melktand implantaat wel noodzakelijk?

Author:
cestlavie2010
Posted:
ma, 03/25/2013 - 13:45
Hallo,

Ik heb linksboven op de plek van snijtand (denk ik) een melktandje zitten. In de bovenkaak/tandvlees zit een volwassen tand scheef zeg maar. (op foto gezien paar jaar geleden)

Nu wil de tandarts het er binnenkort weer over hebben... Ik wil graag beslagen ten eis komen en weten of de behandeling wel echt nodig is.... Welke vragen moet ik stellen om hier achter te komen...

Ben namelijk een zuinige Hollander en ga liever met vakantie dan dat de tandarts van mijn geld op reis gaat... ;-) Ook heb ik geen verzekering omdat ik in de veronderstelling ben dat een implantaat toch niet vergoed wordt...

- ik heb nog nooit last gehad van problemen van verschuivende tanden ofzo.
- geen echte tandvleesproblemen
- kennis heeft tot 68 ook melktandje gehad, pas toen viel het eruit, waarom zou ik het dan nu doen ?
- maakt het uit of de behandeling plaats vind bij de tandarts of kaakchirug voor de kosten?
- ik heb wel slechte ervaringen met verstandskiezen gehad (andere tandarts) duur 3 uur voor 2 stuks. Andere 2 zijn bij kaakchirug gedaan. Ik kreeg toen ook de chirugische handelingen van tandarts niet vergoed van toenmalige verzekering!
- collega van mij beweerde dat tanden kunnen verschuiven zonder dat je het merkt, is dat zo ? en zo ja ben ik dan te laat wegens blijvende schade ?
- is het verwijderen van een andere (volwassen) tand uit kaak/tandvlees iets voor tandarts of kaakchirug ?
- kan ik ergens een echt onafhankelijk advies krijgen ? kan ik foto's meekrijgen van huidige tandarts ?
- nogmaals als het echt aan te raden is zal ik het wel doen, maar mijn (ondeskundig) gevoel zegt dat: if it aint broke, dont fix it!

Henk
TechniekerJeetje

Hallo,
Ben namelijk een zuinige Hollander en ga liever met vakantie dan dat de tandarts van mijn geld op reis gaat... ;-)


Toch apart..... Veel Nederlanders rijden graag een (te dikke) auto welke dik gefinancierd wordt, hebben een huis met een te zware hypotheek en bestellen naar hartelust op afbetaling bij de Wehkamp.... Een redelijk bedrag betalen voor onderhoud en behoud van je gebit, waar je je hele leven plezier van hebt, doordat je goed kunt kauwen en spreken is not done!!! Bekijk het eens anders; Deel het bedrag wat je eventueel aan tandartskosten kwijt zou zijn over de gemiddeld 60 jaar!!!! dat je er plezier van kunt hebben!? Blijkt uiteindelijk dus maar een minimaal bedrag per jaar te zijn......
Wat kies je? Je 8 daagse vakantie naar Turkije of zo ongeveer 60 jaar het gemak van je eigen tanden?
ma, 03/25/2013 - 18:21 Permalink
cestlavie2010

@techniekerjeetje: eh...misschien begrijpt men mij verkeerd...ik gun best de tandarts ook vakantie... Ik weet ook wat een beginnend tandarts verdiend (krijg ik niet....) (geen afgunst hoor) :D

Maar ik heb geen problemen, dus waarom zou ik dan zaken laten aanpassen? Dit heeft toch niks met financiering te maken van auto's of huis. Er is niks raars aan mijn gebit, ziet er niet raar uit, geen last van iets.

Het voelt een beetje als bij de garage en discussie met monteur/garagehouder, daar had ik laatst ook iets leuks: de hoogteregeling van van koplampen deed het niet....is afkeur APK, terwijl het gewoon een luxe optie is, hoop auto's hebben het geeneens en dan heb je ook geen afkeur. Ik realiseer mij dat ik nu als zeikerd te boek sta :lol:

Ik wil gewoon geld betalen aan zaken als het echt nodig is en de keuze hebben of ik iets meer waard vind (auto/huis).

Indien het niet uitvoeren andere schade kan veroorzaken aan mijn gebit doe ik het uiteraard maar aangezien kennis macht is, vraag ik op dit forum om raad.
ma, 03/25/2013 - 20:25 Permalink
Chris888

Volgens mij zijn de vragen die je moet stellen:
- als ik niks doe, kan de blijvende tand in de kaak dan schade veroorzaken aan de rest van het gebit?
- hoe lang denkt u dat de melktand nog blijft zitten als ik niks doe?
- kan ik alsnog een implantaat laten plaatsen nadat melktand er uit zichzelf is uitgevallen of niet meer te behouden is? Op termijn dus.
- en wat ik zelf nog zou willen weten: is naar beneden halen van de eigen blijvende tand ook nog een optie?
Pas daarna zou ik vragen wie wat doet en al die vragen over kosten stellen, of beter: opzoeken in de verzekeringsvoorwaarden.

Je kunt de tandarts vragen of hij de foto's naar je toe wil mailen.
ma, 03/25/2013 - 21:57 Permalink
mecánico para …

Zijn er uberhaupt andere opties in je opgekomen? Een etsbrug, een frame, een brug en plaatje, orthodontie....... Nee, de gedachte implantaat houdt iemand bezig en wordt een soort fait accompli

Even terzijde: je naam c'est la vie, schijnt een beetje in te houden dat je het leven neemt zoals het komt. Alleen dat is nu net wat je niet doet. Overigens is die hoogte verstelling van je koplampen geen luxe maar een tekortkoming als het er niet op zit.
do, 03/28/2013 - 22:02 Permalink