loss prothese op bestaande implantaten mogelijk?

Author:
Kindralabelle
Posted:
vr, 08/23/2019 - 22:10
Hallo iedereen,
Sinds 2013 heb ik boven en onder een klikgebit, elk op 4 implantaten. Ik kom uit België maar heb de hele behandeling laten doen in Nederland omdat ik destijds zo panisch was voor de tandarts, en de narcose behandelingen waarbij alles in een keer wordt gedaan kon je toen in België nog niet laten doen. Het was een hele kostelijke ingreep, bijna 20 duizend euro, die uiteindelijk niet werd vergoed door mijn tandverzekering doordat de hele procedure hier onbekend is. Ik had mij maar beter moeten informeren.....
De gehele procedure op zich is naar verwachting verlopen, met ups en downs en de te verwachten probleempjes.
Ik had voordien parodontitis en spijtig genoeg neig ik nu ook naar implantitis. De implantaten zitten nog steeds muurvast, maar het tandvlees rond alle 8 de implantaten was na 6 maanden al aan het terugtrekken. De eerste 3 jaar maakte ik elke 6 maanden de trip naar Nederland om de implantaten goed schoon te laten maken, maar de afgelopen 3 jaar doe ik dat dus driemaandelijks. Ook is het tandvlees op mijn bovenkaak bijna altijd vuurrood en bloed bij aanraking en niks brengt hier verbetering in. Spijtig genoeg kreeg ik na de ingreep bijna nooit meer een tandarts te zien, enkel nog de mondhygiënistes. De eerste bleef beweren dat ik niet goed genoeg poetste, terwijl ik toch elke dag gedurende 20 minuten met mijn mondverzorging bezig was: poetsen na de maaltijd, s'avonds monddouche, spoelingen (die soms het probleem alleen maar erger maakte), gels, en noem maar op! De tweede hygiëniste beweerde dat mijn prothese niet goed meer paste, wat de tandarts dan weerlegde. De derde zei dat ik de prothese te veel droeg,...
Sinds de eerste dag dat ik mijn klikgebit had zei ik dat ik het moeilijk uit kreeg, dat het te vast geklikt zat. De tandarts reageerde hier niet echt op, zei alleen dat ik al de laagste spanning op het kliksysteem had en dat het wel zou wennen. Nu zes jaar later is dat probleem er nog steeds. Het is telkens een heel gedoe om de prothese uit te krijgen, dikwijls schiet ik met mijn nagels door het tandvlees. Ondertussen heb ik problemen met mijn spieren waardoor de spierkracht in mijn handen soms minder is, op die momenten zit ik minstens een kwartier te sukkelen tot huilen toe!
Vorige maand ben ik naar een andere tandarts geweest voor een tweede opinie. Die vertelde mij dat, ten eerste het probleem van het tandvlees best wel meevalt , dat het terugtrekken van het tandvlees eigenlijk precies is wat je kan verwachten met implantaten, maar dat mijn prothese dringend aan vervanging toe is, dat ze niet mooi aansluit tegen het tandvlees en dat de roodheid waarschijnlijk veroorzaakt word door Candida, dus: nog meer poetsen met aangepaste producten en als dat niet werkt medicatie.
Als het aan mij lag liet ik de implantaten verwijderen en nam ik een losse prothese. Blijkbaar kan dat dus niet zomaar!!! Beide tandartsen adviseren om de implantaten te laten zitten.
Op zoek naar een nieuwe prothese dan maar, liefst bij een andere tandarts. Dat bleek nog een klein probleempje te zijn: omdat mijn prothese gemaakt is bij een centrum met eigen labo, ligt de kostprijs bij elke andere tandarts zo een 4x hoger!!! vooral de prijs van de locaters drukt goed door! Het goedkoopste dat ik vond om op mijn implantaten verder te werken was 7000 euro! Mijn tandverzekering, die nu in orde is, betaald hiervoor maximum 1500 en maar eens om de zeven jaar.
Als ik dit op voorhand geweten had was ik er niet aan begonnen.

Ik vraag mij af of het mogelijk is om de implantaten te laten zitten en hier bovenop een los kunstgebit te laten maken? Dit zou voor mij zo veel aangenamer zijn! En ik veronderstel dat elke tandarts hiermee aan de slag kan, toch?
De tandartsen die ik tot nu toe heb gesproken doen alsof dit idee ronduit belachelijk is....

Heeft iemand dit ooit laten doen of weet iemand of het kan?

groetjes uit Belgie
:)