Nazorg bij osteotomie onderkaak

Author:
Okkie
Posted:
zo, 03/18/2007 - 19:13
Ik heb begin februari 2007 een kaakoperatie gehad, osteotomie. De onderkaak is verlengd en naar voren geplaatst, vastgezet met plaatjes. Ik loop ook bij de orthodontist.
Vooraf had ik wel wat info gekregen en eea gelezen op het internet, oa de folder van het Radbout. De operatie is op zich goed gegaan, gezwollen, groen uitgeslagen maar dat hoort er bij, de pijn viel erg mee. Wat mij alleen verbaasde is dat je na 1 nacht al weer naar huis kon. In de folders stond 5-7 dagen. Prima hoor, daar niet van. Alleen was het thuis best even behelpen. Na een week werden er foto's gemaakt bij de controle, en werd mij ook verteld door de mondhygieniste dat ik voorzichting brood zonder korstjes kon proberen te eten. In de info die ik had meegekregen van het ziekenhuis stond 6 weken absoluut niet kauwen maar vloeibaar/gepureerd....
Ik heb het geprobeerd, en zat echt tegen het plafond. Nog steeds. De ziekhuisinfo zegt niet kauwen, in het ziekenhuis zeggen ze van wel. Wie weet wat nu wel en niet mag??

De nazorg is ook wat 'kaler' dan ik dacht. De dag na de operatie was er controle door de kaakchirurg, een week later door de mondhygieniste (het brood eten) en nu hoef ik pas over 6 weken terug te komen.
Het zal wel goed zijn, maar heeft iemand hier ervaring mee?
@nneke

Hoi Okkie,

Zelf heb ik drie kaakoperaties gehad waaronder een osteotomie. Ik zou me er niet te druk over maken en je gevoel volgen. Als je twijffelt gewoon een afspraak maken met je kaakchirurg. Daar zijn ze tenslotte voor.

Na mijn eigen operatie mocht ik na een tijdje ook weer brood zonder korst eten, maar daar moest ik dan niet op kauwen maar fijndrukken tegen mijn gehemelte. Maar misschien is de bedoeling hiervan je kaken een beetje soepel te houden ofzo. Zelf moest ik 6 weken lang iedere week terug voor controle, inderdaad bij een mondhygieniste maar de chirurg kwam dan zelf wel even kijken.

Succes ermee en als je twijffelt zou ik gewoon bellen en een afspraak maken !
wo, 03/21/2007 - 23:05 Permalink