Operatie kin

Author:
zkb
Posted:
do, 11/16/2006 - 00:35
Na al een tijdje te hebben meegelezen toch maar eens geregistreerd om wat te kunnen vragen. Na met orthodontie de tanden recht te zetten (in een goede boog ook) heb ik een overbeet van 4 mm (alee, jullie noemen dat overjet). Dat is dus eigenlijk maar twee 2 mm afwijkend ten opzichte van normaal. Toch lijkt het alsof mijn onderkaak een stuk naar achteren ligt. De orthodontist raadde echter voor die 2 mm een operatie af. Ik zie als ik zoen naar informatie over onderkaakoperaties dat vaak de kin ook een stukje naar voor of achteren wordt gezet. Mij lijkt echter dat wanneer je dit doet, je alsnog een diepe "kuil" houdt tussen de onderlip en het puntje van de kin, je tanden liggen immers wat verder naar achteren. Is het mogelijk om dit "kuiltje" wat minder diep te maken? Bijvoorbeeld door het bot van de kin iets hoger los te maken. Dus dat je een wat 'gladder' verloop van de huid tussen lip en kin krijgt zeg maar. Hopelijk is het duidelijk wat ik bedoel en kunnen jullie er iets over zeggen.
zkb

146 keer bekeken, maar geen enkele reactie? Ik kan me niet voorstellen dat niemand het 'probleem' kent en er iets over kan vertellen. Wie kan me iets meer vertellen?
ma, 12/18/2006 - 17:28 Permalink
mecánico para …

op die plaats van het "kuiltje" kan je geen bot plaasten omdat dan je lip volledig in de knel komt. Maar als je die deuk iets zou willen maskeren is misschien een overleg met een kaak of plastisch chirurg een optie: het inspuiten van collageen of siliconen in lippen is iets dat vaker wordt gedaan om cosmetische reden, mogelijk is het ook een optie voor jouw probleem?

en nee, geen ervaring mee
ma, 12/18/2006 - 20:36 Permalink
acrobat

Ik heb twee dagen geleden met mijn kaakchirurg nog eens de grote lijnen doorgenomen over mijn (nog verre) toekomstige onderkaakoperatie. Ik heb een grote overjet, ben daarvoor naar de orthodontist geweest en die stelde voor om via beugels de boventanden 7mm naar achter te schuiven. Ik had er al bijna volledig mee ingestemd toen ik toevallig naar de kaakchirurg moest voor mijn wijsheidstanden. Daar is het probleem van de overjet ook ter sprake gekomen en die zei dat als ik een stabiel en echt goed resultaat wil, ik toch veel beter af ben met een operatie.
M.a.w. misschien moet je eens met een kaakchirurg spreken. Ik denk dat een orthodontist altijd in de eerste plaats zal opteren voor enkel een beugelbehandeling als dat mogelijk is en een kaakchirurg voor een operatie natuurlijk. Maar het kan geen kwaad de twee te horen en de beslissing ligt uiteindelijk bij jouw.

Wat dat kuiltje betreft, dat heb ik ook een beetje. Zelf stoort me dat niet en was het me eigenlijk ook nooit opgevallen, maar de kaakchirurg begon er zelf over en zei dat door de onderkaak naar voor te plaatsen dat kuiltje wel zal verdwijnen. Maar bij mij zal de kaak wel een serieus stuk naar voor geschoven worden, ik weet niet wat het effect is bij enkel 2 mm.

Hopelijk helpt dit een beetje :)

oh ja, nog iets. De kaakchirurg sprak ook van een eventuele kincorrectie achteraf, gelukkig zei hij dat dit in mijn geval waarschijnlijk niet nodig zal zijn. Uiteindelijk is dat enkel een cosmetische ingreep en mijn doel is in de eerste plaats een goed gebit. Maar misschien moet je daar ook eens naar vragen.
di, 12/19/2006 - 19:35 Permalink