Onder en boven implantaten

Author:
Implantaatje
Posted:
di, 09/18/2007 - 20:32
Hallo allemaal,

In november gaat het bij mij dus allemaal gebeuren, de eerste operatie bestaat uit het plaatsen van 8 implantaten en botopbouw (kunstbot is mij verteld) en zo'n twee weken daarna beginnen ze aan de onderkaak, daar krijg ik 6 implantaten en botopbouw.
Het behandelplan heb ik in huis, en afgelopen maandag zijn mijn kiezen links getrokken (is nog wel erg dik nu :roll: ) a.s. maandag worden de enige 3 elementen die ik boven nog heb zitten getrokken en krijg ik mijn tijdelijke prothese pfff (loop nu met een loszittend frame en daar ben ik ook niet blij mee...)
Ik vind het allemaal erg spannend en zoek eigenlijk wat reactie's van lotgenoten die dit ook ondergaan hebben (en dan bedoel ik dus in het hele gebit implantaten) of nog moeten ondergaan.
De behandeling gebeurt bij mij niet onder narcose maar ik moet de avond ervoor en een uur voor de behandeling valium innemen dat schijnt je zenuwen aardig onder controle te houden :wink:
Ik ga er het beste van maken, want een half jaar afzien weegt niet op tegen het gevoel weer terug te krijgen van eigen tanden en kiezen dat lijkt me weer geweldig !

Groetjes !!
Implantaatje

Dat zal ik zeker laten weten!

Eerst maar op naar a.s. Maandag voor de prothese daar zie ik best wel tegen op...
Het frame wat ik nu draag voor boven zit los (ik plak dat dus iedere keer maar vast met kleefpasta) maar laat wel een groot gedeelte van mijn gehemelte vrij, ik had begrepen dat dat veel met je smaak e.d. te maken hebt, maar goed ik zal het allemaal wel gaan ervaren

Jammer dat ik nog geen reactie's heb van mensen die dit ook hebben laten doen, maar ik wacht geduldig af ... neem aan dat ik toch niet de enige ben die dit laat doen

Groetjes !!
wo, 09/19/2007 - 22:13 Permalink
JW Vaartjes

Er zijn hier al veel psots geweest van mensen die uitgebreide operaties ondergaan hebben, misschien kan je hen een privebericht (PB) sturen, zij ontvangen daar dan automatisch een email van. Ik denk dat je op deze manier meer ervaringen te weten komt.

Met vriendelijke groet.
za, 09/22/2007 - 13:50 Permalink
Implantaatje

Wat een ramp, heb afgelopen maandag mijn tijdelijke prothese gekregen maar hij doet vreselijk pijn :cry: de blaren zit op mijn kaakbot (wat toch al niet zo veel is) en hij duwt tegen de aanhechting wang tandvlees. Heb nu dus ook dikke wangen.
Ik moet vanmiddag weer terug dan gaan ze weer wat aanpassen, maar mijn vraag is hoelang duurt het voor die blaren genezen ( ik bedoel die prothese moet je toch in) want ik wordt hier moedeloos van, ik kan niets eten ook.
Natuurlijk vraag ik het vanmiddag ook aan de tandarts maar misschien leest iemand dit, die dit ook heeft doorstaan, vandaar...
vr, 10/12/2007 - 13:07 Permalink
Jill1

Hallo,

Ik heb sinds 27 aug. een tijdelijke bovenprothese en heb ook vreselijk veel last van de blaren gehad.
Brrrr, na verloop van 3 weken en bijna dagelijks bij de tandarts wat weg laten schuren, ben ik de blaren gaan aanstippen met Calendula en dat hielp pas echt!
Ook "goot" ik de Calendula in de prothese en drukte deze dan zo in mijn mond, dan kon het nog langer zijn werk doen.
Op deze manier is alles genezen bij mij maar ik heb de Calendula alweer bij de hand want binnenkort wordt de prothese voor het eerst opgevuld en ik ben bang dat de blaren dan ook weer van de partij zullen zijn. :o
za, 10/13/2007 - 22:02 Permalink
Implantaatje

Bedankt voor de tip!, heb iets gevonden een soort spray waar calendula inzit het merk is Vinceel, verder was bijna alles waar calendula inzit voornamelijk voor uitwendig gebruik...
Maar mijn tandarts heeft gisteren die prothese flink ruimer gemaakt en zij gaf ook de tip om perio-aid gel erin te smeren, dus ik combineer dat nu :lol:
Het gaat in ieder geval een stuk beter nu, en ach ik denk maar zo dat ding is toch maar tijdelijk dus ik heb hem niet laten opvullen nu maar plak hem maar vast, werkt ook.
Ik kan het altijd nog laten doen in de genezingsperiode als die implantaten geplaatst zijn.

Vraagje (even nieuwsgierig hoor) jij zegt dat je ook een "tijdelijke prothese" draagt... krijg jij uiteindelijk ook implantaten?

Groetjes!
di, 10/16/2007 - 19:41 Permalink
Implantaatje

Hallo allemaal,

Nou 9 november gaat het dus allemaal gebeuren.... ik begin hem nu toch wel te knijpen :( maar goed dat is wel logisch denk ik.
Werd vanmiddag gebeld dat ze toch nog wat extra afdrukken moeten maken i.v.m. de maatbepaling van de implantaten, dus dat doen we morgen.
Mijn verhaaltje hierboven klopt niet echt meer, de hele behandeling gebeurt nu in één sessie.
Ik mocht daar zelf voor kiezen en dacht bij mezelf nou ja liever 1 x dan 2 x zo'n ingreep.
Ze hebben voor de bovenkant een mal gemaakt (althans dat moest ik passen) weet niet precies waarvoor dat is, dus als een deskundige hier dat mij wil uitleggen ben ik al blij.
Verder worden de laatste kleine kiezen en hoektanden (waar nu een brug op rust) eruit gehaald en dan plaatsen ze daar de 6 implantaten voor onder.
Er werd mij verteld dat ze geen implantaten plaatsen achter in de onderkaak i.v.m. een zenuw die daar loopt... op foto's van vorige patienten zag ik inderdaad dat ze dat daar ook niet gedaan hebben.
Heb alle recepten opgehaald, 5 x 5 mg. valiumtabletten (hoop dat dat echt werkt hoor jeetje) 3 gr. amoxiciline (die moet ik een uur voor de behandeling innemen), naproxen voor pijn en ben nu al een week bezig met Arnicadruppels innemen.
Na de behandeling krijg ik mijn bovenprothese in en plaatsen ze gelijk een ondergebit (zie daar ook wel tegenop, zeker na alle pijn die ik met die bovenprothese heb doorstaan) is dit wel goed want ik lees hier verhalen van mensen die een of ander Essexding kregen, dus dit is ook een vraagje richting de deskundigen hier :D
1 November stop ik met behulp van pleisters met roken (zit ik dik een week voor de operatie) dus dat moet goed komen...

Nou heel verhaal, maar moest ik toch even kwijt hoor.
Ik vind dit trouwens een hele goede en informatieve site, complimenten!

Groetjes!
di, 10/30/2007 - 18:12 Permalink
Implantaatje

Hallo allemaal,

Wilde jullie toch even laten weten hoe het gaat na gisteren (krijg niet veel reactie's maar wie weet lezen er toch wat mensen mee).
Het is toch niet gelukt om de boven en onderkaak ineen te doen (zou ook te zwaar worden voor mij zei de implantoloog), dus de bovenkaak is nu geimplanteerd met 8 implantaten en botopbouw incl. sinuslift(en).
De bovenkaak was wel het meeste werk, dus ben blij dat ik dat nu maar gehad hebt.
Na 3,5 uur was ik klaar en werd er nog een foto gemaakt (heb de 8 schroeven zien zitten, gek idee hoor maar wel mooi dat dat allemaal kan).
De pijn viel op zich gisteren redelijk mee, ik neem nu 3 maal daags Naproxen en dat moet ik de komende dagen zo blijven doen.
Ik had mijzelf voorbereid op wat zwelling en gisterenmiddag begon dat al wat op te zwellen, maar........ ik stond vanmorgen op nou man man man....... ik herkende mezelf niet meer :o dit had ik niet verwacht zelfs mijn rechteroog zit dicht en het lijkt of ik in elkaar geslagen bent jeetje :lol: Nou ja we wachten het maar af, ik heb geen koorts of onhoudbare pijn maar dat je gezicht zo zou opzwellen had ik niet verwacht, gelukkig blijf ik komende week lekker thuis want de straat ga ik zo i.i.g. niet op :lol:
Over een dikke week worden de hechtingen eruitgehaald, en dan zal er weer een afspraak gemaakt moeten worden voor de onderkaak, ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes!
za, 11/10/2007 - 11:23 Permalink
hello jozefien

Tjeetje, wat een ingreep zeg 3,5 uur, een uur zitten met je mond open is al lang. Dus de onderkaak maar een ander keertje. heb je wel meteen ijs op je gezicht gedaan. als je de vlg keer weer gaat, slik dan voor de ingreep Arnica, dat kun je nu ook nog doen, dat moet de zwelling verminderen, je kan het ook op de blauwe plekken smeren. fijn dat je het ergste weer hebt gehad, ik wens je beterschap. groetjes, Jozefien :smt006
za, 11/10/2007 - 14:00 Permalink
dizzytje

Ik probeerde een PB-mail te sturen maar ben bang dat het mislukt is dus post mijn mail hier ook maar voor de zekerheid

Hallo,

Ik las je bericht op het forum en zag dat je vrijdag geopereerd ben en implantaten en botopbouw hebt gehad.
Nou moet ik volgende week donderdag de 22e onder het mes en dan krijg ik aan beide kanten van mijn bovenkaak botopbouw (sinuslift)
Bij mij worden de implantaten er nog niet ingezet dat doet de implantoloog pas over 4-6 maanden als het bot goed aangegroeid is.
Bij mij gebeurd het bij mijn eigen tandarts/implantoloog onder plaatselijke verdoving en gaat ook 2-3 uur duren.
Ik heb van hem al gehoord dat de kaken zullen gaan zwellen en ik daarom mijn prothese een paar dagen niet in zal kunnen.
De buitenkant kan blauw worden zei hij maar hoeft niet.
Nou als ik jou verhaal nu zo lees dat je zo gezwollen en blauw bent dan heb ik het er niet meer zo op.
Hoe gaat het nu met je, is de zwelling en blauwheid al minder?
Is het bij jou ook onder plaatselijke verdoving gedaan en hoe is dat?
duurt het niet vreselijk lang om 2-3 uur met je mond open te zitten?

Ik hoop dat je mij terug wilt mailen.

Groetjes,

Dizzy
wo, 11/14/2007 - 16:25 Permalink
Implantaatje

Hallo Dizzytje,

Ja ik ben niet zo handig met PB berichten dus antwoord maar even hier.
Het gaat goed met mij nu, ik heb nog een lichte zwelling in het gezicht aan de kant waar de sinuslift is geweest en heb nu eigenlijk wat meer last van de hechtingen, maar goed die worden er maandag uitgehaald dus dat zal wel schelen.
Ja de behandeling is inderdaad onder plaatselijke verdoving gedaan (en die prik in mijn gehemelte deed eigenlijk het meeste pijn :D ) ik zag er ook erg tegen op dus heb kalmerende middelen ingenomen voor de ingreep en daardoor heb ik het goed vol kunnen houden.
Een paar weken voor de behandeling was ik al begonnen met 3 x daags arnicadruppels in te nemen dus dat heeft er misschien voor gezorgd dat ik sneller van die grote zwellingen af was.
Maar goed je schrikt je wel rot hoor als je jezelf ineens zo opgeblazen ziet, maar het komt allemaal goed :lol:
En echt blauw is het uiteindelijk ook niet geworden hoor.
Ik zou zeggen gewoon ondergaan en eventueel ook kalmerende middelen innemen voor de ingreep dat scheelt enorm.
Na de ingreep werd er in mijn prothese een of andere gel gedaan en gelijk teruggeplaatst dus daar heb ik geen problemen mee gehad. Tja ik moet hem wel vaak uitdoen zeiden ze maar dat houdt mijn ijdelheid dan weer tegen he :lol:
Ik doe gewoon heel voorzichtig met eten (veel soep).
Nou succes de 22e!!!

Groetjes!
wo, 11/14/2007 - 16:47 Permalink
dizzytje

Bedankt voor je snelle bericht terug.
Fijn dat het alweer een stuk beter met je gaat
Ik had niet eerder van Arnicadruppels gehoord, zou dat nu nog helpen een week van tevoren?
Ik heb wel ijspakkingen in huis gehaald om straks mee te koelen dat helpt ook tegen zwellingen heb ik gehoord.
Ik gebruik al heel veel medicijnen voor allerlei andere aandoeningen dus kalmeringsmiddelen is niet zo goed voor mij.probeer het zo wel.
Het ergste vind ik nog dat ik mijn prothese niet in kan want net als jij ben ik ook een ijdeltuit en doe hem alleen maar uit om te poetsen verder niet :D
Ik ben al vaak geopereerd en dan moet de prothese (ik heb dubbele) ook uit en dat vond ik altijd het allerergste moment van heel het gebeuren.Zodra ik een beetje bij kwam uit narcose was het eerste wat ik vroeg 'mijn tanden' :D
Ik ga volgende week maar onderduiken denk ik en als het enigszins kan gaat de prothese weer in!

Groetjes,
Dizzy
wo, 11/14/2007 - 19:19 Permalink
Implantaatje

Hallo Dizzy,

Voor wat betreft de Arnica druppels, ik zou ze zeker in huis halen, ze waren mij ook voorgeschreven door de tandarts (zie ook de reactie van Jozefien hierboven).
Ik slik ze deze week ook nog want ik denk dat de hele boel toch inderdaad sneller weggaat door die druppels.
Ik heb ze van VSM Arnica Montana D6, en je kan ze bij de apotheek kopen.

Misschien dat de zwelling bij jou zowiezo iets minder zal zijn dan bij mij want er zijn bij mij toch ook tegelijkertijd 8 implantaten ingeschroefd... maar ja je weet het maar nooit.

Jozefien ook nog bedankt voor de tip om de Arnica erop te smeren, heb ik ook gedaan en dat deed ook wel wat!

Groetjes!
do, 11/15/2007 - 12:57 Permalink
jetske1

Ik zie dat deze verhalen al van lang geleden zijn; ik moet helaas ook aan de botopbouw boven, maar de implantoloog heeft het over zeker zes maanden na de (kunst)botopbouw over de prothese afslijpen en plakken en dan pas te gaan implanteren... en dan nog een hele tijd te wachten voordat er een vaste constructie opgezet kan worden... Is het gelijk implanteren tijdwinst? En kan er na botopbouw/implanteren na een pakweg dikke week weer een prothese gedragen worden?
Mijn dank voor een antwoord.
do, 05/26/2011 - 20:57 Permalink