Peri implantitis

Author:
Micra
Posted:
zo, 02/28/2010 - 21:06
2 weken geleden is bij mij Peri implantitis geconstateerd. Ik heb mijn 2 implantaten nu bijna 2 jaar en tot nog toe geen problemen gehad. Ook bezocht ik regelmatig de mondhygiëniste en ben erg schoon op mijn gebit. 2 x daags poetsen met Oral B elektrische tandenborstel, flossen, ragen en tandenstoken. Ik schrok hier erg van want het is best wel heftig ontstoken.
Ik heb pockets van 8 en 9 mm diep en het bot is flink aangedaan. Ik moet nu iedere week naar de praktijk om het onder verdoving goed schoon te laten maken, het ontstoken weefsel is nu verwijderd. Mijn implantoloog dacht in de eerste instantie dat het nog meeviel, maar tijdens het schoonmaken bleken de pockets dieper en het verloren bot meer dan gedacht werd. Ik kan de implantoloog nu niet vragen naar de prognose want hij gaat voor een tijd naar het buitenland en zelf ga ik de 2e week van april voor 3 weken naar het Midden Oosten. Ik ben dan ook bang dat die ontsteking dan nog niet onder controle is. In die 3 weken kan er ook niet behandeld worden. Is het mogelijk dat het binnen die periode geneest, en wat kan ik doen behalve het goed schoon houden om daar problemen te voorkomen?

groetjes,

Micra
Micra

Ze zijn door een erkende parodontoloog geplaatst. Ik ben nu voor de 2e keer geweest om het schoon te laten maken en daarbij wordt ook gebruik gemaakt van een soort laser in combinatie van gel.
Mij is uitgelegd dat de gel zich hecht aan de slechte bacteriën en daarna worden ze gedood door het apparaat dat daarna in de pockets wordt gehouden. Het zag er nu wat beter uit en dit wordt nog 1 x herhaald.
Dit wordt door de mondhygiëniste uit zijn praktijk gedaan. In een later stadium wordt er iets gedaan aan de botafbraak en waarschijnlijk wordt het nog operatief behandeld. Het nadeel is dat bij dit implantaat de kroon er met "blijvend" cement op is geplaatst omdat hij steeds los ging. (mijn tandvlees duwde gewoon de kroon eraf, het was lastig om hem te plaatsen)
Anders had de kroon verwijderd kunnen worden en hadden ze er beter bij gekund. Ik hoop alleen dat als de infectie onder controle is, het niet terugkomt tijdens mijn reis. Het lijkt me vreselijk om in het buitenland met zoiets geconfronteerd te worden.
Niet echt prettig als je dan op zoek moet naar een implantoloog om te behandelen. Ik houd het heel goed schoon maar weet niet of dat voldoende is om die 3 weken daar door te komen. Vandaar mijn vraag of ik daarnaast nog iets anders kan doen.

groeten,

Micra
vr, 03/05/2010 - 13:15 Permalink
robinson

Dan zit er in de kroon een schroef. 1 onderdeel.
Nadeel is het schroefgat bovenop de kroon.

Hier ze je een brug die verschroefd wordt. Je ziet duidelijk de schroefgaten. Deze worden met composiet opgevuld.

http://www.tandtechniek-baarn.nl/12%20dlg%20implantaatbrug.jpg

Voordeel van zo'n kroon is dat er geen cement aan te pas komt. Zeker bij diep gelegen implantaten is dit een pre, aangezien je dan geen controle hebt over je cementresten. Met Temp-Bond, dit is een tijdelijk cement, heb je dit probleem weer een stuk minder, aangezien de cementresten ahw. opgelost worden door het speeksel.
vr, 03/05/2010 - 22:26 Permalink
Micra

Bedankt voor de uitleg!!!! Ik zit nu met een muurvaste kroon op dat implantaat, dus ik weet niet of het mogelijk is om die kroon er (heel) af te krijgen. Dat lijkt me echt een probleem, of is dat wel mogelijk?
za, 03/06/2010 - 16:16 Permalink
Micra

Bedankt voor het snelle reageren en info. Ik zal het een en ander met de implantoloog moeten overleggen als hij en ik weer terug zijn uit het buitenland. Ik wist niet dat deze manier van verschroefen bestond. Het lijkt me wel een handige manier als het eens niet goed gaat met zo'n implantaat. Dan kan de kroon er tenminste af als het nodig is.
Voorlopig moet ik het even redden en van die ontsteking af, en dan maar hopen dat ik er tijdens mijn reis geen last (meer) van krijg.
za, 03/06/2010 - 21:03 Permalink