Pijn na verwijderen implantaat

Author:
dirc
Posted:
vr, 02/09/2018 - 11:20
Hoi,

Ik heb maandag j.l. een implantaat (voortand) laten trekken omdat deze ontstoken was. Deze zat er inmiddels een jaar of 8 in. Omdat deze redelijk diep geschroefd zat was het een aardige klus zei de kaakchirurg. Ook heeft hij wat ontstoken bot weggehaald en is (helaas) de zijkant van de wortel van de tand ernaast zichtbaar. Al met al nog een weg te gaan dus met botherstel / nieuw implantaat of een brug ofzo. Over een week of 6 worden de mogelijkheden bekeken.

Op dit moment heb ik dus een plaatje met 1 tand boven. Ik heb dit destijds bij het plaatsen van de implantaat ook gedragen (natuurlijk een ander plaatje) en toen nooit klachten gehad. Echter bij dit plaatje heb ik het idee dat het erg strak zit, ook al is het makkelijk te plaatsen.
Mij werd aangeraden het plaatje in de nacht uit te doen i.v.m. wondgenezing dus dat doe ik nu ook. Later moet ik deze dan weer minstens 2 uur per 24u uit doen om te voorkomen dat mijn andere tanden zicht niet teveel verplaatsen.

Het plaatje voelt dus aan alsof ik druk op mijn kiezen heb. Daarnaast doet het nog pijn bij de genezende wond.
Hebben jullie hier ervaring mee of weet iemand hoe lang ik klachten zou kunnen houden. Mijn tandarts geeft aan dat het gevoel van druk door het plaatje tot 2 weken kan duren.

Het mooie is, dat als ik het plaatje nu uit doe in de nacht, ik het idee heb dat mijn tanden ook gevoelig zijn.
Het is een vergelijkbaar gevoel als wanneer vroeger mijn blokjesbeugel werd 'aangedraaid'.