losse kaken

Author:
saskiatermote
Posted:
di, 10/10/2006 - 09:31
Ik ben 20. Ik heb erg losse gewrichten, waaronder de kaken. Ik heb daarvoor een appareil gehad maar heb er steeds last van blijven hebben. Ook pijn in het tandvlees, die uitstraalt naar de kaak, en een zeurende pijn in het gewricht zelf. Wanneer ik eet, knakken de gewrichten. Sederd een maand is het wel heel erg geworden de pijn. Ik heb nog nooit een foto laten nemen van de kaak, maar kan het zijn dat ik, net zoals aan mijn andere gewrichten hyperluxatie heb...ik weet niet of dat kan voor kaken. Ik heb ook fybromyalgie en ik heb de indruk dat mjn bloedend tandvlees verergerd is sederd dat ik de ziekte heb. Weten jullie raad? Zijn er dingen die ik beter niet meer eet of zo?

Saskia
BJN

Het kaakgewricht (2x = links en rechts) is een gewricht dat net als andere gewrichten overbelast kan raken. Verder kun je er de zelfde last van hebben met systemische ziekten als bijvoorbeeld fibro-myalgie en rheumathoide arthitis. Dus je verhaal kan kloppen. Over de link met het tandvlees kan ik je geen uitsluitsel geven. Iemand anders vast wel.

Je moet in tijden van last proberen je kaakgewricht te ontlasten, dus geen eetmarathon ;-) Denk ook aan kauwgum! Soms is het zo erg dat een 'stabilisatie-splint' (een glad kunststof maatgemaakt plaatje tussen de kiezen) gedragen kan worden gedurende dag en/of nacht. Dat kan je tandarts voor je maken.

Een foto van de kaken geeft vaak geen zekerheid. Je ziet alleen de tanden/kiezen en het kaakbot. Bij de door jou aangegeven last zijn juist de spieren en ligamenten aangedaan. Die zie je echter niet op een Rontgenfoto. Zelfs met andere dure opnametecnieken is er meestal niets van te maken. De variatie tussen mensen (zonder last) is zo groot dat er geen referentie te bepalen is.
di, 10/10/2006 - 20:21 Permalink
devilsmum666

heb het aantal keren aangegeven kijk even op de site van huub s fibromyalgie. staat heel artikel over dit soort problemen. heb zelf ook die rotziekte weet wat je doormaakt. sterkte. :smt003 :smt006
di, 10/10/2006 - 22:56 Permalink
joek

Het is al een poosje geleden dat op dit stukje geantwoord werd.
Maar weten jullie zeker dat het fybrio is en geen hypermobiliteit of Ehlers-Danlos?

Groetjes,
joke
zo, 11/19/2006 - 14:13 Permalink