operatie & gebitsprothese

Author:
joyce1985
Posted:
do, 11/07/2019 - 11:55
Hallo allemaal!

Afgelopen maandag zijn mijn tanden getrokken in mijn bovenkaak tijdens een volledige narcose. Wakker geworden met een nieuwe smile!!

De pijn en alles is goed te doen... maar het wennen aan de prothese niet echt.

Misschien moet ik gewoon nog even doorzetten maar wat is dit heftig! Ik heb geen kiezen meer in mijn onderkaak maar hier zit nog geen prothese ik krijg deze pas als ik mijn definitieve bovenprothese heb. Ik heb nauwelijks een raakvlak nu en kan mijn tanden dus niet echt op elkaar zetten wat eten een drama maakt.

Maar de misselijkheid is het ergste, de prothese zit over mijn gehemelte wat super glad is en waar ik niet aan wen.

Het zijn nog maar een paar dagen en volgens de tandarts is dit allemaal heel normaal... maar ik maak me toch zorgen.. Ga ik hier nog aan wennen? Wat zijn jullie ervaringen?

Groetjes

Joyce
vV

ik begrijp even niet, waar het onder narcose gedaan is , waarom niet gelijk onder gedaan is..?? moet je voor onder weer onder narcose? vind ik slechte zaak dan... geen normale planning, je wilt de belasting voor het lichaam het liefst maar 1 x. Daarnaast zijn er een paar technische redenen waarom je het liefst ook gelijk onder doet, een aantal daarvan merk je nu de gevolgen van. Naast het wennen wat lastiger gaat heb je geen ondersteuning achterin, dus hij zal altijd gaan kantelen.
do, 11/07/2019 - 18:56 Permalink
joyce1985

Als antwoord op door vV

Bedankt voor de reactie!

De kiezen van mijn onderkaak zijn er al jaren uit maar nooit vervangen door een prothese. Ik ga hier een prothese krijgen wanneer ik de nieuwe prothese boven krijg. Die wat ik nu boven heb is tijdelijk en volgens de tandarts is het beter te wachten met onder omdat ik anders twee keer een prothese moet betalen voor de onderkant.

Hoop dat het een beetje duidelijk is :)
vr, 11/08/2019 - 10:40 Permalink
vV

Als antwoord op door joyce1985

nou nee eigenlijk niet... dat van 2 keer betalen voor de onderkant snap ik al helemaal niet, kan los van elkaar gemaakt en ook berekend worden. Vind het een beetje een smoes lijken eigenlijk. echt geen enkele reden voor het zo te doen... geeft alleen maar extra ongemak (zoals nu duidelijk is ook..)
di, 11/12/2019 - 17:46 Permalink