onkunde van de tandarts?

Author:
klepperbekkie
Posted:
do, 07/07/2011 - 21:35
Ik zit met het volgende,

4mnd geleden heb ik mijn volledig gebit laten trekken onder narcose in het ziekenhuis en een kunstgebit laten plaatsen(ja ik ben een schijtluis en enorme angst voor de tandarts, operatie ging super geen klachten what so ever), direct na het trekken gebit geplaats en na mijn mond gewassen te hebben door verpleging aldaar schoot mijn ondergebit al los.. vanaf dat moment heeft mijn ondergebit nooit goed gezeten deze was VEEL te groot.

Ik had geen ruimte om mijn tong te bewegen en als ik probeerde te praten schoot mijn ondergebit meteen los, er zat zoveel ruimte tussen dat ik er een vinger tussen kon krijgen.
Dit na 3 dagen aangegeven bij mijn tandarts die heeft iets er afgeslepen wat uiteraard niet gewerkt heeft omdat er een vinger breedte aan ruimte tussen zat.

Meneer heeft mij toen aangeraden om mij er niet al te druk om te maken je kan hem toch beter uitlaten omdat alles nog zo gaat slinken dat er toch een nieuw gebit moest gemaakt worden/rebase en mij zo naar huis gestuurd, en dat heb ik dus gedaan aangezien ik vertrouwen had ik meneers expertise als tandarts en ivb met mijn angst was ik lang blij dat er niet meer heen hoefde.

Nu mijn probleem, ik heb nu al 4 maanden niks normaals zachter dan baby voeding kunnen/gegeten leuke maagklachten gekregen van het heel/half doorsliken van enigzins vast voedsel.
De tandarts wil niet meer verder helpen totdat ik de openstaande rekening heb voldaan voor het maken van het gebit wat nooit goed gepast heeft. Dit gebit is ook binnen 4 werkdagen na het happen gemaakt, tijdens het happen is er nooit enige vorm geweest van ruimte opmeten of maken voor mijn tong.

De vraag is nu, moet/ben ik verplicht deze te rekening betalen...betaal je in de winkel voor een beschimmeld brood?
Wat is de normale gang van zaken voor het aanmeten van een standaard kunstgebit, word er uberhaupt rekening gehouden met je tong?? :-?
Hoe moet/kan ik dit bespreekbaar maken met mijn tandarts aangezien ik niet verder kom dan eerst de rekening betalen dan kijken we weer verder.


Ik ga over een paar weken trouwen en heb me dit hele circus op de hals gehaald omdat ik ook met een stralende lach als bruid op de foto wil, en het heeft me al flink wat energie en spanning opgeleverd om dit te doen aangezien mijn tandarts angst enorm was, en nu ik de stap genomen heb het NIET op fiasco wil laten uitlopen wil ik dit door zetten en gewoon ook een goed gebit hebben... al is het van plastic :smt003

Dus enig hulp omtrent mijn vragen, rechten en de plichten van de tandarts en mij zou welkom wezen.
Mijn dank voor het lezen van deze text wall en de genomen moeite voor een reactie.