Ontstoken Verstandskies laten trekken

Author:
Moker
Posted:
do, 07/19/2018 - 16:04
Hoi iedereen,

Kom zojuist bij mijn tandarts vandaan en die heeft mij doorverwezen naar de kaakchirurg om een ontstoken verstandskies te laten trekken (linksonder). De tandarts gaf aan het ook zelf te kunnen maar in het geval van complicaties heeft hij niet de juiste instrumentarium om het geheel tot een goed einde te brengen.. Ik wacht nu even af wanneer ik precies terecht kan, hopelijk heel snel omdat de pijn niet te verdragen is.

Ik moet zeggen dat ik vrij angstig ben omdat verdovingen bij mij niet altijd even goed en snel werken als bij een ander. En dan betreft het ook nog eens een ontsoken kies die eerder al eens behandeld is voor caries waardoor de verdoving nog minder effectief is. Ook gaf de tandarts aan dat de wortelkanalen dicht op de zenuwbaan ligt waardoor er een kans bestaat dat de zenuw geraakt wordt met als gevolg een voor altijd verdoofde linkeronderkaak.

Ik vraag me af of er mensen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt en wat uiteindelijk het resultaat is geworden. Is de verdoving die de kaakchirurg toepast beter/sterker dan van de tandarts? Hoe zit het met het beschadigd raken van de zenuw.

Ik hoor graag van jullie

grt Ap