MISLUKTE KAAKOPERATIE, REVERSE MOGELIJK? help

Author:
niet tevreden
Posted:
zo, 04/19/2015 - 17:15
Hallo iedereen
Ik ben in een lichte depressie verzeild na kaakoperatie.
Voor mij lijkt het net zoals een kappersbezoek: Je geeft aan waarom je komt en wat je zeker niet wil, maar je wandelt naar buiten met een coiffure die je kapper bepaald heeft en niet jou wens was.
Ik had een overbeet, onderontwikkelde kin (maar niet overdreven) en gummy smile van 5mm tandvlees.
De trots van mijn gezicht waren mijn dikke lippen, en vorm van mijn gezicht.
Ik was dan ook geobsedeerd over enige veranderingen hieraan.
Hier was het antwoord van de chirurg dat dit amper zou veranderen, het allemaal wel zou meevallen en mijn lippen zouden blijven.
Dit is dus niet gebeurd.
Ik kwam binnen voor ENKEL mijn gummy smile probleem en niet de andere zogenaamde problemen (overbeet en kin) maar ging uiteindelijk naar buiten met een 3dubbele ingreep namelijk:
kin naar voren gebracht, bovenkaak 2mm naar achter, en tandvlees 5mm naar boven ingekort + liposuctie aan de wangen.
Dit is nu 2 maanden geleden en ik ben doodongelukkig met het resultaat. Ik herken mijzelf niet.
Mijn bovenlip is compleet ingezakt! vooraanzicht en profiel heb ik geen lippen meer! ook onderlip is minder. En ik vind mijn nieuwe kin ook niet mooi, veel te aanwezig. Dus byebye gezichtsvorm en lippen :/
Hun antwoord: je had buiten proportionele lippen. EXCUSEER????? DAT IS MIJN RECHT OM DEZE MOOI TE VINDEN EN TE WILLEN BEHOUDEN EN NIET DEZE ONGEVRAAGD TE VERANDEREN!!!! En dit is echter een antwoord dat niet gegrond is want ze wisten hoe gefixeerd ik op mijn lippen was en elke operatie zou weigeren indien deze zou veranderen maar nu zijn ze plots overontwikkeld en verantwoorden de dokters zich zo?? HOE DURVEN ZE!
Hun oplossing luid dan ook als volgt: een REVERSE!
Alles terug 'zoals het was' (kan dit wel??)
Omdat ze bot uit mijn tandvlees gehaald hebben zullen ze nu bot uit mijn schedel moeten halen om dit terug naar voor te kunnen plaatsen..
Ik vertrouw ze eigenlijk voor geen haar, maar overweeg nu toch vanaf zwelling weg is van deze operatie ik voor de reverse ga gaan.
Ik ging binnen met 1 complex en kom naar buiten met 4 nieuwe.
Zou ik voor een reverse gaan? Wat zijn de complicaties?
Ik heb sinds de operatie ook 'lachrimpels' onder mijn ogen gekregen! is dit door de zwelling of verandering stand kaken?
Iemand ervaring met een reverse? aanrader of afrader. Wordt je compleet dezelfde of toch net niet?
Alvast bedankt allemaal om te luisteren
Tandarts_Richa…

Helaas wordt vaak geen vervolg gegeven aan een vraag op dit forum. Een reverse is mogelijk maar soms niet met 100% de "oude" situatie als resultaat. Bespreek uw wens goed met uw behandelaar. Wat was uw oorspronkelijke behandel wens, waarom heeft u dat laten uitvoeren. En waar bent u niet tevreden mee. Is uitgelegd dat uw profiel / gezicht zou veranderen. Soms wordt ook psychologisch begeleidt. U zou uzelf tekort doen dat niet te onderzoeken.
do, 07/07/2022 - 23:53 Permalink
s-a-a-r

Als antwoord op door sella

Hi Sella,

Hoe gaat het nu met je? Zijn er veranderingen?

Ik zit ook in dezelfde situatie. Ik ben in sep-22 geopereerd in Rijnstate Arnhem. Chirurgen hebben bij de 1e en de 2e gesprek mij enkel geïnformeerd over de technische gedeelte van de operatie. Dat mijn gezicht zou veranderen hebben ze nul over verteld.
Totdat ik zelf aan de bel trok (vlak voor de operatie) en toen hebben ze gezegd ‘valt allemaal mee en enkel je mondsluiting veranderd’. De planning werd toen aangepast op basis van mijn wens ( wens: ik wil dezelfde blijven) en zij gaven de garantie dat het ook blijft. Dus op basis van hun expertise, advies en ervaring heb ik de operatie door laten gaan en ik kan je vertellen dat ik spijt van heb. Ik vervloek het moment.
Als ik mijn gevoel en ervaring deel met de chirurg dan zet ie op papier een juridische nette zinnen om zichzelf en de ziekenhuis in te dekken.
Ik raad deze chirurgen af, omdat ik heb hun ervaren als een soort timmermannen. Ze zien jou niet als een mens maar als een kast en de deuren van een kast moet goed sluiten, dat de rest naar de gallemiezen gaat, dat is niet interessant voor hun.
Ze zeggen wel ‘vinden wij heel vervelend’ en ze zetten in het verslag een nette zin ‘we doen alles eraan voor de patiënt’ en blablabla, maar allemaal leugens want de schade is al aangericht met hun wetenschap dat het mis kon gaan.
Chirurgen moeten een eed hebben afgelegd in hun beroep en als ik de eed lees dan hebben de chirurgen die prachtige eed niet helemaal goed begrepen! schande!
vr, 01/13/2023 - 12:17 Permalink
s-a-a-r

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Beste Tandarts,
Je advies is waardevol.
Ik heb mezelf tekort gedaan, omdat ik een leek ben op dat gebied. Ik dacht dat ik de ziekenhuis en de chirurgen kon vertrouwen mbt de informatie die zij verschaffen.
Pas na de operatie zag ik bij andere ziekenhuizen dat een plastische chirurgie en een psycholoog aan dit traject kan toegevoegd worden.
Maar de MKA chirurgen in ziekenhuis Rijnstate zijn verblindt geraakt door hun kunnen of ego of wat dan ook, dat zij andere specialist niet betrekken in dit traject.
Op basis van hun advies heb ik een besluit genomen om de operatie door te laten gaan. Niet wetend dat ik veel zou veranderen, niet wetende van de psychologische aspect, niet wetend dat er andere specialisten ook toegevoegd konden worden aan dit traject, niet wetend dat de chirurgen bewust informatie hebben achtergehouden van mij om mijn keuze te beïnvloeden.
En daar sta je dan…….. en hoe nu verder……..
vr, 01/13/2023 - 13:44 Permalink
Tandarts_Richa…

Wat vervelend allemaal.. Hoe nu verder.?????> Alsnog de weg bewandelen... Psycholoog....Second opinion...Wensen duidelijk aangeven. Bespreken wat met een reverse minimaal haalbaar is of wat met een ander behandel strategie minimaal haalbaar is. Zou dat voor u uiteindelijk acceptabel zijn. Sterkte.
vr, 01/13/2023 - 22:04 Permalink
Annie @@

Hallo allemaal,
Ik heb vorig jaar april een kaakoperatie ondergaan. Naast jaren in de beugel, ben ik daar nu mogelijk in aankomende zomer van verlost. Maar ik houd een dove plek in mijn kin links. Daarnaast is mijn tong tot de helft door en is mijn smaak op sommige gedeelten goed, maar bovenop mijn tong niet
Daarnaast spreek ik anders. Mijn onderlip lijkt niet goed mee te bewegen. Het is stijf. Ik ben inmiddels ongerust. De chirurg geeft aan dat er geen zenuwen zijn geraakt, maar eerlijk gezegd voel ik mij gehandicapt. Ik ben hulpverlener, dus spreek veel, echter bemerk ik dat naarmate een drukke dag bijna voorbij is, mijn kaak steeds docer en stijver aanvoelt. Ook mijn tong is dan erg doof. Herkennen jullie deze klachten? En wat was helpend? Of welke periode kreeg je weer gevoel in je kaak/ tong? Dankjewel alvast!
zo, 01/15/2023 - 01:27 Permalink
Kaoutarx

Ik ben al bij 3 kaakchrirurgen geweest die allemaal hetzelfde zeggen. Ze willen het niet terugzetten. Kent er iemand een chirurg die dit wel al eens heeft gedaan en er voor zou openstaan?
do, 06/15/2023 - 11:29 Permalink