Onderkaakoperatie met kaakzenuwkneusing

Author:
hansclaassens
Posted:
zo, 04/16/2006 - 18:03
Mijn zoon van 16 jaar krijgt in juni 2006 een onderkaakoperatie. Zijn onderkaak wordt naar voren gezet. De chirurg vertelde mij dat bij de operatie altijd de kaakzenuw kneust. Hierdoor zal zijn onderlip en kin verdoofd zijn. In ieder geval een dood's gevoel. Bij 1 op de 10 (Ik vind het nogal wat) blijft dit dood's gevoel zijn verdere leven. Heb ik dit nu verkeerd begrepen afgelopen vrijdag of is dit zo. Als dit zo is moet ik me afvragen of ik het risico wil lopen van een gevoelloze lip en kin of zijn onderkaak niet laten opereren. Wie kan mij hier uit ervaring meer over vertellen.

(Een bezorgde vader)[/i][/b]
SingleGirl82

In het begin was het dode gevoel echt heel vervelend en irritant.
Gelukkig ging het bij mij na een tijd wel weg. Risico's zijn er altijd en moeten worden afgewogen tegenover de voordelen.

Succes!

SingleGirl82
ma, 04/17/2006 - 21:20 Permalink
Dimi

ik ben nu 3 weken na een onderkaak + kin operatie en heb ook aan 1 kant een verdoofd gevoel, hopelijk gaat dit wel weg want vind het vooral bij het scheren supervervelend
za, 06/10/2006 - 00:23 Permalink
Flunckybubble

Het is nu 1 1/2 jaar geleden dat ik geopereerd ben aan mijn boven en onderkaak en bij mij is helaas het gevoel in mijn kin, lip en een gedeelte in mijn wang nog niet terug. Ook heb ik nog een beetje een verdoofd gevoel in mijn tandvlees in mijn bovenkaak. Ik heb begrepen van de kaakchirurg dat het wel 2 jaar kan duren voor de zenuw zich herstelt dus ik hoop dat het binnen een half jaar nog terug komt maar ik ben er bang voor.

Ik kan niet zeggen dat het gevoel went want vind het nog steeds een erg vervelend gevoel en het lijkt net of er heel de dag veel mieren over mijn kin en lip lopen. Ook had ik in het begin erge moeite met drinken en eten omdat je niet voelt wanneer er iets op je lip en kin zit en ik continu met een zakdoekje klaar zat.

Deze complicatie schijnt gelukkig niet veel voor te komen. Helaas behoor ik dan tot die 5% maar wie weet misschien komt het nog goed.

Heel veel succes met jullie keuze.
di, 08/01/2006 - 23:50 Permalink
Dimi

ik ben nu 3 weken na een onderkaak + kin operatie en heb ook aan 1 kant een verdoofd gevoel, hopelijk gaat dit wel weg want vind het vooral bij het scheren supervervelend

bij mij is het nu ongeveer 2 en halve maand geleden dat ik de operatie ondergaan ben, en het viel me vorige week eigenlijk pas op dat het gevoel in mn kin en lip volledig was teruggekeerd , ik had er gewoon niet meer bij stilgestaan.
Flunckybubble hopenlijk komt het voor jouw ook nog goed !!! veel succes ermee .
wo, 08/02/2006 - 00:28 Permalink