Na 6 jaar kroon los op implantaat

Author:
Kokopelli
Posted:
ma, 01/12/2009 - 11:48
Mijn dochter heeft drie implantaten, die zijn geplaatst bij een implantologisch centrum. Nu is het ongeveer 6 jaar geleden dat de laatste kroon (boven snijtand) op één van de implantaten is gezet. Enkele weken geleden meldde ze dat deze loszat. Is naar onze eigen tandarts gegaan, die de kronen jaarlijks controleerde en die trok de kroon er zo af. Hij heeft deze voor nood weer vastgezet, maar zij moet van de week terug naar de "implantoloog". Het zou een te speciaal werkje zijn. De tandarts constateerde dat er een stukje van de opbouw weg was en dat er mogelijk een nieuwe kroon op het implantaat moet.

Dat is fijn, na 6 jaar....................en flinke kosten natuurlijk en dat terwijl de implantoloog indertijd beweerde dat hij duurzaam werkte. Kostte mij toen een flinke duit.

Ik verwacht problemen ten aanzien van de kosten, want deze arts heeft zich al eerder krenterig naar mij opgesteld. Het woord coulance kent hij niet en valt dood om €200,- als je €10000,- bij hem besteedt.

Bij hem moet je het dus hebben van je recht.

U raadt mijn vraag al: mag ik hier garantie verwachten?

Alvast hartelijk dank voor een reactie.

Vriendelijke groet,

Kokopelli
Kokopelli

Beste Robinson, hartelijk dank voor deze snelle reactie. Ga ik kort door de bocht te stellen dat het alleen om een contructiefout kan gaan? Het lijkt erop dat de kroon los is gaan zitten, omdat de opbouw stuk is. De assistente had het er al over dat het kon komen door de manier van bijten, maar voelt mij aan als onzin. Sowieso is mijn dochter al erg zuinig op haar gebit en vooral op de implantaten, dus ze ontziet deze uit gewoonte al een beetje. Anderzijds mag je toch verwachten dat je met zo'n kroon normaal moet kunnen bijten, zonder consequenties voor de opbouw?

Ik weet nog dat ik toentertijd aanhikte tegen de kosten van implantaten en een brug overwoog. De implantoloog vertelde toen dat een implantaat met kroon net zo sterk is als de rest van het gebit en dus een keuze was op termijn.

Vriendelijke groet,

Kokopelli
ma, 01/12/2009 - 14:02 Permalink
JW Vaartjes

Een opbouw op een implantaat gaat bijna nooit kapot, mogelijk dat er alleen maar sprake van een los schroefje is en zoals Robinson zegt kan er altijd nog een nieuwe opbouw onder de kroon gemaakt worden. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt, maar maakt u zich in dit stadium nog niet te ongerust over hoge kosten.
ma, 01/12/2009 - 15:19 Permalink
Kokopelli

JW Vaartjes en Robinson, u beiden hebben mijn vraag goed ingeschat. Gelukkig was alleen de kroon losgegaan. Ik zag wel dat er met een momentsleuteltje een paar slagen aan de opbouw werd gegeven. Zat dus ook niet goed vast. Gelukkig werd het opnieuw plaatsen als garantie gezien. Sterker nog, het tandvlees bij die kroon is iets teruggetrokken en er werd zelfs aangeboden om een nieuwe kroon te laten maken als mijn dochter dat wilde. Als zij daartoe besluit, dan zal dat ook onder garantie vallen. Ik had nooit verwacht dat men dat zou doen. Positief dus.

Vriendelijke groet,

Kokopelli
do, 01/15/2009 - 15:09 Permalink