maandag implantaten met botopbouw gehad.

Author:
implantje
Posted:
wo, 11/05/2008 - 19:28
Maandag was het zover ik kreeg implantaten en wel 3 te verstaan in de onderkaak.
Aangezien mijn bot erg geslonken was moest er eerst botopbouw plaatsvinden.
Een implantoloog heeft dit alles bij mij gedaan.
Waarom geen kaakchirurg? Ik ben daar ook geweest en hij vertelde mij dat ik zeker drie maand uit de running zou zijn omdat ik na de behandeling er niet uit zou zien(zei hij letterlijk zo)het moeilijk zou worden en hij wou bot uit mijn heup halen ,daarom zag ik er van af.
Tot iemand mij zei dat ik naar een implantoloog moest gaan,zo gezegd zo gedaan en die kwam met een heel ander verhaal.
Dat zag ik wel zitten dus ga eerst shoppen voor je iets laat doen!
Je hoeft ook niet onder narcose maar gewoon plaatselijke verdoving.
Dat leek mij vreselijk al die geluiden en dat was het ook ,maar zo weet je wel wat ze met je doen en hoe het allemaal gaat .
Hij vertelde mij elke keer heel goed wat ie ging doen en nam steeds even een korte pauze voor mij om me even bij te laten komen,want je denkt dat je hele kaak afgebroken word.
Bij mij was het extra moeilijk aangezien ik een kleine mond heb en een wel heel erg smalle voering zoals ze dat noemen(weinig bot).
Ik heb nu de implantaten erin zitten en tegelijk de botopbouw, de botopbouw is van kunstbot dus niks bot uit je heup of andere kant kaak ,en daar ben ik blij om want ik moet er niet aan denken dat ze ook nog op andere plaatsen gaan breken.
Kunstbot is een prima alternatief en dat heb ik echt wel eerst uitgezocht.
Na anderhalf uur moest er nog gehecht worden en daarna een foto.
Ik had de pech dat de achterste implantaat iets te laag zat dus die moest hij nog iets omhoog schroeven.
En dat was zo vreselijk pijnlijk :smt010 ik dacht werkelijk dat ik door de grond ging.
Nu 2dagen later is het met 600mg ibrufen redelijk goed te doen.
dat valt me dan weer mee.
Dik en blauw is het niet echt heel erg , ik heb na de behandeling elk kwartier gekoeld en dat 7uur lang!
Ik denk als je dat niet doet je een mega dik gezicht krijgt dus lang veel koelen is een must!
Zonder pijnstillers lukt het me nog niet maar ja het is ook nog maar 2dagen geleden.
Wel is er iets hards en wits te zien aan de zijkant van mijn tandvlees ik hoop dat dat wel goed is , ik kan het allemaal niet goed zien want mijn mond kan niet zo ver open ,eten is een drama ik kan alleen maar vloeibaar voedsel drinken.
Voordeel is dat je dan mooi slank word ;-)
Heb wel honger en met al die medicijnen krijg je dan weer last van je maag.
Maandag moet ik er weer naartoe ik hoop dat alles goed is .
Ik moest goed spoelen en dat doe ik dus trouw na elke "maaltijd".
Moet er niet aan denken dat ik een ontsteking eraan krijg.
Toen ik net van de implantoloog terug kwam zei ik ; ik doe dit nooit weer!!!
Maar nu 2 dagen later valt het me nog niet tegen.
Als je nog meer wil weten vraag het gerust.
implantje

Dank je.
Zo heb ik het precies ervaren.
Nu 3dagen later:

De pijn is al een heel stuk minder, dat had ik gisteren nog niet eens durven dromen.
Dat is wel heel prettig dat je nu merkt dat het een stuk beter gaat.
Nu denk ik al als die andere kant ook een keer moet dan doe ik dat ,terwijl ik direkt na de ingreep zei: DIT DOE IK NOOIT MEER!
Zo zie je maar hoe het na een paar dagen weer mee kan vallen.
Ik ben er natuurlijk nog lang niet ,er kan nog van alles gebeuren zoals een ontsteking of dat mijn lichaam het kunstbot afstoot maar ik ga er niet van uit.
Ik ga Zaterdag weer werken.
Ben blij dat dit alles toch nog zo snel gaat.
De implantoloog waar ik voor de tijd al een goed gevoel bij had heeft het volgens mij uitstekend gedaan.
Ik heb er ook meer dan een jaar over gedaan om een goede deskundige te vinden want dit soort dingen moet je niet zomaar laten doen door iemand.
Maandag weer voor controle en dan kijken wat hij er van zegt.
do, 11/06/2008 - 18:49 Permalink
maithe

Ik zit heel erg te twijfelen tussen een bottransplantatie + implantaten en een brug.

Ik heb ongeveer 12 jaar geleden een ongeluk gehad waarbij drie ondertanden incl. een deel van mijn kaak weggeslagen zijn. Ik heb van mijn tandarts toen een frame gekregen, hij wilde mij nog de keuze (ik was nog maar 15) laten en wellicht zou de toekomst nieuwe ontwikkelingen brengen.
Mijn huidige tandarts is gespecialiseerd in protheses en heeft voorgesteld een implantaat te plaatsen. Hij heeft tijdens de tandvleestransplantatie behandeling even naar mijn kaakbot gekeken en besloten dat hij het liever door een kaakchirurg laat aanpakken.
De kaakchirurg had echter een veel ingewikkelder proces voor ogen. Eerst moet mijn de laatste ondertand die nog staat getrokken worden (het bot ligt hier niet hoog genoeg tegenaan om het kaakbot vergenoeg omhoog te trekken). Vervolgens wil hij een distractie van mijn kaakbot doen, (een deel van het kaakbot wordt dan (door jezelf) omhoog geschroevd in 2 weken tijd) daarna distractor verwijderen. Wanneer mijn onderkaak niet dik genoeg is voor een implantaat moet nog een bottransplantatie plaatsvinden. In een keer een botblok plaatsen geeft volgens hem te veel risico op afstoting. Daarna plaatsen van implantaten. Best veel handelingen en bovendien moet ik waarschijnlijk een week of drie zonder frame rondlopen omdat de stang van de distractor uit mijn onderkaak steekt. Het nadeel van een brug is echter dat ik naast de drie tanden die ik nu al mis nog 3 tanden moet aantasten en dat ik dus mijn halve ondergebit kwijt ben.

Wat was bij jullie de oorzaak van het botdefect ook een ongeluk? Waar zat het defect (onder of boven voor of achter?) Weten jullie hoe groot de kans is op afstoten bij een kunstbot? Moet de afspraak met een implantoloog via een doorverwijzing van de tandarts plaatsvinden?

Maithe
ma, 12/29/2008 - 12:40 Permalink
implantje

Hai

Wat een verhaal van je .
Ik kan hier weinig op zeggen ik heb nl totaal iets anders gehad.
Maar ik kan je wel wat advies geven.
Bij mij waren het niet de tanden maar kiezen.
Botopbouw is nodig als je al heel lang geen kiezen of tanden meer hebt ,daardoor gaat je kaakbot slinken en is er niet genoeg bot meer om schroeven in te zetten.
Als het bij jou door een ongeluk is gekomen kan daarom natuurlijk kaakbot verloren zijn gegaan.
Bij mij was het niet door een ongeluk gebeurd maar door veel fouten van een andere tandarts en ik miste al jaren kiezen daardoor.
Als ik jou was zou ik een goede implantoloog zoeken, ten eerste omdat die daarin gespecialiseerd zijn en ten tweede ze doen niet anders dan implanten de hele dag.
Ik weet niet waar je woont maar die van mij is echt een topper.
En wat is een aantal weken geen tanden hebben op een heel verder leven MET tanden!
Het is vreselijk als je er nog aan moet beginnen ik weet hoe dat is, ik heb er ook heel lang over zitten denken voor ik de stap heb genomen maar daar moet je doorheen.
Wel belangrijk is dat je je niet door de eerste de beste moet laten behandelen.
Een tandprotheticus die ik toevallig ken heeft voor mij de implantoloog gebeld maar dat kan ook volgens mij zonder een verwijsbrief.
Maar bij jou is het wat ik zo lees wel wat ingewikkelder dus of een implantoloog dat ook allemaal kan weet ik niet maar er eens langs gaan lijkt me niet verkeerd.
Ik wens je sukses met je beslissing en heel veel sterkte


Groeten Claudia
ma, 01/05/2009 - 22:15 Permalink
Newtan

Er zijn diverse goede methodes van botvergroting als er nu te weinig bot zit. Je hoeft alleen te twijfelen als je het zelf allemaal moet doen :wink: Of als je de kaakchirurg niet helemaal vertrouwt.

Van die distractie klinkt mij helemaal niet zo slecht.

Tsja, verbouwen geeft rommel. Dat weet iedereen. Dat is het nadeel van ongelukken.
di, 01/06/2009 - 06:16 Permalink
maithe

Mijn tandarts heeft de (inmiddels) oude prothese aangepast. Uiteindelijk zat dit toch niet goed en heeft hij een tijdelijke prothese laten maken. Die zit veel strakker dan de oude zat, maar ook minder lekker. Er komen nogal eens harde stukken eten tussen de prothese en mijn tandvlees. Dat is vervelend.

Er zijn inmiddels twee botopbouwen uitgevoerd en het aanpassen van de prothese voor de tweede keer was een stuk makkelijker. Toen is alleen onder wat weggeslepen. Ik kan de prothese daardoor een dag na de opbouw al weer in. Inmiddels ligt het tandengedeelte wel te hoog, maar doordat de pootjes goed om mijn tanden klemmen heb ik er niet zo veel last van.

Maithe
vr, 03/26/2010 - 07:14 Permalink
ineke2

Woensdag is het bij mij zover :(
Door een ontsteking in mijn kin ben ik heel wat tandbot verloren. De tandarts heeft dit niet tijdig gezien en bijgevolg kon met niet anders dan enige van mijn gezonde tanden trekken. Ondertussen start de wederopbouw weldra. Ik zie het echter totaal niet zitten. Het voorstel van de tandarts/stomatoloog is het plaatsen van een distractor in mijn onderkaak ter hoogte van mijn voorste snijtanden onderaan! om zo tandbot op te werken, zodat het na verloop van tijd mogelijk zou zijn om implantaten te plaatsen.
Ik heb serieuse schrik. De distractor zit redelijk los heb ik gehoord, dus eten no way, praten no way, slikken no way. Ik vraag me af of het mogelijk zal zijn om de distractor, die op zo'n serieus gevaarlijke plaats vooraan in mijn mond zit, niet te doen bewegen.
Alle geruststellingen zijn welkom, ik weet totaal niet waar ik aan begin en of het wel de juiste oplossing is...
wo, 04/14/2010 - 13:56 Permalink