nieuwe prothese en zwavellucht

Author:
LindaM
Posted:
za, 05/10/2014 - 13:24
Hallo,

Afgelopen woensdag heb ik mijn tanden boven laten trekken en meteen daarop mijn noodprothese gekregen. Bij de na controle de volgende dag leek alles prima in orde te zijn. Wonden heelden al mooi en echt veel pijn heb ik er niet aan gehad. Zelfs eten gaat elke dag beter.

Omdat men zei dat de prothese in moest blijven als een soort verband en ik wel eens gehoord heb dat het enorm kan gaan zwellen waardoor de prothese dan niet meer past heb ik hem alleen uit genomen als ik wat gegeten had even schoon gespoeld en terug in gedaan. Sinds gister had ik het idee dat er toch een of meerdere kleine ontstekinkjes ontstaan zijn, dus heb ik voor de zekerheid ibruprofen 400 genomen in de hoop dit de kop in te drukken. Echter bemerk ik me sinds vandaag een zwavellucht wanneer ik de prothese los van mijn gehemelte trek. Ik ruik dat zelf. Komt dit mogelijk door een ontsteking? Of omdat de prothese zo stevig aan mijn gehemelte zuigt dat er geen zuurstof bij kan en daarom die zwavellucht produceert?

Gezien het zaterdag is bel ik liever nog niet de tandarts, want dan zou ik naar een ander moeten ivm het weekend. Wat kan ik doen om het te verhelpen of in ieder geval tot maandag uit te zingen? Ik heb er niet heel veel pijn aan verder.
GuusjeH

De lucht die je ruikt zal waarschijnlijk komen van de wonden die je in je mond hebt,misschien wat oud bloed?
Heb je ook iets om mee te spoelen gekregen om te ontsmetten,dat helpt ook wel.
Je zal de eerste tijd hier en daar wel wat drukplekken krijgen en dat kan pijnlijk zijn, zo snel mogelijk terug gaan dan om het aan te laten passen.
zo, 05/11/2014 - 15:41 Permalink
LindaM

Ik heb niks gekregen om te spoelen ofzo. Heb alleen op de na controle met een een of ander fluoriserend blauw goedje gespoeld. Ik probeer nu wat vaker voorzichtig te spoelen met gewoon water en dat lijkt wel iets te helpen. Het in en uitnemen is soms best wel pijnlijk nog moet ik zeggen, maar weet niet goed of dat bij het genezingsproces hoort of dat het ontstoken is. Als het gebit gewoon in zit heb ik nagenoeg geen pijn enkel een beurs gevoel op de jukbeenderen als ik er op druk en waar de voortanden hebben gezeten voelt het wat rauw, wat me verder wel normaal lijkt. Voelt alsof je daar wat flinke klappen gehad hebt zeg maar. Is zo iets als listerine iets om te gebruiken of beter nog niet ivm de wonden. Heb wel eens gehoord dat niet alle mondwaters even goed zijn namelijk, maar dat wordt dan weer gezegd als je je tanden nog hebt..
zo, 05/11/2014 - 16:44 Permalink
vlinderkind

Ik moest spoelen met perio aid mondspoeling, te koop bij drogist en apotheek. Ik vond het wel een prettig middel,het verfrist ook.
Je kunt ook spoelen met kamillethee,afgekoeld, of water met wat zout.


Ik moest ook spoelen met die perio aid.
ik zou het morgen even gaan kopen.
zo, 05/11/2014 - 23:21 Permalink
LindaM

Oke we zijn nu een week verder na het trekken en het begint nu al aardig te genezen. Nu ontdekte ik bij het controleren op druk plekjes dat er achterin een stukje kies vergeten is. Ik voel duidelijk een scherp randje boven het tandvlees uit komen. En met uitnemen van het gebit had ik ook al het idee dat het direct op bot schraapte ofzo maar dacht dat dat kwam omdat het nog moest genezen en zo. Dat punt was ook een van de plekken die me het meest en langst pijn deed. Valt nu wel weer mee. Wat moet ik nu doen? Zit ik dadelijk weer met een nieuwe wond en het begint eindelijk een beetje dicht te zitten en ik ben bang dat ze het open moeten snijden om uit te nemen. :(
wo, 05/14/2014 - 23:09 Permalink
RayoDelSol

Is het niet een botsplinter? Die heb ik ook gehad en het lijkt inderdaad of ze een stukje kies zijn vergeten. Die splinters komen er vanzelf uit, als er al een stukje boven het tandvlees zit kan je proberen of je ze eruit kan peuteren. Zelf heb ik gemerkt dat ze met aftengel sneller "doorkomen.
Spoelen deed ik gewoon met zout water en alles ik goed geheeld.
ma, 05/19/2014 - 23:28 Permalink