Pijn in naastliggende kies na verwijderen verstandskies

Author:
fransbeukers
Posted:
di, 05/30/2006 - 22:49
Ik heb precies een week geleden een verstandskies in de onderkaak laten verwijderen. Het ging niet echt gemakkelijk en er moest flink geboord worden.

Nu valt de pijn op de bewuste plek wel mee maar waar ik nu heel veel last van heb is de kies direct ernaast. Deze is heel gevoelig en geeft een zeurend gevoel. Koude lucht of koud water zijn het ergst.

Ik denk dat dit zenuwpijn is omdat mogelijk de kies (hals van de kies) vrij ligt vanwege het gat ernaast maar heb er eigenlijk geen "verstand" van.

Wie weet dit en/of heeft dit ook gehad. Ben benieuwd wanneer het over gaat of dat ik er iets aan zou kunnen doen want het is op zijn zachtst gezegd erg onprettig.

Greetz,

Frans Beukers
toothbrush

Het is best mogelijk dat door verwijdering van de verstandskies, het tandvlees errond ook weggetrokken is. Hierdoor kan de tandhals (het oppervlak van de tand, gelegen onder de kroon) van de voorliggende tand bloot komen liggen en dit kan gevoeligheid met zich meebrengen, voornamelijk bij koude.
Misschien kun je eens proberen of poetsen met tandpasta voor gevoelige tanden, zoals sensodyne, helpt?
Best wel eens de tandarts inlichten over het probleem. Misschien zit er wel wat cariës op die tand, of is de tand beschadigd tijdens het extraheren van de verstandskies?
wo, 05/31/2006 - 02:15 Permalink
gewoonikke

ik heb afg. woensdag 2 normale kiezen moeten trekken.. ik weet nu niet precies waar het pijn doet.. het lijkt wel of mijn hele bovenkaak zeer doet. De kies zat muurvast en ze moesten behoorlijk wrikken.

De kiezen ernaast doen zeer.. ik kan er nix mee.. of het op de plek nou ook zeer doet.. geen idee..
tis een zeurende pijn maar geen last van koud of warm.. zal dan wel geen onsteking zijn want dat voel je dan toch wel?

als het na het weekend niet minder is ga ik maandag weer even naar de kaakchirurg.
vr, 08/18/2006 - 14:20 Permalink