Pijn in verhemelte

Author:
Anela
Posted:
ma, 10/06/2008 - 09:37
Ik heb 18 maanden geleden 2 implantaten onder in mijn mond laten zetten voor een klikgebit,sinds die tijd alleen maar ellende gehad maar mijn grootste probleem is dat ik al die maanden pijn heb in mijn verhemelte.Ook s'nachts als ik geen gebit in heb doet het pijn.Terwijl daar niks veranderd is,ik heb al 30 jaar onder en boven gebit dus is het geen kwestie van wennen maar wat veroorzaak die pijn? Hebben meer mensen hier last van?
robinson

Lijkt op een soort van "syndroom van Kelly".

U oefent dan met de onderprothese ondersteunt door de implantaten een dusdanige kracht uit op het verhemelte dat u er last van krijgt.
Dit is eigenlijk een term die van toepassing is op een betande onderkaak versus een onbetande bovenkaak.
Vrijslijpen van contacten in het front zou een oplossing kunnen bieden.
ma, 10/06/2008 - 20:32 Permalink
Anela

Wat ik dan niet begrijp is dat het al begonnen is na het plaatsen van de implantaten.Dus 18 maanden geleden. Trouwens bedankt voor Uw reacties.Ik ben hier nieuw op het forum en vind het toch wel moeilijk om zo openlijk te praten over mijn problemen maar aan de andere kant ben ik blij dat ik er over kan praten.
ma, 10/06/2008 - 23:01 Permalink
Newtan

Wel, in principe is het mogelijk om meer kracht te zetten zo gauw als er implantaten onder de prothese zitten. Die kracht komt op de bovenkaak.
Daar zit dat het tandvlees in de knel. Zeker als het geen echt harde rand is, maar ook al 3 mm of meer indrukbaar is als de bovenprothese uit is.

Het fenomeen van Kelly betekent dat de botrand vooraan de bovenkaak erg ver (minder dan 4 mm resterend) weggesleten is. Of dat er alleen een slappe tandvleesrand vooraan de kaakrand zit, zonder bot erin. In beide gevallen wringt de prothese teveel tegen de voorkant van het verhemelte aan.
di, 10/07/2008 - 00:19 Permalink
Anela

Ik denk dat ik het toch niet helemaal goed heb verteld. De voorste kant (dus achter waar normaal je tanden zitten) doet het meeste zeer maar ook het hele verhemelte doet pijn. Ook mijn kin doet al die tijd al pijn.
Ik loop al maanden, bijna vanaf het begin met 2 verschillende gebitten. Onder het oude en onder de nieuwe. Dit was omdat het oude boven het minste pijn doet op het verhemelte.Dat dit past is ongelooflijk vond de specialist, maar is natuurlijk niet de bedoeling.Dit is tijdelijk maar omdat ze nog steeds bezig zijn er achter te komen wat er aan de hand is en dat er steeds maanden overheen gaan ,loop ik nog zo.
Ik loop bij een tandspecialist in Erasmus nu.Morgen is mijn afspraak en de bedoeling is nu dat beide abutments eruit gaan en we gaan kijken of het helpt.Bij toeval is er 2 weken geleden ook een abutment uitgekomen.Eigenlijk is het hele verhaal zo lang en ingewikkeld om te vertellen.Ik heb overal pijn gehad, de abutments onder mijn tong (staan erg ver naar binnen) deden steeds pijn op/onder mijn tong dus ben eigenlijk erg blij dat ze eruit gaan.
wo, 10/08/2008 - 14:24 Permalink
Anela

Dank je wel Frank. Ik wil even wat weten, ik ben helemaal nieuw in dit forum. Hoe werkt het eigenlijk? Als er mensen zijn die hetzelfde hebben als ik, kunnen die dan ook reageren hierop of moet ik iets aanvinken in mijn aanmeldingslijstje? Begrijp me niet verkeerd hoor.
Denk niet dat ik niet blij ben met deze antwoorden van jullie, want ik ben er héél erg blij mee. Ik vroeg het me alleen af of ik nou de enige ben met dit soort klachten.In het Erasmus schijnen ze ook al niet te weten wat en hoe precies. De andere abutments is er nu gisteren afgedaan en nu gaan we kijken of de pijnen in mijn mond weg gaan. Over 7 weken terug komen.Ik heb vannacht ook weer pijn gehad in de binnenkaak rand en onderkant tong.Kreeg ook te horen dat de kaak zo plat is dat er in de toekomst nog een keer geprobeerd moet worden om meer naar voren implantaten te plaatsen...............nou voorlopig wil ik helemaal niks en alleen dat de pijnen in mijn mond over gaan.Ik durf ook bijna niks meer te zeggen hier in t forum omdat ik enige steeds ben.
vr, 10/10/2008 - 09:34 Permalink
Newtan

Deze klacht komt hier niet zo vaak aan de orde, eerlijk gezegd. Maar niet iedereen in NL kijkt hier natuurlijk :smt003

Ach en je kunt hier wel uit den treure alles bediscussiëren denk ik. Er komt vast wel weer iemand die er iets van weet. Dus houdt je niet in, alsjeblieft.
vr, 10/10/2008 - 16:11 Permalink
Anela

Zoals ik dus al eerder zei heb ik veel klachten van het begin af aan. Misschien dat jullie enig idee hebben waarom ik nog steeds na 19 maanden zo'n pijn heb in mijn kin? Bedankt voor al de vorige antwoorden en een fijn weekend.
za, 10/11/2008 - 20:24 Permalink
Newtan

Lijkt op een soort van "syndroom van Kelly".

U oefent dan met de onderprothese ondersteunt door de implantaten een dusdanige kracht uit op het verhemelte dat u er last van krijgt.
.........
Vrijslijpen van contacten in het front zou een oplossing kunnen bieden.

Is dit wat?
Dit kun je bij de tandarts vertellen. Die kan er dan doelgericht wat aan doen.
En misschien heeft u er wel iets anders bij. Medicijnen ofzo? Er zijn 200 medicijnen waar je een droge mond van krijgt. Plus nog een heleboel andere factoren.
za, 10/11/2008 - 21:03 Permalink
Anela

Ik heb nu nadat de abutments 2 weken geleden eruit zijn gegaan en ales weer is dicht gegroeit nog steeds pijn in mijn mond. Mijn verhemelte is wel wat minder, maar zeker niet over. Mijn binnenrand onderkaak (rand die onder tong zit) en mijn tong (voorrand en zijrand vooraan en onder)doen véél meer pijn dan eerst. s'nachts word ik een paar keer wakker v.d. pijn en ook elke morgen.Gisteren bij huisarts gewest maar die weet het natuurlijk al helemaal niet als ze het in Erasmus niet weten maar ik word zo langzamerhand na 19 maanden pijn wel gek. Zal ik eens een ander onderwerp maken met een andere kop zodat er hopelijk reacties komen van mensen die dit ook hebben gehad?
di, 10/21/2008 - 08:30 Permalink
Anela

Hallo Frank
Ja ik wil dat best geloven hoor maar begrijp niet dat het mogelijk is als de abutments er uit zijn dat ik teveel kracht zet. Wat zou U mij voor advies geven?Het punt is dat ik ook pas over een paar weken terrecht kan bij het erasmus. Ik ben blij met alle adviezen hoor.Echt geloof me maar. :D
di, 10/21/2008 - 20:32 Permalink
Newtan

Ehhhhm, hoe leg ik dat uit....

Het merendeel van de mensen heeft niet door dat ze tandenpersen als ze dat doen. Of knarsen. Maar dat laatste is makkelijker, want dat maakt geluid.

Let er eens op als je t.v. kijkt, of voor een stoplicht staat: zit je er met je kaken ontspannen bij, of moet je 'je gebit op z'n plaats houden'?
Heb je wel eens last van pijnlijke spieren voor je oren of een moe gevoel in je kaken als je wakker wordt?
Is slikken pijnlijk?

Op zich is hier allemaal niks mis mee, want het hoort een beetje bij onze westerse levensstijl.
Je verbijt je misschien.

Maar op het moment dat je klachten krijgt, is het handig om te weten waar je mee bezig bent.

Let wel: ik vraag me af of dit gebeurd. Kun je er eens op letten?
Het gaat mij vervolgens niet aan, maar wellicht kom je op het spoor van de oorzaak.

Als dat persen of knarsen is, dan is er misschien een reden om bij de bovenkaak ook iets met implantaten te doen.
wo, 10/22/2008 - 00:03 Permalink
Anela

Hier ben ik weer en zou jullie even vertellen hoe het nu gaat.De pijnen zijn nog steeds hetzelfde.
Ze zijn nu bezig met een heel nieuw gebit te maken, zodat ik ook meer ruimte v.d tong zou hebben o.a. We gaan kijken of dan de pijnen afnemen. Mocht dat niet zo zijn dan zouden ze de implataten eruit halen ( is minder heftig dan voorheen omdat ze dat met een nieuwere methode doen dan voorheen en dat er zomin mogelijk bot uit komt) Daarna moet het 8maanden genezen en gaan ze kijken of er een mogelijkheid is om de implantaten meer naar voren te plaatsen. Ik geloof nooit dat ik het dan nog een keer aan zou durven maar dat zien we dan wel weer. De pijn weg is het belangrijkste. Fijn weekend.
za, 11/29/2008 - 08:28 Permalink