Meer dan een half jaar ontsteking ellende

Author:
€nette
Posted:
di, 05/08/2007 - 15:56
In maart 2005 is er een kroon op een kies geplaatst : in september 2005 is er op die plek een flinke ontsteking/cyste ontstaan en is door de kaakchirurg verwijderd.
In september 2006 weer een flinke ontsteking : 3 x antibiotica kuren....geen resultaat. Ondertussen knapt een stuk van de kies er naast door de druk van de ontsteking af en wordt door de tandarts gevuld.
Op 5 januari wortelpuntbehandeling aan 2 punten en een goot er om heen gemaakt door kaakchirurg. Helaas, ontsteking bleef..... weer een antibiotica kuur : geen resultaat.
Op 5 maart is in overleg de bewuste kroon verwijderd door de kaakchirurg. Helaas ......nog steeds pijn. Twee weken antibiotica voorgeschreven gekregen door de tandarts......... nog geen resultaat. Teruggestuurd naar de kaakchirurg. Op de foto's bij zowel de tandarts als de kaakchirurg was niets te zien. 5 april :Chirurg geeft verdoving als test : en hehe geen pijn. Hij besluit alles weer open te maken : bingo ! Er zit nog een ontsteking volledig ingekapseld. Deze wordt verwijderd en uit voorzorg wordt de wond gehecht incl. antibiotica.
Ik denk : eindelijk klaar !
Helaas, nu een maand na de laatste behandeling weer veel pijn ( die pijn is nooit voor de volle 100 % weg geweest, maar ik hoefde geen pijnstillers te slikken ) in diezelfde hoek ; het lijkt nu toch echt van de kies te komen waar een stuk vanaf geknapt was en die gevuld werd.
Inmiddels heb ik alle soorten pijnstillers van de paracetamol tot ibuprofen 600 gehad. En zou nu toch graag eens zonder die eeuwige kiespijn willen.
Uiteraard ga ik morgen weer naar de tandarts, maar toch wel een beetje met het gevoel van "als het nu dan maar eens gevonden wordt."
Er lijkt geen eind aan te komen. Herkent iemand dit soort toestanden met kronen ?
Irfan

Beste Enette,

Wat een vervelende situatie allemaal. Ik had wel een paar vragen er is dus al 2 keer een cyste verwijderd door kaakchirurg (ingekapselde ontsteking dat zichzelf in stand kan houden). Maar hoe is de kies gefractureerd door een ontsteking aan de kies ernaast?
Als jij denkt dat de ontsteking van de kies komt die “geknapt” was, dan zou de tandarts dat moeten kunnen achterhalen. Als het niet die kies blijkt te zijn, dan zou ik wederom een verwijzing naar de kaakchirurg adviseren, want zo lang al pijn, dan kan het ook iets zijn wat niet met tanden en kiezen te maken heeft. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde cystes (keratocystes) die gemakkelijk teruggroeien of een ontsteking dat uit het bot komt en uitstraalt naar de kiezen.

Succes en groet Irfan
wo, 05/09/2007 - 08:24 Permalink
€nette

Gisteren een wkb gehad aan de hierboven vermelde kies ; daar zat het inderdaad niet goed. Volgens de tandarts moet de pijn de komende afnemen ; ik ben benieuwd. Vooralsnog doet het behoorlijk pijn !
do, 05/10/2007 - 09:41 Permalink
€nette

De pijn nam helaas niet af, maar werd erger. Na een weekend vol hevige pijn, ben ik gisteren weer bij de tandarts geweest. Hij heeft de noodvulling verwijderd en er een vloeistof ingespoten ; hij noemde het zelf een paardenmiddel dat hij alleen gebruikt als de kies niet rustig wil worden. Inderdaad de pijn neemt iets af, maar is nog wel aanwezig. Morgenmiddag mag ik weer terug.... wordt vervolgd.
di, 05/15/2007 - 12:34 Permalink
€nette

Ook het paardenmiddel hielp niet. Inmiddels ben ik al 2 keer terug geweest, beide keren is de ontsteking met een chlooroplossing behandeld. Na de tweede keer werd het helemaal een ramp : 2e Pinksterdag een joekel van een ontsteking bij de kies, helemaal opgezwollen en ik voelde me gewoon ziek.
De volgende dag maar weer naar de tandarts ; weer een antibioticakuur voorgeschreven gekregen. Inmiddels ben ik bijna klaar met de kuur ( nog 1 dag ), ondanks dat de zwelling wel wat afgenomen is, is de pijn nog steeds heftig. Vrijdag a.s. moet ik weer terug naar de tandarts. En eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in, dat dit nog goed gaat komen. Ik ben zo ver dat die kies er wat mij betreft uit gaat. Sinds september 2006 ben ik nauwelijks een paar dagen zonder kiespijn geweest. Het betekent dan wel dat ik 2 kiezen naast elkaar mis, maar ik kauw al sinds vorig jaar niet meer met die kant, vanwege alle pijnlijke toestanden.
Mijn energie is gewoon op ; ik kan het lichamelijk steeds beter merken, dat het in die kaak niet goed zit. Ik ben steeds sneller moe. Ook mijn werk heeft er onder te lijden ; ik kan me door de pijn slecht concentreren. Ibuprofen 600 helpt al niet meer als pijnstiller.
Ook bezoeken aan een kaakchirurg of een andere specialist hoeven voor mij niet meer. Ik wil gewoon van die pijn verlost worden, zodat ik weer normaal kan functioneren !
ma, 06/04/2007 - 12:32 Permalink
€nette

I.p.v de tandarts wordt het morgen toch de kaakchirurg. De tandarts weet inmiddels niet meer wat hij er nog aan kan doen. Na de antibiotica ging het gewoon weer opzwellen en de pijn werd nog heftiger. Dus heeft de tandarts zelf een afspraak voor me gemaakt bij de kaakchirurg met de mededeling dat *de patiënt er letterlijk ziek van was*.
Dus daar gaan we weer * zucht *. :roll:
do, 06/07/2007 - 12:22 Permalink
Volkertje

Ik bewonder je geduld! Zelf had ik die kies er allang uit laten halen.
Heel veel sterkte bij de kaakchirurg!!

Groetjes van Volkertje.
do, 06/07/2007 - 15:00 Permalink
€nette

En die weet het ook niet meer : tegen de pijn 2 soorten pillen meegekregen : 3 x daags diclofenac en 1 x daags amitriptyline. 18 juni moet ik weer terug naar de kaakchirurg. Hij zag geen heil meer om het in die hoek weer open te maken ( tja daar ben ik in totaal al 4 keer geholpen : 1 x in 2005 en 3 x in 2007 ).
Hij heeft nog wel geklopt ( daar heb ik dus nooit last van ) en gedrukt boven die kies ( en oei ! dat deed dus flink pijn ).
Ik duim voor mezelf, dat deze pillen wel gaan werken tegen de pijn, want anders heb ik toch echt een enorm probleem : de tandarts en de kaakchirurg weten het niet meer.
vr, 06/08/2007 - 14:17 Permalink
simone1970

Hoi Enette,

Wat is dan nu de bedoeling dat je tot 18 juni moet wachten maar waarop?
Na hoeveel tijd kreeg jij weer pijn toen je antibioticakuur was afgelopen?
Als ik nu weer pijn krijg gaat hij eruit,ik denk als ik jouw was.....
Maar ja het is wel als je er al zoveel voor gedaan hebt :( Sterkte ik hoop wel dat in ieder geval je pijn minder wordt Groetjes Simone
vr, 06/08/2007 - 18:53 Permalink
€nette

De pijn is na elke antibiotica kuur die ik in die 8 maanden geslikt heb ( zo'n 6 keer, waarvan 1 kuur van 14 dagen ) nooit weg geweest.
De 18e wil de chirurg wat meer tijd nemen om het uit te zoeken : weer een nieuwe wortelpuntontsteking, ontsteking die verschoven is na het trekken van die andere kies, zenuwbeschadiging. Het kan van alles zijn. Voorlopig moet ik het eerst met de pillen stellen : ik merk nog geen verschil, maar dat zal ook wel te vroeg zijn. Ik ben gisteren pas begonnen met het innemen.
za, 06/09/2007 - 18:24 Permalink
€nette

Woensdag a.s. wordt alles weer opengemaakt bij de kaakchirurg. Dan krijg ik hopelijk te horen wat er nu precies aan de hand is. De medicijnen mag ik afbouwen.
ma, 06/18/2007 - 15:02 Permalink
simone1970

Hoi ,

Nou tis te hopen dat ze je donderdag eindelijk kunnen helpen :o mijn kies doet geen pijn meer maar ja zit nog steeds die noodvulling in.groetjes simone
ma, 06/18/2007 - 15:43 Permalink
€nette

Gisterochtend bij de kaakchirurg geweest : er zat nog ontstekingsweefsel en dat is verwijderd ;ik ben met pijnstillers en spoelmiddel weer naar huis gekeerd. Volgende week woensdag moet ik weer terug komen : dan mag ik geen pijn meer hebben. :)
do, 06/21/2007 - 12:24 Permalink
€nette

Maandag veel pijn gehad ; dinsdag en woensdag leek goed te gaan. Woensdag nog bij de kaakchirurg geweest : hechtingen verwijderd en wond gecontroleerd. Dat zag er goed uit. Afgesproken dat ik de volgende woensdag zou bellen hoe het ging tenzij ik weer pijn zou krijgen. Donderdagochtend.........pijn, toch maar even afwachten. Vrijdagochtend nog meer pijn ; weer bellen. 's Middags weer komen. Inderdaad er zat iets bij die kies weer/nog niet goed, maar wat...... kaakchirurg overlegt met collega ; een CT scan van de kaak maken en paracetamol 1000 mee tegen de pijn. Ik had al gevraagd of de kies niet getrokken kon worden, maar ze zijn niet zeker of na het trekken de pijn ook weg zal zijn.
Inmiddels is het zaterdagavond en de pijn wordt per dag erger. Woensdag heb ik de scan.........dat wordt weer een lange week met veel pijn, want pas vrijdag moet ik weer terug voor de volgende afspraak. En dan nog maar afwachten of ze me kunnen helpen of dat ik doorgestuurd wordt ( waar naar toe ??? ) Inmiddels word ik er echt een beetje wanhopig van. Want... wat moet je als de tandarts en de kaakchirurgen het niet meer weten ???
za, 06/30/2007 - 18:26 Permalink
simone1970

Nou wat erg toch allemaal.Heb je niet gevraagt wat ze denken wat er aan de hand is? Tjonge ik leef echt met je mee,en ik moet wel zeggen dat ik vind dat het erg lang duurt allemaal , en als je pijn hebt dan duurt het helemaal lang.Ik wens je echt sterkte hoor.Vriendelijke groetjes Simone
.
za, 06/30/2007 - 19:25 Permalink
€nette

Afgelopen woensdag voor een CT scan van de kaak geweest. Vrijdagmiddag uitslag bij de kaakchirurg : de ontstekingshaard is ontdekt in de kaakholte waar de kroon verwijderd is. Vanochtend heeft de kaakchirurg dit verwijderd. Ik heb de wel bekende pijnstillers meegekregen en een kuur Keforal : 3 x daags 2 pillen ( ik heb er 84 gekregen !! ) A.s. donderdagmiddag moet ik bellen hoe het gaat. En nu maar hopen dat dit de laatste keer is geweest :)
ma, 07/09/2007 - 13:14 Permalink
moya

Hai,

Vroeg me af hoe het met je ging?
Heb je verhaal gelezen, en ben er best wel van geschrokken, zelf zit ik ook met het probleem van terugkerende infecties (nu 1 jaar last van), en heb het gevoel dat de kaakchirurg het ook niet goed weet, nu wil hij mijn kies (die volgens hem de boosdoener is) trekken in de hoop op verbetering, terwijl de vorige ontstekingen boven mijn kroon ernaast zaten....
Twijvel enorm, zeker na jou verhaal of dat de oplossing wel zal zijn...
Het was niet over na het trekken van je kronen toch?
Hoe dan ook ben echt benieuwd hoe het nu met je gaat!

Sterkte in ieder geval!

Groetje
wo, 07/25/2007 - 14:36 Permalink
€nette

Ook de laatste kaakoperatie heeft niet geholpen. Gelukkig had ik de pijnstillers meegenomen op vakantie. Maandag j.l. de tandarts gebeld, omdat de pijn nu toch echt uit die kies komt : 's middags een behandeling gehad, eenmaal vloog ik bijna uit m'n stoel van de pijn en er is een noodvulling geplaatst. Donderdag weer terug om te zien hoe het ging, helaas nog steeds pijn. Weer een behandeling met spoelmiddeltjes, vijltjes etc. en weer na een stukje vijlen vloog ik weer bijna uit m'n stoel. Weer een noodvulling geplaatst ; dit was de laatste mogelijkheid. Er komt geen *rommel* uit de kies, ook is er op de röntgenfoto niets te zien en toch is de pijn duidelijk aanwezig. De oorzaak is alleen niet te vinden.
Het is nu zaterdag en de pijn is dragelijk zolang ik m'n kiezen niet op elkaar doe. Maandag moet het over zijn, zo niet, dan wordt de kies maandagmiddag getrokken. Ik kan bijna niet wachten :-?
za, 08/04/2007 - 14:16 Permalink
lazyprovider

ja ik herkend het. heb zelf ook al 5 jaar last van ontstekingen 3 keer al weg gehaald bij de kaakchirug,maar hij zit er nog steeds maar gelukkig wel in rust :D en als hij nu nog eens ga ontsteken moet hij er uit :cry:
en tot slot heb ik ook nog een ontsteking die door me mond heen ga van links naar rechts :S die niet uit teschakelen is,dus ben benieuwd welke kies er volgende keer aan de beurt is :o
za, 08/04/2007 - 18:10 Permalink
moya

Hai Enette,

Hopelijk heb je toch een beetje van je vakantie kunnen genieten!

Eigenlijk is het dus nog steeds ellendig....
Geen pijn als je je kiezen niet op elkaar zet....hmmm....herkenbaar....dan lijkt het net alsof het 'ineens' over is.... helaas is dat alleen niet al te lang vol te houden...

Wens je erg veel succes, beterschap en kracht en hoor graag hoe het zich verder gaat ontwikkelen.

Groetjes
za, 08/04/2007 - 21:57 Permalink
Volkertje

Wauw €nette, ik denk dat jij maandagavond een klein feestje viert als die kies er e-i-n-d-e-l-ij-k uit is :D
Je hebt het bewonderingswaardig lang volgehouden!

Groetjes van Volkertje.
zo, 08/05/2007 - 16:15 Permalink
€nette

Tja en toen maandag........overdag had ik geen last, zolang ik m'n kiezen niet op elkaar deed of probeerde te kauwen. Tandarts denkt dat de behandeling aanslaat en behandelt nog een keer. Helaas, woensdag kreeg ik toch weer pijn en donderdag werd het nog erger.........toch maar weer bellen ; een uur later zat ik in de tandartsstoel en is de kies getrokken. Nu heb ik nog wat napijn van het trekken, maar ik hoop dat ik de kiespijn periode nu kan gaan afsluiten :)
vr, 08/10/2007 - 12:02 Permalink
€nette

Het lijkt er nu toch echt op dat het beter wordt, ook al gaat het niet zo snel. Het is nog wat gevoelig, maar pijnstillers heb ik niet meer nodig. Ook heb ik weer energie om iets te ondernemen......en dat is toch wel erg fijn. Zo zie je maar hoe slopend pijn kan zijn. Het feit dat ik nu twee kiezen naast elkaar mis, is nog geen probleem geweest. Inmiddels heb ik al weer een halfjaarlijkse controle achter de rug. De tandarts heeft gelijk de rest van m'n gebit een flinke beurt gegeven : het tandsteen is verwijderd en ik heb nu weer een mooi wit gebit. :D
ma, 08/27/2007 - 12:59 Permalink