Pijn! Mogelijk wortel voortand gebroken en nu implantaat nodig?

Author:
mamma
Posted:
zo, 06/24/2018 - 21:51
Hi,

Lang verhaal kort heb ik twee kronen op mijn voortanden.

Met één van de twee tanden is veel gestoeid. Aanvankelijk omdat ik een wortelontsteking had en deze grijs werd. De tand is toen bijgeslepen en is er is een hele lelijke kroon opgezet (is echt al tierntallen jaren geleden dus van esthetiek had nog niet iedereen kaas gegeten ;-) Ding er weer uit, stift erin, stift gebroken. Uiteindelijk was er nog weinig botopbouw over en heeft een nieuwe tandarts er een soort schroef in geplaatst (geen implantaat) en daarover een kroon, ik was niet tevreden, omdat de kroon afweek van de andere, ik stelde voor twee dezelfde kronen te plaatsen, maar vervolgens kreeg hij de kroon er niet meer af en de schroef er ook niet meer uit. (later is de betreffende tandarts in opspraak geraakt, het bleek niet zo'n beste man).
Bij nieuwe tandarts gevraagd wat de mogelijkheden waren, maar die raadde me af nog verder te gaan stoeien, dan zou het wel eens een implantaat kunnen worden en dan zou ik niet moeten willen.
Afijn, altijd aan blijven ergeren, maar niets meer mee gedaan.

Nu onlangs, toen ik iets te enthousiast in een broodje hapte, voelde ik iets verschuiven of 'knappen' , ik heb het idee dat er helemaal bovenaan iets gebroken is, het doet nu al een week (steeds meer) pijn, een zeurende, kloppende pijn, die uitstraalt naar mijn kaak.
Ga natuurlijk afspraak maken maar ben nu een beetje bang wat er in het ergste geval zou gaan gebeuren? En moet/ kan dat snel? (ivm naderende vakantie)? Stel dat er een implantaat in moet en dat er niet genoeg botopbouw is? Betekent het dan dat ik aanvankelijk een tijd met een gat loop?
En gaat dit mijn tandvlees aantasten? Dat is al iets hoger dan bij de andere voortand door al het gerommel..

Hoor graag advies van een specialist!