Ongewone vraag: professioneel advies gevraagd

Author:
Werper18
Posted:
wo, 11/15/2006 - 15:53
Hallo,

Ik ben mo, een 18 jarige jongen van 1,90 en 90 kilo
Een aantal jaar geleden heeft mijn orto vastgesteld dat ik een overbeet heb van 13 mm. Hij stelde voor om te wachten met een kaakoperatie tot ik 18 was. Ik ben nu 18 en mijn overbeet is sindsien(activator heeft niet geholpen) hetzelfde gebleven. Dat wordt dus waarschijnlijk een operatie, maar dat vindt ik niet zo erg. Ik vind het niet eens helemaal zo erg dat ik een overbeet heb.

Mijn orto heeft me ook gezegd dat mijn kaak zich niet volledig ontwikkeld heeft. Doordat mijn kaak zo onderontwikkeld is staat mijn onderkaak ook heel hoog. Ik heb dus een lange nek, en onderkaken die heel hoog zitten
Dat in combinatie met mijn vrij groteen lang postuur zorgt ervoor dat het lijkt alsof ik een heel klein en small gezicht heb.
Ik heb dit een aantal jaar op zeer onaagename wijze moeten aanhoren wat me op persoonlijke en geestelijke vlak erg gekwets heeft(nog steeds). Ik heb advies gevraagd aan mijn ortodontist en die heeft mij gezegd dat er mischien wat aan te doen is. Hij heeft mij verteld dat het mischien mogelijk om mijn kaak te verlengen, dus als het ware in plaats van net als bij een osteotomie de kaak naar beneden te schuiven alleen nu dan omlaag. Maar hij had hier alleen maar van zn collegas gehoord en dat het nog onderzocht werd, expirimenteel dus.

Wat hij wel wist, was dat het mischien een mogelijkheid was onder de gehele kaaklijn een stuk bot, nepbot of plastic of dergelijk te plaatsen zodat het gezicht wat langer lijkt. Dit ook omdat ik bij mijn onderkaak een soort ''ingedeukt'' gedeelte heb waardoor mijn kaaklijn niet recht loopt en het lijkt alsof er een stuk mist. Maar ook dit wist hij niet zeker en hij adviseerde mij om erover bij kaakchirurgen te gaan informeren. Dit doe ik dus nu ook, weliswaar mischien wat onduidelijke geformuleerd alles maar hoop dat het te begrijpen is.
Wie kan mij adviseren met deze onaangename maar lastige kwestie...

Mijn dank is alvast groot voor de reacties!