Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
PAS OP!! PIJN NA IMPLANTAAT | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
PAS OP!! PIJN NA IMPLANTAAT
Roosroos
Offline
Laatst gezien: 1 maand 2 weken geleden
Geregistreerd: 06/17/2020 - 14:08
door Roosroos wo, 06/17/2020 - 15:09
#1

Hallo allemaal

Ik wil iedereen verwittigen voor zenuwpijn.
Vrijdag had de kaakchirurg een kies in de onderkaak getrokken en daar 2 implantaten naast elkaar geplaatst.
Ik heb geen informatie gehad over risico's, complicaties en wanneer onmiddellijk contact op te nemen
De ingreep was om 16 en de verdoving bleef werken (dacht ik) ik bleef met een verdoofd gevoel in mijn halve lip, kin en tanden
Omdat ik niet geïnformeerd werd over eventuele complicaties dacht ik heel de tijd dat het de verdoving was.
De zondag had ik online zitten lezen en wist nog steeds niet dat het heel ernstig was. Maandag ochtend had ik naar het ziekenhuis geveld en ze vroegen om een later langs te gaan, dat was niet mogelijk, ik kon er zo snel niet geraken. Dus afspraak gekregen voor dag erna. Toen hebben ze ook niet gezegd dat het ernstig kan zijn en ik dezelfde dag moest terug gaan ofzo. Maandagavond had ik een artikel gelezen over een studie van professor Constantinus Politis van het Universitair Ziekenhuis Leuven (ik plaats beneden de link)
Ik kreeg ondertussen ook van andere te horen en lezen om af te wachten, dat het lang kan duren eer het geneest enz. Klopt niet, er mag NOOIT PIJN OF VERDOOFD GEVOEL BLIJVEN zei de arts in Leuven
Vanaf zondag kreeg ik ook pijnlijke steken die dag erna iets heviger werden
Dinsdag ochtend naar uz Leuven gebeld en kon ik gelukkig dezelfde dag terecht. 1st een gewone scan gemaakt, geluisterd naar mijn klachten en dan een andere soort scan waarop ze de zenuwen op konden zien en het eerste dat de arts toen zei was : "Oei"
De kaakchirurg van het andere ziekenhuis heeft 't e lange implantaten gebruikt en ze duwen op de zenuw. Ze moesten er de volgende ochtend meteen uit. Dat was deze ochtend. Nu is het afwachten als de beschadigde zenuw gaat herstellen of niet, dat gaat heel traag. Al deze ellende had allemaal voorkomen kunnen worden als de kaakchirurg eerst een foto had gemaakt om de zenuwen te bekijken en dan een korter implantaat had gebruikt. De specialist in Leuven gaat mij verder opvolgen.
Ik ben enorm bang dat het niet gaat genezend of verergert. Dit kunnen ze niet zeggen en enkel afwachten. Ik huil veel, voel me heel heel slecht. Ik ben een mama van 2 jonge kinderen, wat als ik hier ondraaglijke chronische zenuwpijn aan overhoudt, hoe ga ik zorgen voor mijn kinderen, hoe erg ga ik dan afzien door de klachten ... Normaal denk ik positief, het komt allemaal goed of kan veel erger, nu lukt mij dit niet.
Ik wil jullie verwittigen, EIS EEN SCAN WAAR DE ZENUWEN OM ZICHTBAAR ZIJN, als je na 4u niet is uitgewerkt is dit niet normaal en ga naar een specialst, eis dan ook een scan. De implantaten zouden het liefst binnen 30u dan moeten verwijdert moeten worden.
Lang verhaal maar dit moet iedereen weten.,omdat het door nalatigheid van de kaakchirurg is. Heeft er nog iemand dit meegemaakt en hoe gaat het nu met jou?

https://www.researchgate.net/publication/309049919_Zenuwpijn_na_implanteren