mislukte kaakoperatie?

Author:
esther1969
Posted:
za, 12/22/2007 - 17:29
Hallo,

ik heb ruim een maand geleden een kaakosteotomie gehad en
een kinplastiek, vanwege een overbeet van 9mm.
maar nu de zwelling is afgenomen en de soort beugel die ik
in mijn mond had eruit is gehaald, vind ik, en alle mensen in mijn omgeving
ook dat mijn onderkaak nu te ver naar voren staat.
mijn ondertanden steken bijna voor mijn boventanden.
ik vind het afschuwelijk, ben zo terleurgesteld dat ook door de reacties
van de omgeving ik bijna niet de deur meer uit ga.
weet iemand ook of je binnen een korte tijd weer geopereerd kan worden.
dat het wat naar achter gezet kan worden.
heeft iemand dit ook meegemaakt, kan het zijn
dat de kaak automatisch wat naar achteren schuift?
heb 31 dec weer een afspraak bij de kaakchirurg.


hoop op reacties.
vV

ik vind het afschuwelijk, ben zo terleurgesteld dat ook door de reacties
van de omgeving ik bijna niet de deur meer uit ga.
ik denk dat het grootste probleem is dat je je wellicht vooraf niet voldoende gerealiseerd hebt (al dan niet door gebrekkige voorlichting?) dat je echt een heel ander gezicht krijgt. Meestal is er overigens ook achteraf toch nog enige ortho nodig, dus dat is niet zo vreemd.
En je omgeving, tja die moet wennen aan een ander gezicht. ik vind overigens ook dat zij er blijkbaar , gezien je gevoelens nu, een uitermate botte manier van communiceren op na houden, zeker over zoiets.
Zegt overigens meer over hen dan over jou en je uiterlijk nu..Dus maak je daar niet te druk over, en zijn ze minder netjes en meedenkend erover, zeg daar zelf ook wat van! Echt, zij zitten fout hiermee!

Succes en sterkte.
ma, 12/24/2007 - 18:58 Permalink
esther1969

hallo, bedankt voor uw reactie,
ik heb voor de operatie nog gevraagd of je veel verschil zal zien, de chirurg zei
van niet...
maar wat me echt stoort is dat me ondertanden bijna nog voor me boventanden
staan, dit voelt ook niet prettig, ik word 's nachts regelmatig wakker dat ik me mijn mond wijd open heb, het past niet goed inelkaar.
ik kan mijn kiezen aan een kant niet opelkaar krijgen aan de andere kant wel
en mijn mond staat scheef.
het is toch al langer dan 6 weken geleden en de arts zei dat het dan mooier zou
worden.
in mijn geval dus niet, ben ik de enige waar het resultaat is tegengevallen, of zijn er meer mensen die toch spijt van de operatie hebben??
ma, 12/24/2007 - 19:09 Permalink
niet tevreden

Hey, hoe is het met je? wil je graag een persoonlijke update geven met mijn verhaal en mss jij er ook iets aan hebt en andersom..
Het is nu ongeveer 4jaar en half geleden ik mijn mislukte kaakoperatie deed: tandvlees ingekort 5mm, overbeet dus bovenkaak naar achteren en zogenaamde onder ontwikkelde kin te ver naar voren gebracht. In heel deze periode lijkt het wel of ik mij zodanig weggecijferd heb en andere persoon geworden ben.
Ik wil je laten weten ik toch weer voor een kaak operatie ga.
Maar bij iemand die me serieus neemt en uitgebreid de tijd alvorens opereren neemt.
Ik ga volgende week 3 soorten fotos laten nemen: eentje waar ze de symmetrie in 3d van de botten van mijn gezicht gaan bekijken enz
Ik heb eindelijk een dokter gevonden met empathie en die kan benoemen er ‘fout’ gelopen is met het werk van de vorige dokter.
Heb nog 2 andere chirurgen gezien maar voelde weer alsof je bij de kapper langs ging en vertrouwde het niet.
Blij ik beter afgesteld ben op mijn buikgevoel en daardoor een professional heb kunnen vinden.
Hij is 2 uur met mij bezig geweest de eerste keer toen ik hem zag! En hij zei van geef me 10 dagen de tijd om te antwoorden naar oplossing toe. De meeste dokters zeggen gwn wat je wil horen en doen uiteindelijk toch hun zin, en vanaf je klaagt zijn ze in hun Ego gekrenkt!
Deze dokter nu kon duidelijk zien mijn neus verdikt is door de aangepaste stand bovenkaak, lippen zijn ingezakt, onderste tanden TE zichtbaar zijn en de bovenste TE weinig en dat mijn tanden bovenaan niet perfect horizontaal staan en er asymmetrie in
mn gezicht is.
Vraag me af of jij iets van operatie of ingreep opnieuw gedaan hebt en hoe jij je nu voelt na al die jaren.

Stuur me als je wil en dan praten we verder,

Groetjes
za, 08/17/2019 - 04:46 Permalink
4999

Als antwoord op door niet tevreden

Hallo,

Ik heb jullie berichten via google gevonden, want ik zit met een soortgelijk probleem.
Na een orthodontische behandeling (3 jaar beugels) ben ik het advies gevolgd om een operatieve kaak korrectie te ondergaan.
Sindsdien staan ook bij mij de snijtanden bijna boven elkaar. Als ik dicht bijt maken alleen mijn snijtanden contact, mijn kiezen raken elkaar niet.
Volgens de orthodontist was de operatie een succes maar is er sprake van gespannen kaakspieren waardoor ik de kaak niet verder naar achteren kon krijgen. Nog een orthodontische behandeling en verwijzing naar een gnatoloog en psycholoog.

Mijn tandarts is sceptisch geworden en heeft zelf een onderzoek gedaan naar mijn gebits stelling. Hij, maar ook de gnatoloog en nu een derde specialist hebben een duidelijk oordeel; de positie klopt gewoon niet en een hebben het zelfde vermoeden hoe het mis kon gaan;
De overdracht tussen de orthodontist en kaakchirurg was onvoldoende. Ik wil hier niet te ver in technische details gaan, want dat wordt te veel informatie en is tenslotte moeilijk te bewijzen.
Hoe dan ook, ik heb nu een specialist gevonden die mij duidelijk kon uitleggen wat er aan de hand is en een behandelplan heeft opgesteld. ...weer een beugel en een tweede, herstellende operatie.

Hebben jullie een tweede operatie gedaan en hoe gaat het jullie nu ermee? Is het verbetert en of zijn er blijvende klachten?

Hebben jullie geprobeerd een schadeclaim in te dienen?

Ik hoop van jullie te horen, ook liggen jullie berichten nu al lang in het verleden.
di, 02/01/2022 - 00:11 Permalink
Tandarts_Richa…

Hoop voor je hierop gereageerd wordt. Vaak helaas niet. Men beseft vooraf vaak niet hoe ingrijpen een dergelijk ingreep is. Er zijn meerdere kaakchirurgen met empathie niet alleen die ene. Ga op zoek want tot je er een gevonden hebt,wat voor mij geldt hoeft niet voor jou hetzelfde te zijn. Ik werk met de groep in Breda, ik vind hen heel goed.
ma, 10/10/2022 - 08:48 Permalink
Hiawatha

Hallo, ik zie hier meerdere berichten staan over mensen die een mislukte kaakoperatie hadden.
Helaas is er bij elke operatie kans op dat die niet goed uitpakt. Ik kan erover meepraten, want ik heb het zelf ervaren.
Wat ik adviseer is om te zoeken naar wat jou gaat helpen. Bij mij was dat om alsnog alles opnieuw te laten doen en dan die keer goed.

Schadeclaims e.d.: juridisch moet je aantonen dat er 1 een fout is gemaakt tijdens de operatie of het (voor)traject) 2 de causaliteit aantonen tussen jouw problemen en die fout. Er bestaan diverse bureau's daarvoor, maar daar zitten ook echt cowboys tussen. Daarnaast moet je er vaak ook flink voor betalen zonder garantie dat er aangetoond gaat worden dat jouw problemen het gevolg zijn van de fout. En dat is nog los van de vraag hoeveel schadevergoeding je zou kunnen krijgen voor de gevolgen van de gemaakte fout. We hebben in Nederland nou eenmaal het eigen risico dus het zal niet veel meer dan dat + de kosten van de eventuele orthodontie zijn.
za, 12/23/2023 - 23:47 Permalink