narcose; wel of niet nodig?

Author:
sebe
Posted:
vr, 01/25/2008 - 11:14
Beste allemaal,

Binnenkort wil ik de knoop doorhakken; volledige extractie (zo klinkt het nog mooi!) onder en boven. Daarna implantaten plaatsen met een opbouw.

Ik heb info gehaald bij drie klinieken. (Duitsland, Best en Groningen) Eén daarvan zegt dat het gerust zonder narcose kan. Wat voormedicatie en waarschijnlijk een paar spuitjes op het moment suprème. Het gaat om twee (van de) behandelingen die naar mijn idee onder narcose uitgevoerd zouden moeten worden.

1. Totale extractie, bot verwijderen van de onderkaak en aanbrengen bij de bovenkaak. 6 implantaten plaatsen plaatsen in de onderkaak.

2. 8 Implantaten plaatsen in de bovenkaak. Onderopbouw plaatsen.

Jarenlang ga ik als een angstpatient door het leven, inclusief een wekelijkse behandeling in een academisch ziekenhuis. De kliniek met de beste aanbieding (prijs / kwaliteit behandeling) heeft echter geen narcose mogelijkheden. Eventueel kan hij ruimte in een ziekenhuis inhuren maar dat doet hij liever niet. Mede omdat hij bij een narcose maar anderhalf uur(!) de tijd heeft om zijn ding te doen.

Wat raden jullie mij aan?
Spiegeltje

Waarom denkt u dat die behandelingen onder algehele narcose moeten worden uitgevoerd?

In de tandheelkunde wordt algehele narcose in beginsel niet toegepast, ook niet in uw geval. Dit is ook helemaal niet nodig omdat met lokale verdoving een voldoende mate van pijnbestrijding kan worden bereikt. Algehele narcose heeft bovendien bijwerkingen en een niet te verwaarlozen risico op (ernstige) complicaties.

Alleen bij extreme angst voor de behandeling kan algehele narcose worden overwogen omdat de noodzakelijke behandeling op andere wijze kennelijk niet is uit te voeren. Dat verandert de afwegingen. Met "klinieken" die zonder meer akkoord gaan of heel makkelijk zijn met het geven van algehele narcose zou ik liever niet mee in zee gaan, maar dat is mijn persoonlijke mening.
vr, 01/25/2008 - 12:12 Permalink
Nicole89

Beste Sebe,

Onlangs heeft mijn vader een soortgelijke behandeling gehad, hij was al jaren en jaren niet meer naar de tandarts geweest door angst voor pijn. Uiteindelijk heeft hij de knoop doorgehakt en zijn we naar de *naam verwijderd door beheer* gegaan. Wij dachten beide dat hij onder narcose behandeld zou worden omdat er zoveel moest worden gedaan. Echter kostte de narcose 1500 euro extra dus koos hij voor de behandeling zonder narcose. De extracties vielen hem ontzettend mee, je krijgt veel plaatselijke verdoving en als je nog iets voelt dan moet je dat gewoon aangeven en krijg je er nog een spuitje bij. Mijn vader heeft dus geen last gehad van de extracties alleen had hij wel last van napijn. Neem ook vooral iemand mee, want als je uit de behandelkamer komt is je mond nog verdoofd dus merk je het niet als je kwijlt. Als je met de auto bent is het ook beter om een ander te laten rijden, want als de napijn begint is het beter om niet achter het stuur te zitten.

Succes!
vr, 01/25/2008 - 14:50 Permalink
sebe

[quote="Spiegeltje"]Waarom denkt u dat die behandelingen onder algehele narcose moeten worden uitgevoerd?

Bedankt voor het antwoord. Ik overweeg nu om alles te laten uitvoeren zonder narcose. `T is wat minder ongezond en wellicht goedkoper. Hopelijk kunnen ze het zo doen dat ik er niet al teveel van verneem. Toch fascineert het me dat ze het in Duitsland *link verwijderd door beheerder* Schijnbaar regelmatig met een narcose uitvoeren.
Quote: "Voor de operatie kunt u samen met een anesthesist praten over de door u gewenste manier om onder narcose te worden gebracht. Tijdens de operatie bewaakt de anesthesist de narcose en zorgt na de operatie voor zogeheten ‘postoperatieve monitoring’, zodat de toestand van de patiënt ook na de operatie goed bewaakt wordt. Een bijzonder prettige manier van behandelen is de operatie onder volledige narcose te laten uitvoeren. Daardoor verloopt de behandeling volledig zonder pijn. Ook angstige patiënten kunnen zo weer stralend glimlachen."
Met ongeveer een tiental klinieken en adviescentra toch geen ondeskundige partij lijkt me, maar goed. Moet nog enkele details over implantaten uitzoeken en dan gaan we ervoor! Bedankt!!
za, 01/26/2008 - 15:13 Permalink