Napijn! Ontsteking?

Author:
Mliesje
Posted:
zo, 07/22/2007 - 07:48
Hallo!
Afgelopen woensdag heb ik m'n laatste verstandskies, linksonder, laten verwijderen bij de kaakchirurg.
Het was even duwen en trekken maar de kies kwam er in het geheel uit gelukkig. Nadat de verdoving was uitgewerkt was de napijn hevig.
De dagen erna met vlagen veel pijn gehad, maar gister kon ik de pijnmedicatie toch een heel eind minderen. Gisteren in de loop van de middag merkte ik op dat ik meer last kreeg. Ik kan het het beste omschrijven als 'bonzen en gonzen'. Heeeeel vervelend en erg pijnlijk. Helaas merkte ik vanacht al dat het erger wordt en nu wordt het alles behalve minder.

Ik heb eigenlijk al vanaf het begin een vieze smaak in m'n mond. De wondjes in de wang en het tandvlees zien er opzich goed uit; hechtingen zitten er nog en alleen op de plaats van de hechting ziet het wat rood. De wang is nog dik en doet vooral pijn thv het kaakgewricht en aan de buitenkant (op de plaats waar de kies heeft gezeten). M'n hele gezicht aan die kant is overigens nog wat gevoelig. Ik heb geen verhoging of koorts (maarja, met Brufen 600 + paracetamol is dat misschien ook niet te merken).

Ik weet niet wat ik moet doen; hebben jullie enig idee of er sprake kan zijn van een ontsteking en zo ja, wat te doen in het weekend? Ik wil iig heeeeel graag snel van de pijn af. Wordt er echt een beetje gek van inmiddels!!
Bedankt!
Newtan

Je hebt een wondinfectie. Niet gevaarlijk, maar behoorlijk doordringend.

Spoelen met 2% waterstofperoxide en een spoelspuit (Monoject 412). 6x per dag 15 seconden. Mag je zonder recept bij de spoedapotheek kopen.
zo, 07/22/2007 - 12:25 Permalink
Mliesje

Nou, ik ben net naar de kaakchirurg terug geweest.
Met duwen kwam er geen pus oid uit. Ze heeft de wond uitgespoeld met water (auw...) en toen kwam er wel rotzooi uit. Beginnende ontsteking volgens haar.
Nu dagelijks met een Monoject met water in de wond spoelen (klopt?). Ben benieuwd, is geen prettig klusje volgens mij. En lastig; kan nauwelijks zien waar de spuit in moet...

Maar goed, ik hoop dat het snel verbeterd. Voel me er behoorlijk ellendig door.
Ik zie het maar zo; het was de laatste!
zo, 07/22/2007 - 17:11 Permalink
Newtan

Ja, zo vaak mogelijk, 6 keer ofzo. In het gaatje. Dat verlicht de pijn. Niet meteen natuurlijk, maar na een dag heb je al minder pijnstillers nodig.

Sterkte,
Frank
zo, 07/22/2007 - 18:13 Permalink
Mliesje

Ben benieuwd, eerst het gaatje maar een vinden. Gewoon kraanwater is dus ook goed? Geen waterstofperoxide?

Heb woensdag een controleafspraak, hoop dat ik dan al verbetering heb gemerkt.
zo, 07/22/2007 - 19:17 Permalink
Mliesje

Nou, klusje geklaard. Gaatje is gevonden. Heb het nog maar even met beleid gedaan; niet met grof geweld het water erin gespoten. Is te doen. Nog een klein vraagje; omdat dit nog een open wondje is, mag ik dan alsnog gewoon met Cordosyl spoelen?
En ik heb iets gelezen over een stolsel dat gevormt wordt bij herstel; belemmer je nu niet het onstaan van dit stolsel? Of is dat van heel andere orde nu er een onsteking zit?
Sorry, ben gewoon geïnteresseerd :)
zo, 07/22/2007 - 19:56 Permalink
Mliesje

Nadat de wond was uitgespoeld gaf dat idd al verlichting de ochtend erna.
Ik heb morgen een controleafspraak, maar vroeg me toch wat af.

Het 'bonst en gonst' niet meer, maar ik blijf een vieze smaak in m'n mond houden linksachter ondanks al het spoelen en tandenpoetsen. Vanmorgen kwam er met spoelen ook weer bloed mee.
Ik heb geen koorts en ook de pijn is weer te houden, maar betekend die vieze smaak dat er alsnog wat verkeerd is?
Ook een bepaalde plek op m'n wang blijft gevoelig, evenals een vervelend gevoel bij m'n oor.
di, 07/24/2007 - 10:11 Permalink