Nog steeds een overbeet na onderkaakosteotomie?

Author:
Revo989
Posted:
do, 09/20/2012 - 21:00
Vorige week dinsdag heb ik een le fort 1 en een bsso gehad. Ik constateer echter dat er nog zeker iets van een overbeet aanwezig is. Het gaat om een overbeet van 3 a 4 mm. Mijn kaakchirurg zegt dat dit normaal is en de kaak zeker niet verder naar voren gezet had moeten worden. Ik twijfel zelf hieraan omdat ik toch nog een gat zie. Het zou fijn zijn als iemand anders hier meer over kan zeggen.
Attach
Revo989

soms is 100% niet haalbaar. nu is het ook nog gespalkt dus eigenlijk weinig over te zeggen. Er zijn grenzen aan wat kan, ook operatief. nu weet ik niets over de situatie vooraf dus geen vergelijking, de ortho en KC hebben die gegevens wel.


De technische haalbaarheid weet ik inderdaad ook niet, Ik heb vaker gelezen over een maximum wat te corrigeren valt, maar hier viel mijn overbeet ruim binnen. Is het mogelijk dat de orthodontie dit probleem verhelpt? U spreekt namelijk ook over "gespalkt" zijn. Momenteel voelt het een beetje als half werk, je gaat een stevige operatie aan met half bevredigend resultaat.
do, 09/20/2012 - 22:55 Permalink
Revo989

Staat volgens mij nog in KL II. Zou een "chondylar sag" kunnen zijn, komt wel eens voor. Ik zou onmiddellijk Kl II elastieken indoen .Zo kort na chirurgie kan er dan nog veel veranderen.


Snel een afspraak gepland met de kc maar dit kon op zijn vroegst pas woensdag. Nu heb ik zelf de elastieken die ik heb meegekregen bij de laatste consult van de kc aangebracht. Zouden deze elastieken strakker moeten zijn of heb ik ze nu ook ingebracht volgens een 'klasse II elastiek'? De plaatsing van de elastieken klopt volgens mij, dit heb ik met meerdere foto's van anderen gecontroleerd, wel heb ik het elastiek in een driekhoek gezet om ze wat strakker te maken. Kunt u kijken of het zo in orde is? Anders ga ik zo snel mogelijk naar de ortho toe om het uit te leggen en hopelijk de goede elastieken te krijgen.

Dit is hoe ik de elastieken nu gespannen heb en onder heb ik een foto van het elastiekje zelf.
Attach
vr, 09/21/2012 - 10:40 Permalink
Stijn1985

Eindelijk iemand gevonden die hetzelfde probleem heeft,

Vorige vrijdag, nu een week dus ook een bsso laten doen, wat me opviel was dat mijn bovenste tanden op mijn blokken rusten, terwijl dat ge bij alle andere zit dat boven en onderstanen mooi op elkaar rusten, vooral pijnlijk dat de bovenste tanden op de blokken rusten. Maandag terug naar chirurg en eens vragen hoe of wat.

Nu van mij is het wel iets minde of van u.
vr, 09/21/2012 - 15:04 Permalink
robin1985

Hoi Revo,

Hoe is het ondertussen? Nog enig nieuws?

ikzelf heb ook een overbeet. Hoewel m'n uiterlijk "er niet onder te lijden heeft" vind ik het toch zeker vervelend.
Ik betrap me er zelf op dat ik problemen heb met de S en Z uitspraak. Welja problemen, ik verlies naar mijn gevoel klankgeluid. Ook bij het eten kan ik niets hard doorbijten met mijn voorste tanden. Wat ervoor zorgt dat ik sommige dingen moeilijker kan eten. Ik ondervind dus wel wat hinder door mijn overbeet.

Nu ben ik al eens bij een orthodontist geweest om mijn opties te overwegen. Waaruit bleek dat beugelen+operatie het meest effeciënte zou zijn. Ik had een overbeet van 8 a 9 mm. (dit is echter ondertussen al enkele maanden geleden) Nu vraag ik mij af hoeveel jouw onderbeet was? En of jij ook enige hinder ondervond van je overbeet in het dagelijkse leven? En of je uiterlijk veel verandert was na de kaakoperatie?

Groeten

Robin
zo, 09/30/2012 - 13:03 Permalink
Revo989

Ondertussen is mijn kaakoperatie (bsso en le fort 1) al weer bijna een jaar geleden. Alles is achteraf redelijk soepel en gemakkelijk verlopen. Waar ik nog wel mee zit is de stand van mijn tanden. Ondanks al het orthodontiewerk staan mijn onderkaak en bovenkaak nog scheef op elkaar, waar ik nog last van heb. Mijn orthodontist heb ik hier nooit iets over horen zeggen. Op mijn suggereren wanneer de beugel eruit mag, heeft hij zelfs geantwoord dat dat volgende maand al kan indien gewenst omdat het laatste gedeelte nog slechts 'finetunen' zou zijn. Natuurlijk snap ik zijn reactie, maar ga ik dit absoluut niet doen omdat ik mijn stand en beet allesbehalve ideaal vind. Nu is mijn orthodontist niet echt vindingrijk in de zin van spannende constructies met elastiekjes (heb ik wel, maar altijd dezelfde stand) om het passender te krijgen. Mijn vraag aan jullie, valt deze stand nog te verbeteren met orthodontie? Ik beugel nu al 20 maanden en ik begin het ook al wel beu te raken, vooral omdat echte verbetering nooit is opgetreden.

Alvast bedankt!

http://s12.postimg.org/xrycerc1l/DSC_0910.jpg

http://s21.postimg.org/enb7gwzdf/DSC_0913.jpg
di, 08/13/2013 - 17:29 Permalink
anoniem10

Hoi,

Ik ben maar een leek, maar kan me voorstellen dat je nog niet helemaal tevreden bent met de stand van je tanden/ kaken, zeker na een operatie en al 20 maanden beugelen.... Maar wie weet doen elastieken nog wonderen? Heb je al lang elastiekjes of nog maar pas?
Misschien is het een idee om eens bij een andere ortho om een second opinion te vragen? En wie weet reageren de ortho's hier van het forum ook nog wel....
In ieder geval veel succes met het vervolg van je behandeling. Uiteindelijk gaat het allemaal vast goedkomen!
za, 08/24/2013 - 23:11 Permalink
Revo989

Inmiddels ben ik in de laatste maand van mijn beugel beland, volgende maand zal die eruit gaan (ik ga voor een half jaar naar het buitenland, eventueel kan ik na die periode weer de beugel erin zetten als ik dat zou willen). Er is toch nog wel wat veranderd in de positieve zin. Uiteindelijk een lang traject geweest van drie jaar met in totaal twee operaties en een kleine twee jaar beugelen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet in vreugde uitbarst als ik het resultaat zo zie. Het is hopelijk functioneel aanvaardbaar, maar van een esthetisch oogpunt is het niet al te best. Kan ik misschien nog een beetje spelen met mijn elastiekjes om de positie van de tanden wat te verbeteren? Ik vind zelf dat de hoektanden nog te veel naar binnen staan en datzelfde geldt voor mijn snijtanden en kiezen in de onderkaak. Zouden anders facings het gebit wat rechter (d.w.z. niet zo 'naar binnen' ogend) kunnen maken? In ieder geval bedankt voor de vele informatie die ik hier op dit forum heb gekregen en ben tegengekomen, zeer bruikbaar!

Groet Revo

http://s22.postimg.org/z9tt9omkt/Foto_op_16_11_13_om_13_33.jpg

http://s24.postimg.org/7zac707n5/Foto_op_16_11_13_om_13_28_2.jpg

http://s11.postimg.org/4dt5ap4in/Foto_op_16_11_13_om_13_55_2.jpg

http://s21.postimg.org/wcakricgj/Foto_op_16_11_13_om_13_59.jpg
za, 11/16/2013 - 13:42 Permalink