Pas geleden apexresectie gehad en nu op zelfde plek fistel??

Author:
baba
Posted:
do, 09/14/2006 - 16:29
Hallo,
Ik heb een aantal weken geleden een apex gehad aan 2 kiezen naast elkaar. Volgens mijn tandarts haalt mijn kaakchirurg (sittard) mijn kiezen eruit en gaat dan via de kaak naar binnen en plaatst de kiezen dan terug. Jaren geleden heb ik resectie gehad en dat was zonder kiezen eruit te halen. Nu heb ik zeer vreemd gevoel gehouden. Geen pijn maar de borrelnootjes staan bij ons niet op tafel :D . Na een tijdje kreeg ik een bultje op tandvlees en vandaag ben ik toch maar even naar tandarts gegaan om te laten kijken. Nu moet ik dus weer terug naar de kaakchirurg. Als mijn punten eraf zijn wat kan er dan nog meer aan de hand zijn. Mijn tandarts zei dat het toch een fistel was en dus toch een ontsteking.
En hoe snel groeit dat gat wat in je kaak geboort wordt weer dicht? Misschien is het nog open dat scheelt dan weer hahaha :smt023
Geke

Bij een apexresectie worden je kiezen er niet uitgehaald hoor.. Daarmee zou het parodontale ligament, de vezeltjes waarmee de kies vastzit, kapot gaan en dit omdat een kies meerdere wortels heeft, wordt zou het bot rondom ook wat kapot gaan. Bij een apexresectie wordt eigenlijk altijd een gaatje in de kaak gemaakt, om bij de wortelpunten van de kies te komen, die in het bot liggen. Op het moment dat een wortelkanaalbehandeling goed is en er toch ontsteking blijft bestaan is dit een goede oplossing, om het aan de onderkant nog goed schoon te maken en eventueel een stukje van de wortel af te halen, waardoor er geen plaats is voor de bacterien om zich te nestelen. In sommige gevallen kan het zijn dat de behandeling niet slaagt. In dat geval kan soms overwogen worden het nog een keer te proberen, maar als er geen succes verwacht wordt, kan het beste advies soms zijn om de kies er toch uit te laten halen. In jouw geval lijkt het erop dat de ontsteking toch is blijven bestaan, dat is heel vervelend, maar dat gebeurt vaker, er is nu wel alles aan gedaan om de kies te behouden en in overleg met de tandarts/ kaakchirurg kun je nu besluiten hoe er verder gehandeld wordt.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk altijd laten weten.

:smt006 Geke
za, 09/16/2006 - 22:09 Permalink
baba

Bedankt. Dat vermoeden had ik al. Jij zegt dat de kies er niet uit gehaald wordt. MIjn tandarts beweerd dat deze kaakchirug dat wel doet. Dat zal ik dan toch eens navragen maandag. Ik snap ook niet waarom hij dat zou doen maar mijn tandarts zal zoiets toch ook niet verzinnen. Ze zei erbij dat hij de enige is die deze techniek beheerst. Zal maandag vragen wat er precies gebeurd is.
zo, 09/17/2006 - 09:38 Permalink
Buppie

Ik heb ook voor een tweede keer een ontsteking gehad na een Apex.
De kaakchirurg heeft toen voor de tweede keer een Apex gedaan, helaas is de handel nu weer ontstoken. Dan doen ze (volgens zeggen door chirurg) niets meer enkel trekken.
vr, 09/22/2006 - 11:48 Permalink