overbite operatie

Author:
abcdef
Posted:
zo, 02/01/2009 - 23:34
ik ben een meisje van 16jaar en heb nogal een ernstige overbite de orthodontist heeft me vertelt dat de enige optie een kaakoperatie is nu wil ik dit graag gaan doen en zo snel mogelijk nu heb ik alleen 1 vraag hoelang duurt de herstel en wat zijn de kosten zoal..en kan het al met me net 16
Marco10

Alles wordt vergoed door de verzekering. Het is beter voor je als je zo snel mogelijk begint, want het kan wel tot 3 jaar duren tot je volledig klaar bent. Je kan na 3 dagen al naar het huis, en pijn is er ook niet veel, je krijgt wel pijnstillers mee. Omdat je 6 weken niet kan eten, moet je toch deze periode voorzichtig aandoen. je kan wel eten naar binnen zuigen, als je goed doet kan je misschien sneller beter worden. dus het hangt af hoe goed je eten naar binnen krijgt.
En vraag wat ze bijv. met je kin gaan doen want als je kin groot is en ze doen er niets mee, dan lijkt het alsof je die operatie voor niets heb gedaan.
do, 03/12/2009 - 18:25 Permalink
*Nicole*

Tegenwoordig hoeven de kaken niet meer standaard 6 weken op elkaar. Ik mocht de 3e dag al gepureerd eten, de kaken zaten niet aan elkaar vast gemaakt. Tegenwoordig is dat maatwerk en kijken ze wat nodig is in jouw specifieke geval. Na de kaakoperatie (onderkaak 1 cm naar voren) had ik alleen links en rechts 3 schroefjes in de kaak, meer niet, ook geen plaatje. Ik mocht alles doen, alleen geen harde dingen afhappen. Sterker nog, ik moest meteen gaan oefenen in mijn mond wat wijder open doen (niet forceren natuurlijk). Na 2 weken at ik al normaal, alleen dus geen harde dingen als wortels, appels afbijten enz.
ma, 03/30/2009 - 15:02 Permalink
BJN

Alles wordt vergoed door de verzekering.

Als er sprake is van een 'ernstige' afwijking. Dwz overbeet groter dan 11mm

Het is beter voor je als je zo snel mogelijk begint,

Onzin want zij is nog in de groei, het is veiliger de operatie uit te voeren na 18-19 jaar!

want het kan wel tot 3 jaar duren tot je volledig klaar bent.

Onzin. Bij ons team staat voor dit soort behandelingen 12-18maanden

Je kan na 3 dagen al naar het huis,

Geregeld doen wij (en elders) maandag opereren, dinsdag naar huis...



Een individuele beoordeling is essentieel, ook bij jou. Laat het bekijken door een team (orho en kaakchirurg) met veel ervaring. Meestal willen die niet voor 18-19 jaar opereren. Sommige teams doen dat wel en doen heel gemakkelijk over de risicos van relapse door invloed van de groei.

De reactie van Nicole klopt, het is bijna nooit nodig de kaken op elkaar te fixeren. Alleen met een omgekeerde beet ('bulldog-beet'). En de 2 weken herstel komt vaak voor bij operatie op jonge leeftijd. >35 jaar geeft het veel meer last.
di, 04/07/2009 - 21:44 Permalink