Operatie na kaakoperatie

Author:
SingleGirl82
Posted:
wo, 02/22/2006 - 16:58
Nadat ik in februari 2005 mijn onderkaak naar voren heb laten veplaatsen door middel van een kaakoperatie ben ik de afgelopen week terug geweest voor controle.

Dit werd een kleine tegenvaller, want er werd me aangeraden om de plaatjes die er een jaar geleden zijn ingezet weer te laten verwijderen. Dit omdat ik nu al een paar keer een ontsteking heb gehad. En als ik dan toch onder narcose ging, kon ik ze maar beter meteen aan beide kanten laten verwijderen.

Heeft iemand hier al ervaring mee?

SingleGirl82
dj

Twee vragen:

Zijn dat staalplaatjes op het bot?

Moeten we even verplaatsen naar een ander forumdeel (kaakoperaties)? Ik denk dat het daar wat beter staat.
wo, 02/22/2006 - 17:33 Permalink
marionrene

Bedoel je dan dat het staal is of titanium. Ik dacht dat er bij mij gezegd werd dat de plaatjes of schroefjes van titanium gemaakt zijn.
Ik weet niet of dat veel scheelt aan jouw probleem hoor, het is maar een vraag. Zijn die ontstekingen snel daarna al begonnen? En wat hebben ze daar tegen gedaan?
wo, 02/22/2006 - 22:22 Permalink
SingleGirl82

Nou weet ik het niet precies meer of het staal of titanium was :-?

Na de operatie heb ik aan de linkerkant een onsteking gekregen en die is minder geworden met antibiotica. Maar die kant van mijn kaak heeft nooit echt goed gevoeld na de operatie, altijd een beetje anders dan eerst zeg maar (sorry beetje vaag geloof ik) Het was altijd wat dikker en gevoeliger.
Met kerstmis had ik weer een ontsteking gehad dus weer antibiotica. Toen ik dat tijdens controle vertelde tegen de kaakchirurg zei hij heel nuchter: "Ohh dan halen we de plaatjes er gewoon even uit, want anders blijft dat probleem terug komen"

Maar dat is wel weer een dagopname en onder totale narcose (gelukkig maar want plaatselijk durf ik niet ivm mijn angst voor de tandarts)

Maar ik hoorde dat het maar een zeldzaamheid is hoor, dat ze eruit moeten.
Dus voor de mensen die ook een kaakoperatie willen doen.. no worry, I'm just lucky :(
do, 02/23/2006 - 07:17 Permalink
marionrene

Dat is wel heel erg jammer ja. Ben ook benieuwd of dat vaak voorkomt.
Ik heb tot op dit moment ook wel dat de rechterkant meer dik blijft en gevoeliger. Maar dit is pas de 5e week, dus of daar iets in mijn situatie van te zeggen is weet ik niet.
do, 02/23/2006 - 09:36 Permalink
SingleGirl82

Hoi hoi..

Sorry voor de late reactie.. het is carnaval hier he :wink:
Ik probeer me maar niet teveel zorgen te maken over de operatie. Ik dacht vorige week nog dat ik misschien wel kon afbellen als ik geen last meer had gehad tot die tijd. Maar ik heb alweer een paar dagen een dikkere wang en ben bang dat de volgende ontsteking niet lang zal weg blijven (nou ja eigenlijk zit die ontsteking er natuurlijk de hele tijd, alleen soms heb ik er geen last van)

Wat ik me nog afvraag is waarom jullie vragen of het staal of titanium is. Denk dat het nu toch niet meer uitmaakt? Dat was meer iets geweest om voor mijn operatie te overleggen met de kaakchirurg.

Groetjes SingleGirl82
ma, 02/27/2006 - 11:25 Permalink
marionrene

Ik vraag dat omdat ikzelef nu ook ne een kaakoperatie heb gehad nu 6 weken geleden, en mijn kaakchirurg en ortho vertelde dat de plaatjes van titanium worden gemaakt. Nu kreeg ik in week 5 ook ineens een dikke wang die vrij pijnlijk was en nu nog redelijk is.
Vandaag terug geweest en het was idd een abces wat nu al een stuk weg was. De kaakchirurg zei ook meteen tegen mij. Het kan zijn dat dit probleem terug blijft komen en dan zullen we mettertijd de plaatjes even verwijderen. Maar dat kan nu nog niet want dat is nog tekort. Het bot moet eerst aan elkaar kunnen groeien.
Ik dacht meteen aan jouw verhaal.

Ik heb nu ook al wel al die weken aan die ene kant dat zeurend gevoel en de andere kant voelt gewoon goed.
Maar hij kan er nu natuurlijk nog niets over zeggen, misschien is het eenmalig.
Wanneer wordt jij nu geholpen en kan dat niet onder plaatselijke verdoving dan? Moet je perse onder narcose of mocht je kiezen?
wo, 03/01/2006 - 22:41 Permalink
SingleGirl82

Wat een toeval zeg...

Tijdens de eerste week had de kaakchirurg al het vermoeden van een ontsteking (waarom weet ik niet) Voor de zekerheid wilde hij me een antibioticakuur geven. Vond ik natuurlijk geen probleem. Maar toen ik thuis kwam kreeg ik wel een probleem want er kon nog geen pilletje tussen mijn tanden door doordat deze gefixeerd waren. Ik de apotheek laten opbellen door mijn moeder om het verhaal uit te leggen. Ze konden er verder niets aan doen, ik moest het maar oplossen in een glas water :o
Geloof me, ik heb dit 1x geprobeerd en dat doe ik echt NOOIT meer, was voor mij echt niet te doen. Dus ik weer laten bellen naar de apotheek en naar de assistente van de kaakchirurg. Hoop gedoe, uiteindelijk moest ik de kuur dan maar niet doen :-?
Paar weken later kwam er viezigheid aan de binnenkant van me wang als ik op mijn wang duwde. Ik gebeld naar het ziekenhuis en als nog een kuur (chlindamecine ofzo) Die kuur heb ik afgemaakt met veel rode vlekken en bijwerkingen. Daarna heb ik nog een andere kuur gekregen omdat het nog steeds niet weg was.
Uiteindelijk ging het wel weer beter maar toch heb ik altijd een ander gevoel gehad aan die kant van mijn kaak. Als ik s ochtends wakker werd was het het eerste wat ik voelde, als ik erop ging liggen voelde het niet goed enz. Met kerst werd het weer een ontsteking en ik weer een antibioticakuur (die rotzooi is ook slecht voor je lichaam hoor) Daarna had ik eindelijk het gevoel dat het weer een stuk van mijn lichaam was.

Toen ik afgelopen keer bij de kaakchirurg was vertelde ik dit verhaal en zei hij dat die plaatjes er dan maar beter uit konden. Hij zei wel heel even iets over plaatselijk verdoven, maar ik onderbrak hem al meteen omdat ik dat niet durf (ben angstpatient... zie mijn verhaal bij angstpatienten) dus hij is daar niet op door gegaan. Ik heb pas een afspraak in augustus in de vakantie omdat ik in het onderwijs werk en nog geen vast contract heb, het heeft verder ook niet zo heel veel haast en hij heeft ook een enorme wachtlijst.
Gelukkig heb ik van de kaakchirurg al wel een recept mee gekregen voor als het weer een ontsteking wordt.
(Mijn kaakchirurg is een toppertje!!! :wink: )

Maar ik weet dus niet wat voor materiaal gebruikt is.. sorry

Maak je geen zorgen... bij jou gaat het vast beter!!!
wo, 03/01/2006 - 22:59 Permalink
marionrene

Ik heb tijdens en na de operatie al antibiotica via een infuus gekregen omdat ik ook een bottransplantatie heb gehad.
Daarna moest ik thuis nog 1 week antibiotica en er werden tabletten voorgeschreven. Ik vroeg hoe moet ik dat toch innemen. De kaakchirurg dacht dat dit geen probleem was, ik moest het via de zijkant achter in mijn mond duwen en slikken. Ja daaaag! Mijn man heeft dus bij de apotheek gezegd dat dit wel een foutje zou zijn en zodoende kreeg ik dus oplos sachets. Dat ging heel goed.
Ik heb ook 2 weken met chloorhexidine gespoeld dus echt alles gedaan wat moest. En nu dus in de 5e week alweer een ontsteking, dus misschien ga ik ook jouw kant wel op.
Ben blij dat het toch ook gewoon poliklinisch kan.
Ik heb zo'n last gehad van die tube.
wo, 03/01/2006 - 23:23 Permalink
SingleGirl82

Hallo allemaal..

Tijdje geleden dat ik geschreven heb, maar ik lees de meeste verhalen nog steeds mee.
Ik zit met het dilemma dat ik nu twijfel of ik die plaatjes er wel uit moet laten halen. Ik heb al een tijdje nergens meer last van en dan vind ik het dubbel om een "gezond" lichaam te laten opereren.

Daarom nogmaals een oproepje... wie heeft er ervaring mee om ze wel/ niet te laten verwijderen?!

Alvast bedankt!

SingleGirl82
ma, 04/03/2006 - 09:31 Permalink
marionrene

Ik kan er ook nog niet echt over meepraten, want ik heb ook nog maar 1 x een ontsteking gehad daarna, maar mocht ik er vaak last van gaan krijgen dit komende half jaar dan wil ik ze wel laten verwijderen.
Maar tot nu toe...afkloppen, voelt het gelukkig vrij goed.
di, 04/04/2006 - 10:33 Permalink