Oke.......

Author:
levi28
Posted:
zo, 09/28/2008 - 21:05
Oke ....... ik krijg weer moed ...... ik weet dat hij bij ons in het dorp een praktijk voor implantaten en protheses ligt, maar moet ik dan niet mijn gehele dossier gaan opvragen in het ziekenhuis? Ben ik nou gek of laten ze me wel heel erg lang voor schandaal lopen met alle psychische gevolgen vandien :smt011 :smt010
levi28

Sorry ik zit niet eens fatsoenlijk op te letten, maar wat bedoelt u met slordig? Van wie is het slordig? Ik vind dat ik behoorlijk onfatsoenlijk behandeld word, de tijd word telkens langer en langer maar voor hun een dag is voor mij een maand. Ja informeren bij de tandarts van het CBT daar moet ik mee lachen, die probeer ik de hele week al te pakken te krijgen maar krijg alleen de assistente die het vervolgens doorgeeft aan de tandarts. Je kunt dan zo weinig, daarbij moet ik wel elke keer naar Rotterdam rijden, dat is voor mij een half uur, maar ja de kaakchirurg vond dat wel het beste ..... :smt017
zo, 09/28/2008 - 21:19 Permalink
robinson

Even bij de NVOI navragen welke tandarts met aantekening TSVIp bij u in de buurt zit.( tandartsen die aantoonbaar in staat zijn om patienten met implantaten prothetisch te behandelen.)
Daar vervolgens uw probleem voorleggen en vrahgen of ze u daar verder kunnen behandelen.
zo, 09/28/2008 - 21:24 Permalink
levi28

Helaas, de blijdschap was maar van korte duur. Heb net op de site van het NVOI gekeken en daar kun je al kijken naar een erkende tandarts, helaas is bij ons in de buurt geen enkele tandarts erkend, ja wel dr Phoa in Rotterdam, maar daar moet ik juist heen :smt013
Blijft mij niets anders over dan ........ jawel morgen maar WEER naar het CBT te bellen, pfff je word er zo moe van, zelf achter alles aanlopen!!
Van mij krijgen ze geen dikke tien hoor :smt018
zo, 09/28/2008 - 21:41 Permalink
levi28

Vandaag heeft mijn man maar eens naar het CBT gebeld en wat blijkt, ze hebben afgelopen vrijdag toch maar snel de machtiging naar de verzekering gestuurd :smt013 overal moet je zelf achteraan lopen het is te gek voor woorden, dit betekend voor mij geen 3 maanden nog maar 4 maanden in totaal WEER een maand verloren.
Op 10 oktober zou ik naar het CBT moeten maar aangezien dat al over 2 weken is en dan de machtiging van de verzekering nog niet binnen zal zijn zou ik niet weten wat ik daar zou moeten gaan doen, ik ga geen 50 km heen en 50 km terugrijden voor een intake gesprek welke volgens de tandarts en de kaakchirurg niet meer nodig was omdat alles al duidelijk was. Maar geloof me, dit verhaal krijgt absoluut nog een staartje, 7 maanden zonder tanden lopen, 7 maanden niet fatsoenlijk kunnen eten, bloedarmoede tot gevolg met vitamine b12 tekort, aan de slaappillen en anti depressiva, nee als ik dit allemaal vantevoren had geweten was ik er nooit aan begonnen!!

Misschien dat ik over een jaar zeg oke het is achter de rug maar op dit moment .... :smt018 :smt018
ma, 09/29/2008 - 21:34 Permalink
Implantaatje

Hallo levi28,

Wat een ellende allemaal verschrikkelijk.....!

Waarom hebben ze je geen prothese gegeven voor de overbruggingsperiode, ik snap dit echt niet :roll:
Kan je niet alsnog for the time being een tijdelijk kunstgebit proberen te krijgen want 7 maanden zonder tanden is NIET van deze tijd.

Ik bedoel hiermee geen prothese geplaatst op implantaten voor alle duidelijkheid, maar een gewone (immediate) prothese die d.m.v. een zachte binnenlaag passend op de schroeven van de implantaten geplaatst kan worden.


Ik wens je veel sterkte toe!
ma, 09/29/2008 - 21:53 Permalink
levi28

Hallo implantaatje,

Nee helaas wil de kaakchirurg dat de implantaten zo min mogelijk belast worden, en dat het nu zolang nog duurt ( zit inmiddels bijna 4 maanden zonder) komt door het CBT.
di, 09/30/2008 - 09:38 Permalink
levi28

Kan het nog gekker??? :smt010 :smt010

Werd gisteren tegen mijn man gezegd vandaag rond 11 uur terugbellen! Ik belde om 11 uur terug en werd me verteld dat ik maar een brief naar de directie moest sturen de dr. kreeg ik niet aan de telefoon!!
Zit je dan!
di, 09/30/2008 - 12:13 Permalink
robinson

Hallo implantaatje,

Nee helaas wil de kaakchirurg dat de implantaten zo min mogelijk belast worden, en dat het nu zolang nog duurt ( zit inmiddels bijna 4 maanden zonder) komt door het CBT.


Kan ook met een aangepaste prothese.
Sociaal niet meer van deze tijd om zo lang zonder prothese rond te lopen.
di, 09/30/2008 - 12:23 Permalink
levi28

Klopt helemaal maar de prothese die dan gemaakt moet worden zit weer niet in mijn verzekering dus dat moet ik zelf betalen en helaas ben ik financieel niet bij machte dit neer te leggen. Eigen schuld dikke bult?? Nee, had gedacht dat dit onder het gehele proces hoorde.
di, 09/30/2008 - 13:22 Permalink
vV

alleen dat klopt niet. iemand moet dan even de moeite nemen een machtiging aan te vragen daarvoor, en dan valt ie gewoon onder de basisverzekering....(behalve dan 25% eigen bijdrage, ja dat wel).

Klinkt als een stelletje prutsers , linkerhand weet niet wat de rechter doet en zo... En voorlalniet de moeite nemen fatsoenlijk te communiceren. Jammer voor hun, vreselijk als je daar patient bent..

sterkte...
wo, 10/01/2008 - 21:12 Permalink
robinson

alleen dat klopt niet. iemand moet dan even de moeite nemen een machtiging aan te vragen daarvoor, en dan valt ie gewoon onder de basisverzekering....(behalve dan 25% eigen bijdrage, ja dat wel).

Klinkt als een stelletje prutsers , linkerhand weet niet wat de rechter doet en zo... En voorlalniet de moeite nemen fatsoenlijk te communiceren. Jammer voor hun, vreselijk als je daar patient bent..

sterkte...


+1.

Erg slecht geregeld.
wo, 10/01/2008 - 21:40 Permalink
levi28

Verzekering net gebeld. Als de kosten per prothese hoger zijn dan 650 euro of hij zal binnen 6 jaar weer vervangen moeten worden dan moet er een aparte machtiging voor worden aangevraagd, als dit niet het geval is valt hij idd gewoon onder de basis verzekering voor 75 %. Ik weet natuurlijk niet of deze prothese per stuk inclusief de brug die nog op de implantaten moet onder dat bedrag komen of erboven. Gevolg ........... ik ben een leek en moet maar afwachten. Via het CBT krijg ik toch niets meer te horen dan dat ik maar een brief aan de directie moet richten en het probleem moet uitleggen :smt017 ik vind het allemaal maar een zeer vreemde gang van zaken, maar goed dat zal wel zijn omdat ik een leek ben :smt009
do, 10/02/2008 - 13:29 Permalink
vV

ik ben geen leek, maar vind het ook een vreemde, zo niet zeer vreemde, en ook belachelijke situatie! Als u die brief schrijft, wijs hen dan even op dit forum en specifiek dit topic. heeft al eerder geholpen bij iemand anders...
do, 10/02/2008 - 14:19 Permalink
levi28

Het heeft geholpen!!

Ja hoor, ik heb die brief geschreven en wat denk je, gisteren belde de behandelend tandarts zelf, hij wist niet wat hij las hij zei letterlijk: er is een hoop langs mij heen gegaan zie ik hier wel. Hij had blijkbaar niet eens een briefje gekregen om mij te bellen :smt017 Maar goed, ik hoefde me geen zorgen te maken, dat het langer duurde met aanvragen kwam omdat de technicus een berekening heeft moeten maken, de brug en protheses die gemaakt gaan worden gaan in de duizenden euro's lopen en moest wel zo goed mogelijk uitgewerkt worden.
De afspraak aankomende vrijdag bleef gewoon staan en ging hij beginnen met de eerste afdruk maken. De goedkeuring van de verzekering is dan wel nog niet binnen en weet ook niet hoe hij dat gaat doen maar dat ga ik hem vrijdag nog wel vragen.
Ik ben hardstikke blij dat hij vrijdag met de eerste afdruk gaat beginnen, dat is de eerste nog 3 te gaan, er zit schot in de zaak :lol:
za, 10/04/2008 - 09:23 Permalink
levi28

Vrijdag voor het eerst gaan happen, en meteen de planning ontvangen. Ben er super blij mee!
Over 3 weken weer happen voor de beetbepaling, dan 2 weken later nog een keer happen, 2 weken later de wasvorm klaar en een week later de definitieve onder en boven prothese klaar. Al met al is het dan 11 december. Dus voor de kerst (als alles goed gaat) mag ik weer lachen!! :smt001 :lol: :D
di, 10/14/2008 - 11:32 Permalink