Met de open lach zie je mijn boventanden bijna niet

Author:
niessie
Posted:
ma, 11/12/2007 - 13:01
Hallo,

Ik ben 28 aug geopereerd en in eerste instantie ging het allemaal goed. De laatste weken lijkt het herstel echter heel langzaam te gaan. Als ik lach zie je mijn bijna boventanden niet, voor de operatie had ik juist een gummysmile. Ik ben aan mijn boven- en onderkaak geopereerd (zonder vastzetten, want ik heb boven geen slotjesbeugel). Als ik het goed heb begrepen hebben ze bovenkaak gedraaid, waardoor mijn onderkaak meedraaide.

Ik heb ook nog steeds wat pijn aan de linkerkant, maar misschien is dit normaal. Het is tenslotte nog niet heel lang geleden. Mijn mond krijg ik ongeveer 1,7 mm open, maar naar links en recht bewegen kan nauwelijks. Ook kan ik mijn kiezen niet op elkaar krijgen.

Hebben meer mensen hier last van. En is het zo dat mijn lach nog veranderd, misschien is het gewoon nog stijf ofzo? Heb ook nog geen oefeningen meegekregen.

Groetjes Denise
m@ris

hoi denise,

ik had het antwoord van de vorige keer op mijn reactie niet gelezen (over tanden poetsen) maar reageer nu wel even hier.
bij mij is het nu 7 maanden geleden dat ik geopereerd ben en heb nog steeds wel wat probleempjes. links is er bij mij nog steeds een hele lichte zwelling, die niet echt te verklaren is.
ook kan ik mijn mond niet ver openen, nu na 4 weken fysio kom ik op een mm of 28. naar links bewegen gaat redelijk naar rechts een stuk moeizamer, en dan kraakt het ook lekker aan alle kanten.
bij mij komt het waarschijnlijk door de spieren in mijn kaak omdat mijn kaak door problemen 6 maanden vast heeft gezeten met elastieken en dus de spieren letterlijk zijn gekrompen. en dat moet dus weer helemaal opgerekt worden.
alleen ben ik een beetje bang dat vooral links het gewricht bij mij ook niet helemaal goed zit.
ik zou je vragen ook gewoon eens voorleggen bij je kaakchirurg want er zijn wel oefeningen voor om je mond weer wat verder open te kunnen krijgen!!
over je lach kan ik niets zeggen omdat ik zelf alleen aan de onderkaak ben geopereerd.

gr mariska
ma, 11/12/2007 - 21:17 Permalink
niessie

Wat vervelend zeg dat het bij jou zo rot loopt. Je hebt zeker wel spijt van heel de operatie? Ik hoop echt dat het goed komt bij je en dat je spieren snel sterker worden door de oefeningen en je dan eindelijk af bent van alle ellende!!

Ik ga inderdaad om oefeningen vragen, want het lijkt nu stijver te zijn dan een paar weken terug. Vandaag was ook de eerste dag op school. Voelde me toch niet echt gemak. Mensen vonden me vaak ook wel veranderd. Ik heb leuke reacties gehad en ook wat mindere...

Hoe ben jij veranderd? En ben je veel veranderd?
di, 11/13/2007 - 16:15 Permalink