napijn implantaat

Author:
daantjee1iqlj
Posted:
do, 10/11/2007 - 11:45
Help, advies nodig.
Vorige week dinsdag is er een inplantaat geplaatst links achter in mijn onderkaak. Ik heb veel pijn in mijn onderkaak met doorstraling naar mijn bovenkaak. Woensdag terug geweest bij tanarts. Foto's gemaakt, ziet er allemaal goed uit, niet onrustig. Volgens de foto's gewoon goed. Na onderzoek blijkt dat de pijn voornl. uit de kies komt die naast het implantaat zit. Maar de foto's tonen aan dat er bij deze kies ook geen problemen zijn. Tandarts heeft nu de hechtingen verwijderd en voor alle zekerheid antibiotica voorgeschreven. Ik ga over 5 dagen op vakantie naar Turkije. Heb hierover ook met tandarts gesproken. We zouden als de pijn blijft het implantaat eruit kunnen halen voor ik met vakantie ga. Maar stel voor dat de pijn dan toch blijft omdat er met de andere kies iets aan de hand is. Wat is wijsheid, wanneer gaan we actie ondernemen? Of moet ik een zenuwbehandeling in de andere kies ondergaan terwijl de foto's er goed uitzien ? Ik weet het niet meer, en ik wil gewoon een leuke pijnvrije vakantie hebben! Wat is jullie advies?
JW Vaartjes

Over het algemeen geeft een implantaat weinig napijn. Indien klinisch het tandvlees rustig is en het implantaat zich niet dichtbij het zenuwkanaal (canalis mandibularis) bevindt, is het waarschijnlijker dat de kiespijn door de aangrenzende kies wordt veroorzaakt en adviseer ik u niet het implantaat te laten verwijderen.

Mocht je nog wel het implantaat willen verwijderen omdat deze dichtbij de zenuw geplaatst is dan moet deze binnen twee weken verwijderd worden omdat anders het steeds moeilijker wordt om deze er nog 'uit te draaien'

Mvg

Jan Willem Vaartjes
vr, 10/12/2007 - 11:01 Permalink