Osteotomie onderkaak

Author:
Djes
Posted:
zo, 04/30/2006 - 15:51
:smt006 Hoi,

Het volgende: vanaf mijn jeugd (ik ben nu een vrouw van 25) heb ik een onderbeet waarbij alleen mijn kiezen elkaar raken. Vroeger heb ik de mogelijkheid gehad me hieraan te laten opereren maar heb dit niet gedaan.

Begin dit jaar heb ik met taekwondo mijn onderkaak op twee plaatsen gebroken. Deze is operatief aan één zijde vast gezet met een plaatje. De kaakchirurg verbaasde zich over mijn gebit en vroeg zich af waarom hier nooit iets aan gedaan is. Na de operatie blijkt dat mijn kiezen nóg minder goed op elkaar passen. Eigenlijk raken maar twee kiezen aan één kant elkaar. Nu heb ik keus uit twee opties:

Hier niks aan laten doen of een operatie traject ingaan. Dit houdt dan het volgende in: Verbreding en kanteling van de bovenkaak, het inkorten van de onderkaak en ca 2 jaar een beugel dragen.

Zijn er mensen op dit forum die een soortgelijke ervaring met zo'n operatie hebben. En dan voornamelijk mensen die ook een onderbeet hebben gehad. Graag zou ik adviezen en ervaringen horen.

Ik vind het een moeilijke beslissing daar je gezicht ook kan veranderen. Voorbeelden (foto's) van voor en na zijn nergens te vinden. Ik hoop dat de orthodontisten en tandartsen op dit forum mij hieraan kunnen helpen.
Djes

Kunt u ongeveer aangeven wat het plan van aanpak zal zijn?
Hoeveel operaties zijn nodig?
Wanneer krijg je de beugel?
Wat is de tijd tussen twee operaties?
di, 05/02/2006 - 17:28 Permalink
drbart

Beste Djes,
Om hier antwoord op te kunnen geven zou ik je toch een keer moeten zien. Desgewenst kun je een afspraak maken: 0345-672346. Leerdam ligt ongeveer 25 km ten zuiden van Utrecht.
Een consult wordt door je ziektekostenverzekering vergoed.
DrBart http://www.drbart.nl
di, 05/02/2006 - 21:12 Permalink
Djes

Heb ik daarvoor een verwijzing nodig?
Ik loop al namelijk al bij een kaakchirug in een ziekenhuis, maar een second opinion zou ik erg fijn vinden.
di, 05/02/2006 - 21:45 Permalink
wesli

hallo dokter bart,
ik ben wesli 25 jr

ik heb een vraagje, ik ben via internet op uw site terecht gekomen naar mijn idee bent u een hele goeie kaakchirurg

ik heb een probleem snacht's met slapen gaat mijn kaak op slot s'morgens als ik wakker word doen mijn kaken zeer.
behalve dat heb ik ook problemen met mijn kin. Mijn kin is steeds met de jaren kleiner geworden, het is steeds naar achteren gegaan (richting mijn hals) binnenkort heb ik helemaal geen kin meer over, het is heel bizar.
Asl ik mijn mond dicht doe trekken mijn kinspieren bijelkaar,het voelt heel erg gespannen aan, en als ik mijn mond dicht doe krijg ik een onrustig gevoel,het is heel vreemd hoe is het mogelijk dat mijn kin steeds kleiner word? wat denkt u? ik loop hier bij een kaakchirurg ben 3keer geweest. Ze weten niet waardoor dat komt ze hebben ook foto's van mijn kin gezien. hoe het er eerst uitzag en daarna en daarna en laatst.


ik moest naar een orthondontist alhoewel ik 3jr een beugel heb gehad. maar de orthondotist word niet vergoed door zilveren kruis. Toen moest ik naar kaakfysio voor mijn kinspieren om ze te onstpannen, maar dat word ook niet vergoed door de zilveren kruis omdat ik een basis verzekering heb. Alleen een operatie wordt vergoed. En de kaakchirurg hier zegt eerst wil ik dat je kinspieren ontspannen,en dat je een beugel draagt. Maar eerder dat ik geopereerd kan worden heb ik dalijk helemaal geen kin meer.
Kan het ook gelijk geopereerd worden of moet ik persee opnieuw een beugel.

Mijn vraag is kan ik bij u langskomen? moet ik weer opnieuw een verwijsbrief van de huisarts meenemen?
di, 06/02/2009 - 12:49 Permalink