losse voortand? speling in kaak??

Author:
arjan
Posted:
wo, 04/12/2006 - 10:28
hallo,

Bij mij zijn recent 2 implantaten geplaatst (7 & 9) in mijn bovenkaak na een operatie t.b.v bot opbouw. Tot die tijd heb ik een plaatje gehad als tijdelijke oplossing.
Nu eenmaal de kronen op zn plaats zitten en ik mijn verhemelte weer kan voelen :lol: merk ik regelmatig dat mijn ondertanden de boventanden raken als ik mijn kiezen op elkaar zet. De tand die door de ondertanden aangeraakt wordt is mijn eigen (wel dode) voortand (8) welke ook een beetje speling heeft en zowiezo wat meer naar binnen staat. Het lijkt erop dat dit vooral sávonds gebeurt of als ik iets van alcohol heb gedronken. Overdag heb ik dus nergens last van en zijn alle tanden vrij van druk.
Is dit normaal?
Is het mogelijk dat ik die voortand 2 jaar na dato alsnog verlies of blijft die wel (al zit er een beetje speling )zitten/
Zou eigenlijk vandaag naar de tandarts moeten met dit verhaal maar die belde af... nu moet ik nog 2 weken wachten
Geke

Je zou denk ik het beste je tandarts er even naar kunnen vragen en ook goed uitleggen wat je klacht is en dat er voor je gevoel soms wat speling in die tand zit. De tandarts kan er dan goed naar kijken, het is voor ons natuurlijk niet goed te beoordelen via internet. Heb je ook pijn aan deze tand bij kauwen of bijten? Het kan soms zijn dat er onder aan de wortel een ontsteking zit waardoor er wat meer beweging in de tand zit, met een foto kan dit gecontrolleerd worden. Ook kan het zijn dat het tandvlees rondom de tand erg ontstoken is, waardoor er wat bot verdwenen is en hij wat losser is gaan staan. Ik weet niet wat de reden is geweest dat je de andere tanden verloren bent? En het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat er wat speling in de kroon zit, dat deze niet goed vast zit op de rest van de tand. Dit kan gevaarlijk zijn voor de tand, omdat er dan vaak snel een gaatje onder kan ontstaan. Het is heel erg afhankelijk van wat de oorzaak is dat er wat speling in zit, wat de verdere prognose voor deze tand is. Dus laat de tandarts er maar goed naar kijken. Soms kan het ook alleen je gevoel zijn (er zit altijd een klein beetje beweging in de tand doordat hij in het bot hangt met kleine vezeltjes, doordat hij nu wat overbelast wordt kan het iets losser dan normaal voelen).

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het altijd laten weten. Laat nog maar even weten wat de tandarts er van zegt.

:smt006 Geke
wo, 04/12/2006 - 13:10 Permalink