onderlip teveel naar voor ?

Author:
Dimi
Posted:
za, 06/10/2006 - 00:57
nu heb ik 3 .5 weken geleden mn onderkaak 8 mm naar voor laten zetten en mn kin 5 mm .
nu heb ik de indruk dat mn onderlip teveel naar voor is gericht hetgeen ik niet mooi vind aangezien ik een vrij dikke onderlip heb.( ale die indruk krijg ik toch of blijven de lippen altijd in dezelfde houding staan ongeacht de hoeveelheid onderkaak er verschoven is ???)
nu zegt de dokter dat alles wel mooi op zn plaats komt en dat dit zo lijkt door nog zwelling die ik eventueel nog heb maar daar heb ik mn twijfels toch aan.
heeft iemand ook dit probleem , en komt het misschien nog door eventuele zwelling ?
Geke

Het zou inderdaad door de zwelling kunnen komen, de operatie is nog niet echt lang geleden, dus je zou het nog even af kunnen wachten. Het is alleen wel vaak zo als je de onderkaak naar voren verplaatst en ook de kin meer naar voren zet, je profiel wat veranderd. Dus je uiterlijk verandert, omdat de huid die overal overheen ligt niet veranderd van dikte en dat zorgt er dan ook voor dat je lip misschien iets verder naar voren komt. Dit is vaak een bijkomstigheid van de operatie waar je wel op voorbereid moet zijn en wat soms wat problemen kan geven met wennen er aan. Wat is precies de reden geweest dat bij jou de operatie gedaan is? Is het echt voor het uiterlijk geweest, om ook de kin meer naar voren te brengen, of had je ook functionele problemen met kauwen etc. Het is een lastig probleem en ik hoop dat de zwelling nog iets minder wordt voor je. Over een paar weken zal je dat wel zien en dan nog maar een keer met de kaakchirurg het er over hebben denk ik.

Heel veel sterkte ermee en ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk altijd laten weten.

:smt006 Geke
za, 06/10/2006 - 10:19 Permalink
Dimi

hoi geke

ja de onderkaak heb ik laten verschuiven op voorstel van de orthodentist om het perfecte gebit te krijgen, en de kin werd me voorgesteld door de kaakchirurg en dit enkel om er beter uit te zien ( had namelijk weinig kin), nu ben ik wel tevreden over het resultaat , het is idd nog wel wennen aan de nieuwe ik, het is alleen wanneer ik lach dat het me opvalt dat mn onderlip wat meer op de voorgrond komt tegenover vroeger.
nu ben ik 16 mei geopereerd en volgens de chirurg komt alles nog scherper te staan, na 1 jaar kan je pas spreken van een volledige ontzwelling zegt hij.
nu dacht ik ook eerst omdat de rechterkant van mn kin en lip nog wat ongevoelig zijn, dat het zeker nog sterk gezwollen was , maar nu blijkt dat dit een andere oorzaak heeft (heb ik hier op het forum gelezen, daarover heeft mn chirurg me in het donker gelaten)

hopelijk komt alles nog in orde
greetz Dimi
za, 06/10/2006 - 13:15 Permalink