Ontstoken tandvlees - hoe lang wachten met het zetten van een brug?

Author:
Josha91
Posted:
vr, 04/28/2017 - 15:27
Ik heb al een tijd problemen met een van mijn kiezen. Na een paar jaar terug een stuk af te hebben gebroken (toen ik ergens op beet), heb ik een wortelkanaalbehandeling ondergaan.

In November 2016 kreeg ik voor het eerst last van een ontsteking bij de kies; na een antibiotica-kuur is dat verholpen, maar de tandarts vertelde me dat er op termijn wel een brug zal moeten worden gezet.

Nu is het April 2017 en begin ik weer last te krijgen. In de tussentijd heb ik er niet veel meer aan gedacht (velerlei excuses voor, maar dat is natuurlijk niet handig ;-) )

Ik zou graag een tand-verzekering afsluiten (in mijn woonland, Duitsland), maar die gaat pas na 8 maanden in. Dat brengt me tot mijn vraag:

Als ik een nieuwe antibiotica-kuur doe en het vervolgens echt zo goed als mogelijk schoonhoudt, is het dan mogelijk (/verstandig) nog 8 maanden te wachten met het zetten van de brug?
vV

even voor de goede orde: de kies waar de ontsteking zit is ongeschikt als brugpijler zolang die ontsteking er is. En van antibiotica gaat het niet weg, dat is alleen tijdelijke symptoombestrijding. sw term "verholpen"is hier niet op zijn plaats mi.
Het is voor zover ik kan herleiden uit het verhaal geen tandvlees ontsteking (want die reageren in de regel niet op antibiotica) maar een rond de wortelpunt(en) van de kies.
Snap even niet waarom hier AB voorgeschreven is bij een brugplanning eigenlijk.
Communiceer nog even goed met de tandarts, voordat straks de brug geen lang leven heeft..
vr, 04/28/2017 - 19:51 Permalink