Pijn na verwijderen verstandskies

Author:
Milou1988
Posted:
ma, 05/10/2010 - 18:46
Vorige week maandag (nu precies een week geleden) heb ik mijn 2e verstandskies laten verwijderen (rechts-onder).

De eerste kies die ik liet trekken, nu zo'n 2 jaar geleden, was ontstoken. De operatie deed dan ook erg veel pijn. Ook daarna had ik heel erg veel pijn, maar elke dag werd dit een beetje minder, en na een week was deze zo goed als verdwenen.

Bij het trekken van mijn tweede kies, waren minder complicaties. Wel merkte de kaakchirug tijdens heb inspuiten van de verdoving op dat mijn tandvlees een beetje ontstoken was. De verdoving werkte echter goed, en ik heb er verder geen last meer van gehad. Ook daarna had ik niet erg veel pijn. Het was gewoon een beetje vervelend. Na een dag werd de pijn echter erger. En het is niet minder geworden tot op heden. Het is niet zo dat ik omga van de pijn, maar het is een zeer vervelende constante duwende pijn, vooral vanuit de plek waar mijn kies zat. Maar soms voel ik ook ineens de pijn achter in mijn gehemelte, onder in het tandvlees, richting kin en in mijn rechteroor. Om goed te kunnen functioneren slik ik ibuprofen 400. Ik spoel vanaf donderdag regelmatig met zoetwater. Ook heb ik camillethee geprobeerd, maar ik heb niet het idee dat de pijn minder wordt.

Is het normaal dat ik na een week nog steeds ibuprofen moet slikken? Moet ik gewoon doorgaan met spoelen met zoutwater, of denkt u dat het echt nodig is om terug te gaan naar de kaakchirug of de tandarts?

Alvast bedankt!
Groetjes, Milou