn tandvleesproblemen of het beter is om het doen bij de paro.. of heeft de kaakchirurg ook genoeg know how..in huis..
za, 11/29/2008 - 16:47 Permalink
Nettie

het is medisch noodzakelijk. Dus zeker niet cosmetisch. Nl. het verlies vanm mijn kauwfuncties. Anders had ik het wel laten zitten gezien de kosten. Alleen kan ik het ook bij de kaakchirurg laten doen. is veel goedkoper. De parondotloog rekent zeer hoge techniekkosten voor de de sinusopbouw, kaakverbreding enz. Maar moet ik nog uitzoeken en bespreken met mijn tandarts. Ik heb nu heel veel pijn. Dus wat mij betreft mag hij er echt wel uit.
zo, 11/30/2008 - 19:47 Permalink
Spiegeltje

Het gaat hier om de achterste kies. Vraag me af waarom dit ' medisch noodzakelijk' is, niet voor kauwfunctie in ieder geval. Want met een niet volledige tandboog is die vaak nog voldoende, zeker als er nog een ware kies (molaar) bij zit. Maar zelfs dat is niet altijd nodig. Ik zou ook niets overhaasten, een implantaat kan altijd nog. Maar: ideaal blijft natuurlijk een volledig gebit.
di, 12/02/2008 - 00:16 Permalink
BJN

Blijft een individuele afweging: noodzakelijk of niet. Dan moet je het gebit en de mens erachter zien en samen beoordelen wat raadzaam is. Dat kunnen wij niet op afstand van achter het beeldscherm.

Het topic is: een implantaat bij de kaakchirurg of parodontoloog.

Als we er van uit gaan dat beide het implantaat technisch kunnen plaatsen welke andere aspecten spelen dan mee in de afweging?

Ik denk bijvoorbeeld aan de afspraken en wachttijd. Mijn indruk is dat je bij de kaakchirurg in het ziekenhuis veelal in een grotere organisatie terechtkomt waardoor de wachttijden wel eens ernstig oplopen. Voor een implantaat klaar is ben je 5 (?) afspraken verder. Dan is elke keer 15-60 minuten wachten voor sommigen geen probleem. Voor anderen wel. Ik kan mij voorstellen dat de wachttijd in een kleinere kliniek van de parodontoloog meestal korter is (heeft geen spoedklachten). Mag dat duurder zijn? Ik heb patienten die dat meerekenen, maar daar is ieder vrij in natuurlijk.
di, 12/02/2008 - 14:07 Permalink
mecánico para …

Blijft een individuele afweging: noodzakelijk of niet. Dan moet je het gebit en de mens erachter zien en samen beoordelen wat raadzaam is. Dat kunnen wij niet op afstand van achter het beeldscherm.

Het topic is: een implantaat bij de kaakchirurg of parodontoloog.


nee, het advies kwam van de parodontoloog. advies! En als dan de vraag wordt gesteld of er een noodzaak is, want die is er blijkbaar niet (medische noodzaak voor een implantaat??) dan vind ik dat geen gekke vraag. Wat de verdere afweging wordt zal me dan een zorg zijn, maar bij een advies en een vraag om raad hoort ook de afweging of het wel moet/nuttig is.
Waarom zou prijs wel een issue zijn (terwijl het dat waarschijnlijk helemaal niet gaat zijn gelet op de prijsopbouw van implantaat,suprastuctuur/kroon) en de daadwerkelijke noodzakelijkheid NU te beslissen niet?

mijn idee is en blijft doorvragen tot je een antwoord krijgt wat past bij het probleem.
di, 12/02/2008 - 22:10 Permalink
Nettie

Sorry, sorry voor mijn late reactie. Ik ben vandaag bij mijn tandarts geweest en zij heeft bevestigd wat ik al wist, dat het voor mij echt medisch noodzaak is dat ik mijn kies behoud. Is dus niet meer mogelijk, dus dan maar een implantaat. Ik heb inderdaad nog maar 3 kiezen, waarvan de kauwfunctie echt op de achterste kies ligt. Mijn kaak is vrij klein en heb een overbeet, vandaar. Zij gaat nu proiberen voor mij een medische indicatie aan te vragen bij mij verzekering. Tja en als dat niet lukt. dan maar eerst de kies euit en kijken hoe het allemaal loopt. Kan je wel vertellen heb er soms nachtmerries van. Het is ook nog eens zo, dat ik ook probeer te sparen voor mijn dochter die komend jaar gaat studeren. Het houdt gewoon een keer op.( met geld). Ik weet het gewoon niet meer. in ieder geval bedankt voor jullie hulp.
do, 12/04/2008 - 16:29 Permalink